Sfârșitul lui septembrie vine cu temperaturi de 30 de grade. Când își intră toamna în drepturi

Ultima actualizare: 26-09-2021 09:45

Astăzi avem soare și vreme caldă pentru luna septembrie, în majoritatea zonelor țării. Seara în jumătatea de nord a Moldovei apar ceva înnorări și e posibil să plouă puțin.

Maximele termice se vor situa între 21 de grade în depresiuni și 30 de grade în sud-vestul țării.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim vreme bun, cu mult soare și temperaturi în creștere ușoară. La amiază se ating 27 de grade în zona Bărăganului.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi foarte plăcută și temperaturile continuă să crească.

Vedem soarele și în nordul Moldovei și în Bucovina, însă din a doua parte a zilei se mai adună norii și s-ar putea să plouă trecător. Maximele termice se vor încadra între 22 și 25 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim soare și câțiva nori de vreme bună, iar temperaturile cresc cu 2-3 grade față de ziua trecută.

În vestul țării, cerul va fi mai mult senin și norii apar doar în treact. Se încălzește și se ating 27-28 de grade, valori mai potrivite pentru o lună de var.

În Transilvania este răcoare acum dimineața și este ceaț, mai ales în depresiuni. Amiaza ne-aduce însă vreme bună și temperaturi mai ridicate decât ieri.

În Oltenia, ne așteaptă o zi frumoasă și se mai încălzește puțin față de ieri. Norii apar destul de rar și amiaza ne-aduce maxime în jur de 29-30 de grade- valori mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată.

O zi foarte plăcută se anunță și în ținuturile sudice. Soarele se arată peste tot, iar temperaturile cresc și vor ajunge până la 27 de grade Celsius.

 

Vremea în țară

 

Urmează o noapte cu cer senin în cea mai mare parte a țării. Doar în regiunile estice se mai adună norii și o să plouă puțin prin Bucovina. În zonele joase revin condițiile de ceață, iar dimineața vor fi temperaturi cuprinse între 4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 16 grade la malul mării.

Începem săptămâna cu vreme caldă, mai ales în vestul, centrul și sud-vestul țării, dar în est și în sud-est se rcorestșe și temperaturile ajung la normal. Pe parcursul zilei, se anunță vreme bună în ansamblu și doar izolat s-ar putea să picure puțin în Moldova, Dobrogea, în estul Munteniei și pe la munte.

Spre seară și mâine noapte, norii se adună în cea mai mare parte a țării și vin averse locale, iar vântul va avea intensificări trecătoare în regiunile sudice și pe la munte. Maximele termice se vor situa între 16 grade în nordul Moldovei și 28 de grade în Banat, Oltenia și în sud-vestul Munteniei.

Luni temperaturile se mențin ridicate în vestul, centrul și sud-vestul țării, dar se răcorește pe partea estică. Din a doua parte a zilei, norii se adună treptat cam peste tot și apar averse în sud-vest.

Marți atmosfera va fi închisă și se răcește mai ales în ținuturile sudice. O să plouă mai mult în jumătatea vestică a țării și se pot strânge cantități mari de apă.

Miercuri avem o zi neplăcută și rece, mai ales în regiunile extracarpatice. Mai apar câteva ploi slabe în jumătatea de sud-vest a țării și vântul va sufla mai tare la munte și în zonele sudice.

 

Vremea în București

 

În București, astzi se face mai cald și după prânz se ating 27...28 de grade- valori mai potrivite pentru o lună de vară. Norii apar destul de rar și vântul va sufla slab. La noapte cerul va fi senin și minima va ajunge pe la 11 grade.

Începem săptămâna cu soare și atmosferă plăcută. Se răcorește ușor și după prânz se vor înregistra 25 de grade Celsius.

Marți se răcește semnificativ și o să avem cel mult 18 grade. Cerul se umple de nori, apar și câteva ploi trecătoare iar vântul va crește în intensitate.

Miercuri vremea devine rece pentru final de septembre. Atmosfera va fi închisă, o să plouă slab și vântul va avea intensificări. Temperatura maximă va ajunge pe la 16 grade iar minima pe la 10 grade.

 

Vremea la munte

 

În zonele de munte se încălzește, amosfera va fi plăcută și vântul devine mai activ. Spre seară și la noapte, se adună norii în zona Carpaților Orientali, pe unde e posibil să plouă slab.

Luni vremea se menține caldă, dar crește instabilitatea și apar ceva averse în masivele din vestul țării.

Marți se răcește și o să avem mulți nori și ploi mai consistente în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali.
Miercuri vremea rămâne închisă și se răcește ușor. Pe parcursul zilei, mai apar ploi slabe locale și vântul va crește în intensitate, mai ales pe creste.

 

Vremea la mare

 

La malul mării, urmează o zi frumoasă cu cer mai mult senin și vânt mai activ. Se face mai cald și se ating 24 de grade pe plajă însă apa mării rămâne rece va avea cel mult 19 grade.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO