Prognoza meteo pentru 1 Decembrie 2023. Vremea în timpul festivităților din aer liber

1 decembrie 2023
Shutterstock

Ziua de 1 Decembrie este ziua națională a României și este marcată de festivități în aer liber. Tradiționala paradă militară va avea loc și anul acesta, așa că vremea este un factor important pentru publicul larg care vrea să participe la ceremonie.  

Și alte orașe importante din România au pregătit festivități solemne pentru ziua de 1 Decembrie, iar printre ele se numără Alba Iulia, Brașov sau Timișoara.

1 Decembrie - marcat prin parade militare

Ziua de 1 Decembrie 2023 este una marcată de parade militare cu ocazia Zilei Naționale a României. Vineri vor avea loc mai multe festivități în București și alte orașe din țară.

În Capitală, parada militară începe la ora 11:00 în Piața Arcul de Triumf, iar la defilare vor fi prezenți și militari din cadrul detașamentelor dislocate în țara noastră, dar și din țările contributoare la structurile NATO din România.

Drapelul va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar Marele Pavoaz se va ridica la bordul navelor maritime și fluviale, a anunțat MApN.

Și la Cluj-Napoca se vor organiza evenimente cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Sărbătorim 105 ani de la Unirea Transilvaniei cu României. În Cluj, evenimentele încep la ora 09:00 și se încheie la ora 20:00.

Dimineața se vor depune coroane și jerbe de flori în Piața Mihai Viteazu, iar de la 10:30 va avea loc defilarea tehnică militară și vor fi focuri de artificii în Piața Avram Iancu.

La ora 12:00 va fi un moment aniversat „30 de ani de statuie a lui Avram Iancu în inima Clujului”, iar de la ora 13:00 va avea loc o reconstituire a evenimentelor de la 1918 pe Bulevardul Eroilor.

De la ora 15:00 va avea loc în Piața Unirii un moment folcloric, iar de la 19:00 se deschide iluminatul festiv în oraș și Târgul de Crăciun. La ora 20:00 va fi un spectacol de drone și artificii în Piața Unirii, așa că oamenii care se află în Cluj vor avea parte de o zi plină de activități.

Și la Timișoara va avea loc un eveniment de amploare de Ziua Națională, cu o participare de forțe impresionantă.

„Avem și o surpriză: pentru prima dată în Timișoara, vor participa la defilare și transportoare blindate Pirahna V! Vom păstra și locul ceremoniei: în fața Catedralei Mitropolitane, unde vă aștept pe toți în 01 Decembrie de la 11:00 să sărbătorim împreună!”, a anunțat prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.

Parada începe la ora 11:50 în fața Catedralei Mitropolitane, iar apoi fanfara militară va avea un moment impresionant.

Parada are loc pe traseul Bd. Regele Mihai I – Bd. Regele Ferdinand I – Catedrala Mitropolitană Ortodoxă – Strada 20 Decembrie 1989 - Bd. Mihai Viteazu.

La Brașov, cu ocazia Zilei Naționale a României, va avea loc o ceremonie militară și religioasă pe Bulevardul Eroilor.

La închiderea ceremoniei vor defila aproximativ 350 de militari și 60 de mijloace tehnice ale MApN și grupului de luptă din cadrul Forțelor Terestre Avansate din Cincu.

Aproximativ 200 de militari din cadrul structurilor Ministerului Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne vor efectua o retragere cu torțe de la ora 18:00, pe itinerariul Piața Sfatului – Strada Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmisegetusa”.

Prognoza meteo pentru 1 Decembrie 2023, la București

Vremea se răcește considerabil în toată țara la finalul lunii noiembrie, când temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 5 grade Celsius.

Pe 1 Decembrie, meteorologii anunță că ar trebui să ne așteptăm la temperaturi neobișnuite pentru această perioadă.

"Temperaturile vor fi în mare parte cu mult peste normalul perioadei de început de decembrie. În zonele din sud, și în București, nu sunt excluse 13 – 15 grade Celsius. Mai sunt de așteptat precipitații în jumătatea de nord a țării, dar în general slabe cantitativ", a declarat directorul ANM.

Totuși, în Capitală, în ziua de 1 Decembrie vor fi în jur de 11 grade ziua, adică o temperatură suportabilă pentru cei care vor să vadă parada militară și să se bucure de festivitățile de Ziua Națională.

Vântul va sufla cu o putere de 5-10 km/h, iar temperatura resimțită va fi în jurul valorii de 10 grade. Cerul va fi senin, cu zero șanse de precipitații.

Prognoza meteo pentru 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia

1 Decembrie este o zi sărbătorită special la Alba Iulia. Vor avea loc o parada militară, două spectacole de artificii și mai multe concerte.

Evenimentele vor avea loc în Cetatea Alba Carolina. În diferite puncte din zona centrală a orașului vor avea loc ceremonii. La ora 11:00 va avea loc primirea Soliilor din Cetățile de Scaun. Va avea loc defilarea militară la ora 15:00 pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, apoi tradiționala masă populară.

Vremea va fi bună pentru ca oamenii să participe la evenimentele de Ziua Națională în Alba Iulia. Se anunță temperaturi minime de 4 grade și maxime de 8 grade Celsius, însă cerul va fi senin și va ieși și soarele.

Meteorologii spun că nu va fi atât de frig, iar maximele de 8 grade Celsius ar putea fi resimțite ca 10, dacă soarele își face apariția.

Prognoza meteo pentru 1 Decembrie 2023, la Brașov

Brașovenii au parte în această perioadă de maxime de la 0 la 6 grade și minime de -4 până la 0 grade.

Dar vor avea parte și de perioade cu vreme mai caldă decât în mod obișnuită, anunță meteorologii, care spun că între 1 și 2 decembrie, ziua vor fi între 8 și 12 grade.

Cu o geacă călduroasă și un fular, brașovenii pot participa fără probleme la evenimentele de Ziua Națională a României care au loc în timpul zilei.

Noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 1-4 grade, așa că ei pot încheia această zi servind un vin fiert sau plimbându-se pe străzile orașului.

Prognoza meteo pentru 1 Decembrie 2023, la Timișoara

Timișorenii vor avea parte de o zi cu cer noros pe 1 decembrie, însă vestea bună este că șansele de ploaie sunt mici.

Vor fi aproximativ 5 grade, cerul va fi înnorat, dar nu va ploua. Noapte se anunță 1 grad, așa că o îmbrăcăminte adecvată, timișorenii se pot bucura de evenimentele și festivitățile de 1 Decembrie.

Prognoza meteo pentru 1 Decembrie 2023, la Iași

Ieșenii sărbătoresc și ei Ziua Națională prin mai multe evenimente și manifestări. Totul începe la ora 10:00 în Piața Palatului Culturii, unde va avea loc un spectacol folcloric, iar de la 11:00 va avea loc ceremonia militară, depunerile de coroane, serviciul religios și parada militară.

Ieșenii se vor bucura de masă populară de post și tot în această zi de va aprinde iluminatul festiv.

Vremea va fi bună, cu o maximă de 7 grade și 25% șanse de precipitații. Vântul va sufla ușor, iar cerul va fi înnorat.

Minima pe timpul nopții va fi de 4 grade Celsius și vântul nu va fi o problemă. Astfel, ieșenii se pot bucura de festivitățile de Ziua Națională a României.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Imagini cutremurătoare! Accidentare horror în Valencia - Real Madrid: jucătorii au rămas încremeniți pe teren
VIDEO Imagini cutremurătoare! Accidentare horror în Valencia - Real Madrid: jucătorii au rămas încremeniți pe teren
Citește și...
Vremea azi, 2 martie. Vor fi înnorări persistente în cea mai mare parte a țării
Vremea azi, 2 martie. Vor fi înnorări persistente în cea mai mare parte a țării

Sâmbătă avem înnorări persistente în cea mai mare parte a ţării. O să picure trecător în vest, în sud-vest, în centru şi în sud, iar vântul o să bată mai tare în sudul Banatului şi la munte.

Prognoza meteo pentru luna martie. Meteorologii anunţă temperaturi peste cele normale
Prognoza meteo pentru luna martie. Meteorologii anunţă temperaturi peste cele normale

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele normale în această perioadă, pe tot parcursul lunii martie
Meteorologii anunţă temperaturi peste cele normale în această perioadă, pe tot parcursul lunii martie

Temperaturile se vor situa peste cele specifice pe tot parcursul lunii martie, anunţă vineri meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru luna martie.

 

Recomandări
Specialiștii avertizează. Scumpirile sărăcesc România, deficitul bugetar va continua să crească
Specialiștii avertizează. Scumpirile sărăcesc România, deficitul bugetar va continua să crească

Scumpirile ne vor sărăci bugetele și anul acesta, dar și în 2025, în vreme ce statul va cheltui mai mult decât va avea în vistierie.  

Trei români au fost arestați în Spania pentru exploatarea altor români. Cum erau tratate victimele
Trei români au fost arestați în Spania pentru exploatarea altor români. Cum erau tratate victimele

Trei români au fost arestați în Spania, în regiunea Alicante, pentru trafic de persoane, după ce ar fi exploatat la muncă în ferme din Franța și Spania, timp de 2 ani, alți români.  

Rușii îl sfidează pe Vladimir Putin și continuă să vină la mormântul lui Navalnîi. ”În Rusia, după represiune, vine alinarea”
Rușii îl sfidează pe Vladimir Putin și continuă să vină la mormântul lui Navalnîi. ”În Rusia, după represiune, vine alinarea”

Liderii occidentali salută curajul miilor de ruși care au asistat vineri la funeraliile lui Aleksei Navalnîi, asumându-și riscul de fi suporta consecințe grave, pe loc sau mai târziu.