Vreme de vară în prag de octombrie. Când vom avea o toamnă normală

Ultima actualizare: 25-09-2021 09:38

Vremea se încălzește astăzi și o să avem atmosferă însorită aproape peste tot. Doar în nord-est și în zona Carpaților Orientali mai pot să apară câțiva nori de ploaie.

Maximele pornesc de la 17...18 grade în depresiuni și în nordul extrem și ajung la 27...28 de grade în sud-vestul țării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se anunță o zi foarte plăcută, cu cer senin și temperaturi mai ridicate decât ieri. Se vor atinge 24 de grade prin Bărăgan, iar vântul va fi puțin mai activ doar la malul mrii.

Temperaturile cresc și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Ieri au fost în jur de 15 grade; astăzi maximele urcă pană la 22 de grade. Nu prea zărim norii și vântul adie plăcut.

Un aer mai cald pătrunde și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Pe aici apar ceva înnorări, dar e puțin probabil să plouă. În ansamblu avem vreme frumoasă și până la 20 de grade în termometre.

Vreme bună găsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, deși în zonele mai înalte pot să vină 2...3 stropi de ploaie. Se face mai cald decât ieri și temperaturile se opresc pe la 20 de grade.

În vestul țării, sunt ceva condiții de ceață la începutul zilei, dar atmosfera devine foarte plăcută după prânz. Se ating în jur de 23...24 de grade, norii apar destul de rar și nici vântul nu prea se simte.

În Transilvania este răcoare acum dimineața, e posibil să apară și puțină ceață, mai ales în depresiuni. Amiaza ne-aduce însă vreme bună, soare, câțiva nori inofensivi și temperaturi mai ridicate decât ieri.

În Oltenia se încălzește simțitor și temperaturile urcă până la 27...28 de grade. O să avem condiții meteo foarte bune, cer curat și vânt domol.

O zi foarte plăcută se anunță și în ținuturile sudice, cu soare, temperaturi în creștere și până la 24...25 de grade la orele amiezii.

 

Vremea în țară

 

Urmează o noapte liniștită, cu cer senin în cea mai mare parte a țării. Nu sunt anunțate ploi, dar spre dimineață apar din nou condiții de ceață, mai ales în zonele centrale. Temperaturile coboară până la 5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și ajung la 14...15 grade pe litoral.

Duminică, temperaturile mai cresc puțin și o să avem vreme caldă pentru această perioadă, mai ales în sudul și în vestul României. Pe seară și mâine-noapte, în ținuturile estice apar ceva înnorări și e posibil să picure trecător.

Până atunci însă avem o amiaza însorită, foarte plăcută, cu temperaturi mai potrivite pentru luna iunie: de la 20 de grade în depresiuni, până la 29 de grade în sud-vestul țării.

Luni temperaturile se mențin ridicate în vestul, sudul și centrul țării, dar se răcorește pe partea estică. S-ar putea să cadă 2..3 stropi de ploaie în est și în sud; iar în noaptea de luni spre marți, în zonele vestice, apar averse și descărcări electrice.

Marți se răcește peste tot și o să avem o zi destul de neplăcută. Nu prea zărim soarele și o să plouă, mai mult în jumătatea vestică a țării. Vor mai fi averse, pot să apară și fenomene alectrice, iar vântul va avea intensificări la munte, dar și pe timpul ploilor.

 

Vremea în București

 

Și în București ne-asșteapt o zi însorit și mai caldă decât cea de ieri, cu o maximă de 25 de grade. Vreme bună avem și pe timpul nopții, câțiva nori și o minimă în jur de 11 grade.

Duminică se face și mai cald, iar după prânz se ating 27...28 de grade- valori mai potrivite pentru o lună de vară. Norii apar destul de rar, vântul adie plăcut, iar pe timpul nopții vor fi în jur de 14 grade.

Luni, atmosfera devine schimbătoare. Dimineața e posibil să apară un pic de ceață, iar în noaptea următoare s-ar putea să picure trecător. Temperaturile scad ușor și maxime se oprește pe la 24...25 de grade.

Marți se răcește și o să avem cel mult 19 grade. Cerul se umple de nori, apar și condiții de ploaie, iar vântul devine ceva mai insistent.

 

Vremea la munte

 

Se mai încălzește puțin și în zonele de munte. Se domolește vântul și doar pe creste mai are unele intensificãri, însă nu vorbim despre viteze mari. O să avem vreme frumoasă, soare și poate câțiva nori de ploaie în Carpații Orientali.

Duminică prindem încă o zi plăcută, însorită și se face mai cald decât ar fi normal la această dat. Pe seara ăși mâine-noapte, în masivele estice, s-ar putea să cadă 2...3 stropi de ploaie.

Vremea se menține cald și luni, dar crestșe instabilitatea și apar ceva averse în masivele din sudul și vestul țării.

Iar marți se răcește și o să avem atmosferă închisă și ploi frecvente, mai ales în Carpații Occidentali. Vântul prinde putere și o să sufle mai tare în zonele de creastă.

 

Vremea pe litoral

 

Cei care au ales să-și petreacă ultimul weekend de septembrie pe litora au parte de vreme însorită și temperaturi destul de agreabile. Astăzi, prin stațiuni se vor atinge 21 de grade, iar mâine vor chiar și 25 de grade. Apa mării rămâne însă rece și va avea cel mult 18 grade.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!