Vremea se răcește în jumătate de țară, dar vor fi până la 21 de grade în sud

30-03-2020 09:05


Luni se răcește tranșant în vestul, nordul si centrul țării, dar în rest vremea se menține caldă. Norii vor cuprinde la început regiunile intracarpatice, dar spre seară se înnorează și prin est. 

Precipitațiile vor veni la munte, în regiunile centrale și în cele estice. La munte vor predomina ninsorile, în rest vor fi mai ales ploi. Vântul se va înteți în vestul și nordul țării, iar pe crestele montane, trecător va fi viscol. Maximele termice pornesc de la 5 grade în Bucovina și vor ajunge până la 21 de grade în sudul țării.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan, atmosfera va fi caldă și plăcută. Temperaturile urcă spre 20 grade, însă pe litoral va fi mai răcoare și se vor înregistra în jur de 16 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi însorită însă spre seară apar câteva ploi pe spații restrânse. Temperaturile se mențin peste limitele normale și ajung pe la 20 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina, vremea va fi schimbătoare și o să plouă din a doua parte a zilei. Temperaturile scad chiar și cu 10 grade față de ziua trecută iar pe timpul nopții minimele se vor situa sub zero grade și va ninge.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, se strică vremea și se răcește semnificativ. Atmosfera va fi închisă, o să plouă pe timpul zilei însă noaptea sunt anunțate ninsori. Vântul va avea intensificări, iar termometrele vor indica cel mult 11 grade Celsius.

Scad temperaturile și în ținuturile vestice. Norii vor fi numeroși, se pornește și vântul, însă ploile apar doar pe suprafețe restrânse. La amiază, se vor înregistra 10-11 grade în Banat.

În centrul României, vremea va fi schimbătoare și sunt anunțate ploi. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Pe crestele montane, vântul va sufla cu viteze de 65-70 km/h și ninsoarea va fi viscolită trecător. Maximele termice vor ajunge până la 15 grade Celsius.

În Oltenia, ne așteaptă încă o zi plăcută. Norii apar destul de rar și amiaza ne aduce maxime în jur de 18-19 grade, valori mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată.

Și în sudul țării, se anunță soare și atmosferă plăcută, iar după prânz se vor atinge 21 de grade Celsius.

Vremea în București

 

Marți, temperaturile scad accentuat și o să avem atmosferă închisă, poate și ceva precipitații slabe sub formă de de ploaie și lapoviță. Maxima va fi de 5-6 grade iar minima de zero grade Celsius.

Miercuri, cerul va fi acoperit de nori și vor veni precipitații slabe mixte. Vântul va avea intensificări și va spori senzația de frig.

Joi se anunță vreme mai bună, cresc ușor temperaturile însă va fi în continuare rece pentru începutul lunii aprilie. În orele dimineții, mai este posibil să picure puțin.

Vremea la munte

 

La munte, luni se răcește mai întâi în masivele nordice, apoi în toată zona montanã. În prima parte a zilei, așteptăm precipitații mixte, apoi vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă. La altitudini mari, vântul va sufla cu viteze de 65-70 km/h și ninsoarea va fi viscolită.

Marți se răcește tranșant, o să ningă în majoritatea masivelor și se va depune un strat consistent de zăpadă. Vântul va sufla mai tare la altitudini mari și va viscoli ninsoarea.

Miercuri se anunță încă o zi închisă și rece. Va mai ninge slab în Carpații Meridionali, în Carpații de Curbură dar și în Munții Banatului, iar vântul va mai avea unele răbufniri.

Joi vremea se îmbunează și se încălzește ușor. Soarele apare cam peste tot și doar în masivele sudice mai apar câțiva nori însă nu sunt anunțate precipitații. Vântul va mai avea unele porniri în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali.

VIDEO PROTVPLUS.RO