Vremea azi, 23 septembrie. Va fi mohorât în toată țara, iar vântul intensifică senzația de frig. La munte, va ninge iar

Ultima actualizare: 23-09-2021 10:11

Vremea se menține rece, joi, chiar dacă în vest și în sud-vest temperaturile mai cresc puțin. În centru, în nord și în nord-est vor fi înnorări persistente și apar câteva ploi slabe, iar dimineață la altitudini mari o să mai fulguiască.

 

Vremea pe regiuni

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde găsim atmosfera schimbătoare și un vânt destul de insistent. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de miercuri.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea se menține rece. Soarele se arată trecător printre nori, iar maximele se opresc la 17 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim atmosfera închisă și rece. Pe parcursul zilei o să mai vină câteva reprize de ploaie, iar în primele ore, în zona înalta de munte se anunță ninsori și lapoviță. De asemenea, vântul se intensifica și va spori senzația de frig.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș cerul rămâne acoperit, o să mai picure trecător, iar vântul va fi activ. Vremea rămâne rece pentru dată din calendar, iar la amiază vom avea cel mult 16 grade, pe la Satu Mare.

În ținuturile vestice se face puțin mai cald decât ieri și maximele ating 17 grade. Vor fi și perioade însorite, însă vântul va sufla destul de tare, cu viteze de până la 50 de km/h.

În Transilvania urmează o zi tare neplăcută, cu înnorări persistente și câteva ploi slabe, trecătoare. Dimineața, pe crestele Meridionalilor o să mai ningă sau o să cadă lapoviță. Temperaturile rămân la valori modeste și nu vor fi mai mult de 14...15 grade în vestul provinciei, iar vântul agită atmosfera și va amplifică senzația de frig.

În Oltenia se anunță o zi frumoasă, cu mult soare și câțiva nori de vreme bună. Se mai încălzește față de ieri, iar la Drobeta Turnu-Severin vor fi 21 de grade - o temperatura apropiată de normalul perioadei.

În ținuturile sudice prindem vreme schimbătoare. Zărim și soarele printre nori, iar vântul va fi destul de insistent. Și pe-aici se face puțîn mai cald, iar astăzi vom avea până la 19 grade în Lunca Dunării. 

Cum va fi vremea în Capitală

 

În București atmosfera se menține rece pentru dată din calendar și la amiază vor fi doar 18 grade. Norii vin și trec, dar nu o să plouă, iar la noapte se mai răcește puțin și temperatura coboară până la 5 grade la marginea orașului. 

Vremea la munte

 

Și la munte o să fie frig. În Carpații Orientali și în estul Meridionalilor o să mai plouă puțin, dar în rest vor fi și scurte momente însorite. În primele ore ale zilei, pe crește se anunță ninsori și lapoviță. Vântul prinde putere, iar la noapte, la altitudini mari, va suflă cu peste 90 de km/h.


Cum va fi vremea în următoarele zile


În București, vineri, se mai încălzește, însă dimineața se anunță rece. Va domina atmosfera însorită, dar vântul se întețește și atinge viteze de 45...50 de km/h. Sâmbătă se face mai cald și vom avea până la 25 de grade în termometre. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, iar vântul se mai liniștește. Iar duminică prindem tot vreme frumoasă, cu mult soare, vânt activ și 25 de grade la amiază.

La munte nici vineri nu scăpăm de vântul puternic, iar în zona înalta rafalele vor depăși 100 de km/h. Se încălzește puțîn, însă vor fi înnorări și mai apar câteva ploi locale. Sâmbătă se face un pic mai cald, iar norii se înmulțesc în special în masivele nordice. În rest iese soarele, iar vântul are unele porniri pe crește. Dimineață va fi ceață pe vai și în depresiuni.
Duminică rămânem cu vremea frumoasă, însă în masivele din jumătatea estică se adună norii și e posibil să burnițeze. Vântul rămâne activ la altitudini mari.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!