Vreme de primăvară în majoritatea zonelor. Unde sunt așteptate ploi


Ultimul update: Duminica 16 Februarie 2020 09:29
Data publicarii: Duminica 16 Februarie 2020 09:25
Categorie: Vremea

Duminică, în primele ore mai sunt ceva nori prin sud și est, dar la amiază vedem soarele cam peste tot.

Atmosfera va fi una destul de agreabilă, iar vântul va mai avea unele răbufniri prin nordul Orientalilor. Maximele, sub cele de sâmbătă, vor fi de la 5 la 12 grade.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem cum va arată vremea în fiecare regiune și începem, ca de obicei, cu Dobrogea și Bărăganul. Duminicăse arată soarele, iar maximele se mențîn pe la 8-9 grade, ca și sâmbătă. Pe timpul nopții așteptăm ceva negură.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim atmosfera plăcută, chiar un pic mai caldă ca sâmbătă. Se înseninează, vântul se domolește, iar noaptea vine cu ceață, și pe aici.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va fi și mai plăcut. Norii se risipesc, vântul se domolește și se ating și 10 grade. Doar pe crestele Orientalilor vor mai fi răbufniri ale vântului.

Se încălzește și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Sâmbătă s-au atins 4-5 grade, duminică așteptăm până la 10 grade, iar norii vin și trec, dar nu lasă ploi. La noapte, ceața revine prin zonele joase.

Și prin vestul țării găsim un pic de ceață, în prima parte a zilei. Mai târziu se înseninează, și, ca și sâmbătă, temperaturile ajung la 10-12 grade. Noaptea vor fi în jur de zero grade.

Se mai încălzește și în Transilvania, dar și aici persistă ceața, cel puțin până la ora 11. Sunt afectate zone din Brașov și Covasna. La amiază așteptăm vreme frumoasă, iar la noapte, revine gerul în depresiuni.

În Oltenia se păstrează atmosfera primăvăratică. Sâmbătă, vă spuneam că s-au atins și 15 grade în zona Drobeta Turnu Severin. Duminică avem soare, va fi destul de plăcut la amiază și urmează o noapte blândă, cu zero grade în zori.

Pentru ținuturile sudice se anunță ceva înnorări dimineața și soare după prânz. Temperaturile sunt de luna martie și vântul se domolește. Va fi un pic mai bine ca sâmbătă. La noapte, se lasă ceața și aici.

Vremea în București

 

Și în București rămânem cu vremea caldă. Norii se mai risipesc, vedem soarele mai mult ca ieri și maxima rămâne pe la 11-12 grade.

De luni asistăm la o încălzire semnificativă. Vom avea soare, vânt domol și o presiune atmosferică în scădere ușoară. Noaptea se lasă ceața.

Marți, după risipirea ceții, va fi și mai plăcut. Se ating 16-17 grade , iar în noaptea următoare o să avem chiar 5 grade: valori de luna aprilie.

Miercuri încep să se adune norii, vântul redevine activ, iar peste noapte s-ar putea să și plouă puțin. Maximă termică este una de luna martie; vă spuneam că, în mod obișnuit acum, temperatura s-ar opri pe la 5-6 grade.

Vremea la munte

 

Și la munte se face vreme frumoasă și se mai încălzește puțin. În primele ore vor mai fi câțiva nori prin Orientali și în Meridionali, însă mai târziu se înseninează complet. Vântul va avea răbufniri doar prin masivele nordice, iar stratul de zăpadă rezistă destul de bine, deocamdată.

Prognoza pe trei zile

 

Luni, vremea se face și mai caldă, se-ating 16 grade în multe zone, iar norii apar abia pe timpul nopții, în special în nord-vest.

Marți se mai încălzește un pic, avem valori de început de aprilie, dar vin și ceva ploi în centru și nord. Vântul nu se domolește, dar în ansamblu avem atmosferă plăcută.

Și miercuri va fi vreme bună, cu temperaturi peste nivelul lunii februarie. În noaptea de următoare, însă, apar ceva ploi în jumătatea sud-vestică. Până atunci, rămânem cu vremea primăvăratică.

VIDEO PROTVPLUS.RO