Schimbare dramatică de vreme. Zonele unde sunt anunțate ninsori și ger

31-03-2020 09:25


Marți, se arată soarele cam peste tot, dar temperaturile rămân modeste. 

Dimineaţa şi noapte apare bruma, iar peste zi, vântul va sufla mai tare în sudul Banatului. Maximele vor fi de la 5 la 11 grade.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Bărăgan şi Dobrogea, nrii nu prea apar, însă dimineaţă va fi foarte rece. Pe la amiază se ating 8 grade, dar la malul mării va fi mai frig decât în restul ţării. Şi la noapte se vor înregistra valori negative.

Soare avem şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, dar frigul persista, mai cu seamă acum, în primele ore. La amiază, va fi un pic mai cald ca ieri.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem cam aceleaşi condiţii: cer senin, aer foarte rece şi, local, bruma pe timpul nopţii. Se încălzeşte cu trei, patru grade faţă de ieri.

Cer senin aşteptăm şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Atmosferă va fi rece, temperaturile ajung la 10 grade şi aici, însă peste noapte vor fi din nou minus 5 grade în zonă. Mai sunt condiţii de brumă.

În ţinuturile vestice se face mai frig ca ieri. Prin sudul Banatului se intensifică vântul, iar noaptea aduce, şi aici, temperaturi negative.

În Transilvania, atmosfera se menţine rece, bruma poate persista în primele ore, iar la amiază vor fi cel mult 11 grade. În depresiuni, se ating cu greu 5...6 grade, iar peste noapte avem din nou ger.

În Oltenia, vremea va fi mai bună ca ieri. Pe la prânz, se încălzeşte binişor, vântul mai are unele intensificări, dar pe timpul nopţii, va fi chiar mai frig decât noaptea trecută.

Şi în ţinuturile sudice prindem timp frumos şi temperaturi modeste. Se încălzeşte cu vreo două grade faţă de ieri, dar la noapte avem din nou valori sub zero grade.

În Bucureşti, avem tot vreme rece, mai ales în prima parte a zilei. Vestea bună este că se arată soarele, iar maximă creşte uşor faţă de ieri. Presiunea atmosferică se menţine ridicată: asta înseamnă că şi la noapte o să avem temperaturi negative.

La munte, săptămâna începe cu cer senin şi vreme rece. Dimineaţa va fi foarte frig, pe vai şi în depresiuni apare negura, iar vântul va sufla mai tare în Munţii Banatului.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 

În Bucureşti, miercuri temperaturile cresc uşor, însă vremea rămâne foarte rece pentru început de Aprilie. Mai apar ceva înnorări, iar vântul va fi destul de insistent.

Joi se mai încălzeşte, dar încă avem valori mai scăzute decât ar fi normal: în jur 12...13 grade pe timpul zilei şi MINUS 3 grade noaptea, când vor fi şi condiţii de Brumă.

Vineri însă prindem vreme frumoasă şi temperaturi potrivite pentru început de Aprilie. Norii apar destul de rar, iar maximă ajunge pe la 15...16 grade.

La munte se întoarce iarna. Astăzi se răceşte foarte tare. O să ningă destul de mult în Carpaţii Meridionali şi de Curbura, pe unde se va depune un strat consistent de zăpadă. În zona montană montana înalţa o să fie viscol.

Şi miercuri o să fie foarte frig, dar se arată soarele şi doar în masivele sudice şi sud-vestice mai vin câţiva fulgi de zăpadă.

Joi se încălzeşte uşor. Va domina vremea frumoasă, apar ceva innorrai în masivele din sudul ţării, iar vântul devine mai activ pe creşte.

Vineri temperaturile mai cresc puţin. În zona montană din nordul ţării s-ar putea să cadă un pic de lapoviţă, dar în celelalte masive continua timpul frumos.

VIDEO PROTVPLUS.RO