Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Se vor înregistra și 18 grade Celsius


Ultimul update: Marti 18 Februarie 2020 09:03
Data publicarii: Marti 18 Februarie 2020 08:22
Categorie: Vremea

Vremea se menține caldă și marți, deși prin vest și prin nord, temperaturile încep să scadă. În sudul țării avem încă o zi însorită și se ating 17...18 grade, dar în celelalte zone, se-adună norii și vor aduce câțiva stropi de ploaie.

 

 

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și Bărăgan ne așteaptă încă o zi plăcută, cu soare, vânt activ și temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Peste noapte se înnorează și s-ar putea să plouă puțin.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei rămânem cu atmosferă primăvăratică. Vântul devine mai insistent; maximele ajung pe la 14...15 grade, iar după lăsarea nopții apar câțiva nori de ploaie și aici.

În nordul Moldovei și în Bucovina va domina vremea frumoasă și va fi în continuare neobișnuit de cald pentru acest moment al anului. Apar înnorări trecătoare și poate 2...3 stropi, în special pe timpul nopții.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș
avem o zi cam mohorâtă, cu ploi sporadice și temperaturi în scădere. Chiar și așa va fi mai cald decât în mod obișnuit. Pe la amiază vor fi în jur de 9...10 grade.

Se mai răcește și în ținuturile vestice, pe unde luni s-au atins 16...17 grade. Marți nu prea zărim soarele. Pot să vină câteva ploi slabe și trecem de la temperaturi de aprilie la valori de luna martie.

În Transilvania va fi și marți foarte cald pentru o zi de februarie. Dimineața este ceață în depresiuni, iar mai târziu încep să apară norii și cresc șansele de ploaie. În zona montană vine un pic de lapoviță, iar pe creste vântul suflă tare, cu 70...80 km/h.

În Oltenia continuă vremea frumoasă și se face mai cald decât luni. Vântul prinde putere și ajunge la viteze de 40...50 km/h, iar noaptea e posibil să cadă câțiva stropi de ploaie.

În ținuturile sudice avem o zi foarte plăcută, cu temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Maximele urcă spre 16...17 grade, iar noaptea aduce 2...3 stropi de ploaie și aici.

București
 

În București prindem încă o zi cu soare și atmosferă primăvăratică. Dimineața sunt 2 grade în centru și minus 3 în nordul orașului. Pe la amiază se ating 16 grade, cu 10 grade mai mult decât ar fi normal. Vântul devine activ, se mai încălzește și pe timpul nopții, dar spre dimineață apar norii de ploaie.

La munte
 

La munte, temperaturile încep să scadă. Norii se înmulțesc și vor aduce puțină lapoviță ziua în nordul Orientalilor și în Carpații Occidentali, apoi și în restul zonei montane. Se întețește și vântul, iar pe creste va atinge viteze de 80 km/h.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

Miercuri temperaturile scad și în sud, est și centru, dar tot va fi mai cald decât în mod normal. O să plouă în jumătatea sudică, iar în zona montană de aici, treptat vor domina ninsorile. În nord găsim vreme mai bună și câțiva stropi de ploaie în noaptea de miercuri spre joi.

Joi se mai răcește puțin și o să avem o zi cam neplăcută, cu ninsori pe la munte, lapoviță în Maramureș și Transilvania și ploi în celelalte zone.

Vineri zărim un pic și soarele, dar mai apar ceva fulguieli pe la munte. Un pic de lapoviță în nordul și centrul țării și câțiva stropi de ploaie în rest.

București
 

Miercuri temperaturile scad, dar tot va fi mai cald decât în mod obișnuit. Maxima ajunge pe la 10 grade și o să avem o zi cam neplăcută, cer noros și câteva reprize de ploaie.

Joi se mai răcește puțin. Norii persistă și o să mai plouă din când în când.

Și vineri mai vin câțiva stropi de ploaie, dar zărim și soarele printre nori. Vântul rămâne activ și maxima se oprește pe la 8 grade.

La munte
 

Miercuri continuă să se răcească. Va domina atmosfera închisă, iar în Munții Banatului și în Carpații Meridionali va cădea lapovița, iar pe seară vor domina ninsorile.

Joi se face mai frig. O să ningă aproape peste tot, iar vântul suflă mai tare pe creste.

Vineri prindem vreme mai bună, un pic de soare, ceva fulguieli și un vânt intens la altitudini mari.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO