Vreme instabilă până vineri. Zonele în care sunt anunțate ploi


Ultimul update: Marti 21 Mai 2019 10:00
Data publicarii: Marti 21 Mai 2019 09:08
Categorie: Vremea

Marți se mai răcoreşte, ploile apar în majoritatea zonelor şi mai pot aduce 30 de litri de apă pe metru pătrat. Miercuri, instabilitatea persista în vest, nord, centru şi la munte, pe unde se aşteaptă alte reprize de averse.

 

În sud şi est găsim vreme frumoasă, dar vântul se înteţeşte cam peste tot.

Nici joi nu scăpăm de ploi. Acestea vin tot prin vest, nord, centru, la deal şi la munte, mai pot lăsa cantităţi însemnate de apă şi vor fi însoţite de tunete, fulgere şi intensificări de vânt.

Vreme instabilă avem şi vineri. O să plouă la deal şi munte, în ţinuturile sudice şi sporadic în rest. Vor fi din nou averse cu fenomene electrice şi se menţin condiţiile de grindină.

Vremea în fiecare regiune

La noi în ţară, marți se mai răcoreşte, ploile de vară apar în majoritatea zonelor şi se mai pot strânge 30 de litri de apă pe metru pătrat. Maximele ajung la 14 grade în depresiuni şi la 25 de grade în ţinuturile sudice.

În sud-est, deşi dimineaţa avem soare, peste zi, atmosfera se anunţă instabilă, se mai răcoreşte puţin şi ploile vin mai cu seamă în zona Dobrogei. La noapte se înseninează şi avem în jur de 14 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme plăcută, temperaturi potrivite momentului şi ceva instabilitate în vecinătatea munţilor. Maximele pierd un grad sau două.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se răcoreşte, dar zărim soarele până pe la prânz. Mai târziu se adună norii şi mai vin ceva ploi, scurte, dar consistente. La noapte se înseninează şi aici.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme cam neplăcută. Ploile vin în mai multe reprize, vor fi însoţite de tunete, fulgere şi vijelii, aşa că nu prea vedem soarele. Se şi răcoreşte.

În vestul ţării, vremea se anunţă schimbătoare, cu o repriză, două de ploaie. Temperaturile rămân destul de modeste, dar ating 22...23 de grade.

În Transilvania, avem o zi neplăcută, cu temperaturi în scădere şi multe serii de averse. La noapte, atmosfera se mai linişteşte.

Şi în Oltenia mai vin ceva ploi, cu aceeaşi suită de fenomene agresive, iar temperaturile scad şi aici.

În ţinuturile sudice, vremea se anunţă frumoasă până târziu, după prânz. Acum persista ceaţă în zona deluroasă, dar curând se va însenina. Pe seara apar norii şi vor fi condiţii de ploaie. În ansamblu, avem o zi plăcută, chiar dacă se răcoreşte faţă de ieri.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, acum sunt 15 grade şi cer senin, presiunea atmosferică a mai crescut puţin, iar astăzi, rămânem cu vremea frumoasă până spre finalul după-amiezii. Apoi revin condiţiile de averse. Temperaturile scad faţă de luni, când am avut 27 de grade.

Ziua de miercuri ne-aduce atmosfera însorită, vânt destul de insistent şi o maximă tot de 25 de grade.

Joi se face mai cald. Prindem o zi plăcută, cu mult soare, dar în noaptea de joi spre vineri încep să apară norii de ploaie. Iar vineri o să avem vreme instabilă, mai multe serii de averse şi temperaturi în scădere.

Vremea la munte

În zonele de munte, avem, în continuare, instabilitate şi se mai răcoreşte. Aşadar, vin alte ploi, vor fi consistente, şi se mai pot strânge 25...30 de litri de apă pe metru pătrat.

Nici miercuri nu scăpăm de instabilitate. Vântul prinde putere, mai pot să apară ploi torenţiale şi se menţin condiţiile de grindină.

Ziua de joi ne-aduce averse locale, destul de consistente, cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Vremea se menţine instabil şi vineri. O să plouă din când în când; vântul se va înteţi pe timpul ploilor şi s-ar putea să cadă grindină.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Vremea 20 mai 2019. Ploi în majoritatea zonelor. Temperaturile ajung până la 29 de grade
Vremea 20 mai 2019. Ploi în majoritatea zonelor. Temperaturile ajung până la 29 de grade
VIDEO PROTVPLUS.RO
Alerta de vreme severa
Alertă de vreme severă. Cod portocaliu de ploi și vijelii în următoarele ore
Avertizare meteo. Cod galben de ploi torențiale și vânt puternic, în aproape toată țara
Meteorologii anunţă ploi în toată ţara, dar şi temperaturi caniculare. Prognoza meteo
Cod portocaliu de furtună în 10 judeţe. Zonele afectate
Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină până miercuri seară. Județele vizate
Vremea 17 iunie 2019. Temperaturi care provoacă stres termic major, în mai multe regiuni
strand arad
Ștrandul luat cu asalt de români, pentru a scăpa de temperaturile de 40 de grade
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torențiale și grindină în nouă judeţe
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torenţiale și grindină în 32 de judeţe
Vremea 16 iunie. Maximele urcă spre pragul caniculei, în minivacanța de Rusalii
Atenționare meteo. Cod galben de averse şi vijelii în 32 de judeţe
Vreme caniculară în minivacanța de Rusalii. Zonele în care vor fi 35 de grade Celsius