Vreme urâtă, marți, în toată țara. Când scăpăm de temperaturile scăzute

Ultima actualizare: 29-01-2019 10:25

Marţi se mai încălzeşte puţin prin sud, iar în zona Dobrogei va fi chiar cald. Atmosfera se menţine mohorâtă cam peste tot, cu ploi slabe în sud, centru şi vest, şi ceaţă în estul şi sud-estul ţării.

Miercuri prindem tot vreme urâtă, cu umezeala mare şi ploi temporare. La munte va fi lapoviţă, iar în dealurile sudice şi prin Meridionali, se pot aduna 15 litri de apă pe metru pătrat. Vântul rămâne activ în Carpaţi şi prin sud-est, iar temperaturile urcă uşor.

Şi joi aşteptăm precipitaţii. În vest, prin sud şi est va ploua, dar în Maramureş, Transilvania şi la munte prindem ninsori şi lapoviţă.

Vineri, soarele o să apară temporar. Prin sud-est mai vin câţiva stropi, iar vântul prinde putere în vestul ţării.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim ceaţă, multă umezeală şi vânt destul de activ. În zona Dobrogei zărim puţin şi soarele şi se face mai cald decât ieri: maximele ajung pe la 13 grade. Urmează o noapte cu temperaturi ridicate pentru luna ianuarie, dar şi câteva ploi slabe, trecătoare.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem atmosfera apăsătoare, cer noros şi negura în prima parte a zilei. Pe la amiază se încălzeşte uşor, iar pe seară şi după lăsarea nopţii cresc şansele de ploaie.

Aerul mai cald ajunge marți şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Ceața domină zonele joase; în rest se arata şi soarele printre nori, iar maximele urcă până la 5 grade. La noapte o să plouă şi vom avea minime în jur de zero grade, aşa că pe şosele se poate depune polei.

În Maramureş şi nordul Transilvaniei urmează o zi destul de neplăcută, cu cer acoperit şi ploi sâcâitoare. La capitolul temperaturi nu prea sunt schimbări: maximele ajung din nou pe la 4 grade Celsius.

În ţinuturile vestice rămânem cu atmosfera închisă; o să mai picure din când în când, iar temperaturile, în scădere faţă de ziua trecută, se opresc pe la 4...5 grade.

Şi în Transilvania mai vin ceva ploi, în general slabe; iar la munte, la altitudini mari o să ningă şi vântul va spulbera zăpadă. La noapte, în estul provinciei apar condiţii de polei.

Vreme urâtă găsim şi în zona Olteniei: cer înnorat, câteva reprize de ploaie şi risc de polei în orele dimineţii. Temperaturile câştigă 2...3 grade faţă de ziua trecută.

Şi în ţinuturile sudice va fi mai cald decât ieri, însă domina atmosfera închisă şi s-ar putea să picure trecător. Dimineaţa avem ceaţă pe la câmpie; iar la amiază, în regiunile deluroase se ating 8...9 grade.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, marţi, mai prindem câteva ore cu ceaţă, apoi se încălzeşte usor-usor. Pe seară şi la noapte apar şi câţiva stropi de ploaie, iar temperaturile rămân peste zero grade şi în pe timpul nopţii.

Miercuri avem vreme mai bună, sunt semne că se arată soarele, dar mai vin şi câţiva stropi. Vântul se înviorează, iar maximă urca până la 6...7 grade. Va fi cald şi pe timpul nopţii, când revine ceaţă.

Joi, atmosferă va fi destul de umedă şi o să mai plouă slab, iar vineri dimineaţă mai prindem un pic de ceaţă. După prânz vedem puţin soarele, iar pe la amiază se 7...8 grade.

Vremea la munte

La munte, marţi, se anunţă vreme urâtă, cu ploi şi lapoviţă la altitudini mici, dar ceva ninsori la peste 1400 metri. În zona crestelor, vântul va spulbera zăpadă, iar prin staţiuni, va fi destul de frig.

Şi ziua de miercuri aduce vreme neplăcută, înnorări persistente şi lapoviţă. În Carpaţii Meridionali şi de Curbura se pot acumula 15 litri de apă pe metru pătrat.

Joi se menţine atmosfera închisă, lapoviţă mai apare la nivel local, iar vântul va fi activ. Abia de vineri putem spera la un pic de soare. Temperaturile sunt în creştere uşoară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO