Vreme schimbătoare în țară. În ce zone vor reveni ninsorile

29-03-2020 08:48


Prognoza meteo 29 martie 2020. Duminică va domina atmosfera însorită, însă prin vestul, centrul, nord-vestul țării, dar și în extremitatea de sud-est, se mai strâng norii.

 

Așteptăm averse și descărcări electrice, mai ales în Carpații Occidentali, dar pe spații restrinse o să plouă și în regiunile intracarpatice.

Vântul va avea unele intensificări pe la munte, dar se va înteți și în timpul ploilor, iar la amiază vom avea temperaturi cuprinse între 11 grade în depresiuni și 20 de grade în sudul și estul țării.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme bună în ansamblu și doar în zona litoralului apar câțiva nori, însă nu sunt anunțate ploi. Vântul va sufla slab, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate sâmbătă.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei atmosfera va fi însorită. Temperaturile se mențin peste limitele normale și ajung pe la 20 de grade.

Vedem soarele și în nordul Moldovei și în Bucovina. Se încălzește ușor și se vor înregistra cel mult 19 grade Celsius. Pe timpul nopții vântul va crește în intensitate.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș se mai adună norii și vor aduce averse care pot fi însoțite și de descărcări electrice. Vântul va avea unele porniri în timpul ploilor, iar termometrele vor indica în jur de 17 grade.

Și în vestul țării așteptăm ploi în aversă cu tunete și fulgere, mai ales în zonele de munte. Apare și soarele printre nori, iar temperaturile vor ajunge până la 16-17 grade Celsius.

În ținuturile centrale se anunță vreme bună în ansamblu. Câteva ploi sporadice vor uda vestul provinciei, iar la munte, la altitudini de peste 1700 de metri, pot fi precipitații slabe mixte. În rest găsim soare și maxime comparabile cu cele înregistrate sâmbătă.

În Oltenia ne așteaptă o zi frumoasă și se mai încălzește puțin față de sâmbătă. Norii apar destul de rar și amiaza ne aduce maxime în jur de 19...20 grade, valori mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată.

Și în sudul țării se anunță soare și atmosferă plăcută, iar după prânz se vor atinge 20 de grade Celsius.

București
 

În București avem și duminică vreme bună, soare și un vânt domol. Presiunea atmosferică a coborât sub valoarea normală, iar maxima termică va ajunge pe la 19 grade Celsius.

La munte
 

În zonele montane vremea va fi schimbătoare. În Carpații Occidentali așteptăm averse și descărcări electrice iar la altitudini de peste 1700 de metri vor fi precipitații mixte. Vântul se va înteți din când în când, iar temperaturile din stațiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate sâmbătă.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile
 

București
 

Începem săptămâna cu vreme frumoasă și va fi în continuare mai cald decât ar fi normal la final de martie. După prânz se ating 19 grade, iar în noaptea de duminică spre luni se vor înregistra 6-7 grade.

Marți, temperaturile scad accentuat și o să avem atmosferă închisă, poate și ceva precipitații slabe sub formă de de ploaie și lapoviță. Maxima va fi de 5-6 grade, iar minima de zero grade Celsius.

Miercuri, cerul va fi acoperit de nori și vor veni precipitații slabe mixte. Vântul va avea intensificări și va spori senzația de frig.

La munte


Luni, temperaturile încep să scadă. Vor predomina ninsorile și vântul va prinde putere. Ninsorile vor fi mai abundente în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali.

Marți se răcește tranșant. O să ningă în majoritatea masivelor și se va depune un strat consistent de zăpadă. Vântul va sufla mai tare la altitudini mari și va viscoli ninsoarea.

Miercuri se anunță încă o zi închisă și rece. Va mai ninge slab în Carpații Meridionali, în Carpații de Curbură, dar și în Munții Banatului, iar vântul va mai avea unele răbufniri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO