Schimbare bruscă de vreme în România. Unde vor fi și cu 10 grade mai puțin


Ultimul update: Luni 17 Februarie 2020 09:44
Data publicarii: Luni 17 Februarie 2020 08:06
Categorie: Vremea

Luni, vremea se încălzeşte simţitor la deal şi la munte: pe aici se ating chiar şi 18 grade. O să avem timp frumos, iar în est şi sud-est, vântul va fi activ. 

La nivelul ţării, temperaturile maxime vor fi de la 7 la 18 grade.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

In Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera devine tot mai plăcută, se înseninează, iar maximele vor fi cu două, trei grade peste cele de duminică. Şi vântul va avea unele răbufniri.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, o să avem vreme frumoasă şi în încălzire. Nu se arata norii nici pe timpul nopţii.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, vor fi ceva rafale de vânt pe parcursul zilei, dar atmosfera se menţine primăvăratica. Se încălzeşte şi pe aici cu două, trei grade.

Soare şi vreme frumoasă găsim şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Se face mai cald decât ieri iar noaptea aduce ceaţă.

În vestul ţării, va fi mai cald în zonele deluroase decât la câmpie, însă aşteptam timp frumos peste tot. Şi noaptea se anunţă plăcută, cu minime de 2...3 grade.

În Transilvania, vremea rămâne rece câteva ore, cerul va fi senin, iar spre amiază, atmosfera se mai dezmorţeşte. Maximele ajung până la 11...12 grade Celsius.

Până la ora 10, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţul Harghita. Vizibilitatea este scăzută izolat sub 50 de metri.

În Oltenia, rămânem cu timpul frumos iar temperaturile vor fi mai potrivite pentru lună martie. Aşadar, nu sunt schimbări, deocamdată. Peste noapte se lasa ceaţă.

Soare şi atmosferă plăcută se anunţă şi în ţinuturile sudice. Maximele termice vor ajunge până la 14-15 grade Celsius.

În Bucureşti, astăzi se face mai cald, o să avem soare şi vreme bună, vânt discret şi o maximă în jur de 15 grade. Nivelul presiunii atmosferice scade şi se apropie de normal.

În zonele de munte, urmează încă o zi caldă şi frumoasă, dar apoi se mai răceşte. Aşadar, astăzi, găsim cer senin şi vreme bună în toate masivele. Pe creste, vântul va fi activ, iar prin staţiuni se ating temperaturi la fel de mari ca în zona de câmpie.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 

În Bucureşti, ziua de marţi ne-aduce vreme agreabilă şi temperaturi de aprilie. Dimineaţa sunt condiţii de ceaţă, peste noapte încep să se adune norii.

Miercuri se răceşte şi domina timpul urât. Ploile apar destul de rar, iar maximă se opreşte pe la 9...10 grade.

Joi se mai răceşte un pic, vântul se înteţeşte, iar ploile vin în mai multe reprize.

La munte, marţi dimineaţa aşteptăm un pic de lapoviţă în nordul Orientalilor, iar în noaptea următoare şi prin Meridionali. Vântul prinde putere, iar temperaturile scad simţitor.

Miercuri se anunţă vreme urâtă şi rece, cu ceva lapoviţă prin masivele sudice şi estice. Peste noapte va ninge în Apuseni şi în Munţii Banatului.

Joi se anunţă vreme de iarnă, cu ninsori aproape peste tot şi un vânt insistent în zona Meridionalilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO