Vreme caldă pentru finalul lui martie. Ce temperaturi vom avea în următoarele zile

28-03-2020 09:01


Sâmbătă, avem vreme caldă pentru finalul lui martie, câțiva nori de ploaie prin sudul, estul și centrul țării și cer senin în rest.

Maximele pleacă de la 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și ajung la 19 grade în ținuturile vestice.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan, găsim mai mulți nori, e posibil să vină și doi, trei stropi de ploaie, iar vântul se menține activ. Temperaturile urcă spre 16-17 grade, însă pe litoral va fi mai răcoare și se vor înregistra în jur de 12 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi schimbătoare și s-ar putea să picure trecător. Temperaturile se mențin peste limitele normale și ajung tot pe la 16-17 grade.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se înnoreaza din când în când, apar și ceva condiții de ploaie, dar nu lipsesc nici momentele însorite. Vor fi 12 grade la Suceava și 15 grade în Bacau.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, ne așteaptă o zi plăcută, cu cer mai mult senin și până la 17 grade în termometre.

Și în ținuturile vestice avem soare și atmosferă agreabilă. Va fi mai cald decât în celelalte zone din țară. Pe aici se vor atinge 18-19 grade.

Vreme frumoasa găsim și în zona Transilvaniei. După o dimineață friguroasă în depresiuni, soarele va încălzi treptat atmosfera, maximele depășesc 10 grade și ajung pe la 16 grade în vestul provinciei.

Și în Oltenia, ne așteaptă o zi frumoasă și se mai încălzește puțin față de ieri. Norii apar destul de rar și amiaza ne aduce maxime în jur de 15-16 grade, valori puțin mai ridicate decât în mod obișnuit.

În ținuturile sudice vor fi ceva înnorări, dar e puțin probabil să plouă. În ansamblu, avem vreme bună și vreo 15-16 grade la orele amiezei.

Vremea în București

 

În București, prindem vreme frumoasa, norii vin și trec, se mai simte un pic și vântul, iar pe la amiază se ating în jur de 17 grade.

Vremea la munte

 

La munte, va domina atmosfera cu soare și va fi puțin mai cald decât ar fi normal în acest moment al anului. Ploile apar cu totul izolat, iar vântul mai are unele instensificări, însă nu mai ajunge la viteze mari, ca în zilele trecute.

Vremea în următoarele zile

 

Dumincă, avem vreme bună, deși nu scăpăm de nori. Se mai încălzește puțin și maxima ajunge pe la 17 grade, o valoare de luna aprilie.

Luni, prindem o zi însorită și va fi în continuare mai cald decât ar fi normal la final de martie. După prânz, se ating 18 grade, iar în noaptea următoare se adună norii și e posibil să ploua.

Marți, temperaturile scad accentuat și o să avem atmoafera închisă, vânt activ și cel mult 10 grade în termometre.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO