Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în fiecare regiune

vremea
Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni pentru fiecare regiune a țării.

Temperaturile maxime se vor afla, în general, pe un trend descendent în următoarele două săptămâni, şi se vor apropia de normele obişnuite ale perioadei, în timp ce precipitaţiile se vor semnala pe aproape întreg intervalul de prognoză, în majoritatea regiunilor, conform estimărilor valabile pentru intervalul 13 - 26 noiembrie, publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, la începutul intervalului, valorile diurne vor creşte de la medii în jurul a 12 grade, spre 17 grade în ziua de 14 noiembrie. Ulterior, maximele vor scădea până spre medii în jurul a 8 grade, în zilele de 18 şi 19 noiembrie, apoi vor creşte spre 14 grade, în ziua de 21 noiembrie. După 21 noiembrie, valorile diurne vor scădea până spre medii în jurul a 6 grade, apoi vor creşte uşor spre 7 - 8 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În ceea ce priveşte regimul nocturn, în prima săptămână vor exista variaţii notabile, astfel că, în intervalul 13 - 20 noiembrie, mediile vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în prima noapte din interval, iar cea mai mare valoare în data de 15 noiembrie. În ultima săptămână de prognoză, vremea se va răci treptat, iar minimele vor coborî spre zero grade, în medie, în data de 26 noiembrie, pornind de la 4 grade, în 22 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în aproape toate zilele din perioada estimată.

În Crişana, valorile termice diurne vor creşte în prima zi de la medii de 8 - 9 grade, spre 14 grade în 14 noiembrie, după care vor scădea la 7 grade, până în ziua de 19 noiembrie. În prima jumătate a celei de-a doua săptămâni de prognoză, mediile maximelor vor fi cuprinse între 9 şi 12 grade, apoi vor scădea treptat spre 5 grade, în 24 noiembrie, pentru ca, până în 26 noiembrie, să crească spre 8 grade, în medie. Minimele vor creşte de la medii în jurul a zero grade în 13 noiembrie, spre 8 grade în 15 noiembrie. Ulterior, mediile minimelor vor oscila şi vor fi cuprinse -1 grad şi 5 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în aproape toate zilele din perioada estimată.

În Transilvania, temperaturile diurne vor scădea de la medii în jurul a 13 grade, în ziua de 14 noiembrie, până în jurul a 5 grade, în 19 noiembrie. Ulterior, mediile maximelor vor creşte spre 9 - 10 grade, în perioada 20 - 22 noiembrie, apoi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni vor oscila uşor de la o zi la alta şi vor fi cuprinse între 4 şi 7 grade. Mediile minimelor vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că vor creşte de la -2 grade, în prima zi a intervalului, la 5 - 6 grade, în 16 noiembrie. După această dată, valorile termice vor scădea la zero grade, în data de 20 noiembrie. În a doua săptămână de prognoză mediile minimelor vor scădea treptat spre -2 grade, în 26 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mare în zilele de 15 şi 16 noiembrie, apoi în zilele 18, 19, 22, 23 şi 24 noiembrie.

Citește și
Ministrul de externe al Turciei face un anunț șoc, după o vizită la Moscova: "Nu există scăpare"

În Maramureş, maximele vor creşte de la 8 grade, în medie, în prima zi a intervalului, spre 13 grade în ziua de 14 noiembrie, apoi vor scădea treptat spre 6 grade în ziua de 19 noiembrie. În cea de-a doua săptămână de prognoză, valorile diurne vor oscila de la o zi la alta, mediile urmând a se încadra între 4 şi 9 grade. Minimele vor creşte de la zero grade, în medie, în 13 noiembrie, până spre 7 - 8 grade, 15 noiembrie. După aceea, în intervalul 16 - 22 noiembrie, mediile minimelor vor oscila şi se vor încadra între 0 şi 5 grade, iar după data de 22 noiembrie vor scădea treptat până spre -2 grade, la sfârşitul intervalului. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în aproape toate zilele din perioada estimată.

În Moldova, valorile termice diurne vor scădea de la medii în jurul a 15 grade, în ziua de 14 noiembrie, spre 8 grade în zilele de 18 şi 19 noiembrie. Apoi, mediile maximele vor creşte spre 12 - 13 grade, pe 21 noiembrie, iar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vor oscila şi se vor încadra între 5 şi 7 grade. Minimele vor creşte de la medii în jurul a două grade, în primele două nopţi ale intervalului, până spre 7 grade, în data de 15 noiembrie. Ulterior, mediile minimelor vor oscila, astfel că, în perioada 16 - 26 noiembrie, acestea vor fi cuprinse între -2 şi 3 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în datele de 21 şi 22 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în zilele de 15 şi 16 noiembrie, apoi în 18 şi 19 noiembrie.

În Dobrogea, temperaturile maxime vor creşte de la 14 grade, în medie, în prima zi a intervalului, la 18 grade, pe 14 noiembrie, după care vor scădea treptat până spre medii în jurul a 8 grade, în ziua de 19 noiembrie. Mai târziu, maximele vor creşte până spre 14 grade, în ziua de 21 noiembrie, apoi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză vor oscila şi se vor încadra între 8 şi 12 grade. Minimele vor creşte de la medii în jurul a 4 grade în primele două nopţi ale intervalului, spre 10 grade, în data de 15 noiembrie. Ulterior, mediile minimelor vor oscila, iar în perioada 16 - 26 noiembrie, acestea vor fi cuprinse între 2 şi 8 grade, cu cele mai mici valori în nopţile de 20, 24, 25 şi 26 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în 16 noiembrie, apoi în 18 şi 19 noiembrie.

În Muntenia, intervalul de prognoză va fi caracterizat de valori termice calde, dar şi reci, astfel încât atât maximele, cât şi minimele vor oscila. În perioada 13 -19 noiembrie, mediile maximelor vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în ziua de 14 noiembrie, iar în perioada 20 - 26 noiembrie acestea se vor încadra între 8 şi 14 grade, cu cele mai mari valori în zilele de 20 şi 21 noiembrie. Minimele vor creşte de la medii în jurul a un grad, în prima noapte a intervalului, până spre 7 - 8 grade, în nopţile de 15 şi 16 noiembrie. În perioada 16 - 26 noiembrie, minimele vor fi cuprinse între 0 şi 5 grade, cu cele mai mici valori în nopţile de 24, 25 şi 26 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în zilele de 15 şi 16 noiembrie, apoi în 18 şi 19 noiembrie.

În Oltenia, valorile termice diurne vor creşte de la 12 grade, în medie, în prima zi a intervalului, la 18 grade, apoi vor scădea treptat până spre medii în jurul a 10 grade, în ziua de 19 noiembrie. Maximele vor creşte până spre 14 grade, apoi, iar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză vor oscila şi se vor încadra între 8 şi 12 grade. Minimele vor creşte de la medii în jurul a un grad, în prima noapte a intervalului, spre 7 - 8 grade, în datele de 15 şi 16 noiembrie. Ulterior, mediile minimelor vor oscila, astfel că, în perioada 17 - 26 noiembrie, acestea vor fi cuprinse între 0 şi 5 grade, cu cele mai mici valori în nopţile de 20, 24, 25 şi 26 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare între 15 şi 19 noiembrie, apoi în perioada 23 - 25 noiembrie.

La munte, regimul termic va fi oscilant, cu medii ale maximelor cuprinse între -1 grad şi 7 grade, în intervalul 13 - 19 noiembrie, respectiv între 0 şi 5 grade, în perioada 20 - 26 noiembrie. Minimele se vor încadra între -5 şi 2 grade, între 13 şi 19 noiembrie, şi între -3 şi 0 grade în a doua săptămână de prognoză. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare îndeosebi în intervalul 15 - 19 noiembrie, precum şi în zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie. 

Articol recomandat de sport.ro
Cine sunt posibilele adversare ale României din optimile EURO 2024! Cinci variante: 4 campioane mondiale și europene + coșmarul lui Hagi!
Cine sunt posibilele adversare ale României din optimile EURO 2024! Cinci variante: 4 campioane mondiale și europene + coșmarul lui Hagi!
Citește și...
Averse torențiale și grindină în zece județe, până joi dimineața. ANM a prelungit și avertizarea de caniculă
Averse torențiale și grindină în zece județe, până joi dimineața. ANM a prelungit și avertizarea de caniculă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, a atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.

Vremea azi, 26 iunie 2024. Regiunile în care aerul va fi aproape irespirabil din cauza căldurii
Vremea azi, 26 iunie 2024. Regiunile în care aerul va fi aproape irespirabil din cauza căldurii

Ziua de astăzi aduce vreme foarte caldă în Banat, de asemenea, în sudul Olteniei și al Munteniei, pe unde se ating 34...35 de grade. În vest, în sud-vest și în centru instabilitatea crește și vin mai multe reprize de ploi torențiale.

România, împărțită între caniculă, vijelii și grindină. Cod galben în mai multe județe până miercuri | HARTĂ
România, împărțită între caniculă, vijelii și grindină. Cod galben în mai multe județe până miercuri | HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marți dimineaţa, trei avertizări meteorologică Cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică, valabile în mai multe județe.

Recomandări
Comisia Europeană: România nu îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro. Bulgaria stă cel mai bine
Comisia Europeană: România nu îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro. Bulgaria stă cel mai bine

România nu îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro, în timp ce Bulgaria stă cel mai bine din grupul statelor care vor să introducă moneda europeană, unde se mai află Cehia, Ungaria, Polonia și Suedia.

 

Elena Lasconi a câștigat, din primul tur, alegerile pentru funcția de președinte al USR, cu peste 68% din voturi
Elena Lasconi a câștigat, din primul tur, alegerile pentru funcția de președinte al USR, cu peste 68% din voturi

Elena Lasconi a câștigat alegerile interne din USR pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România, chiar din primul tur, cu peste 65%.  

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit pe Mark Rutte în funcția de secretar general al Alianţei militare
Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit pe Mark Rutte în funcția de secretar general al Alianţei militare

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit miercuri pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei.