Prognoza meteo 24 ianuarie - 6 februarie. Ar putea ninge în fiecare zi, în majoritatea regiunilor

Ninsoare
Shutterstock

Prognoza meteo 24 ianuarie - 6 februarie. Vremea se va încălzi uşor în majoritatea regiunilor, în jurul datei de 28 ianuarie.

Mai mult, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare sunt posibile aproape în fiecare zi, în următoarele două săptămâni, conform prognozei pentru intervalul 24 ianuarie-6 februarie, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Banat
 

În Banat, în primele două zile vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu o medie a maximelor termice ce se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar a minimelor în jurul a -10 grade. În următoarele trei zile se va încălzi, astfel că, până în data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge în medie 5...6 grade, iar minimele -3...-1 grade. Apoi, din 29 ianuarie şi până la finalul intervalului de prognoză, media maximelor termice va avea variaţii între 3 şi 7 grade, iar a minimelor între -4 şi 0 grade.

Temporar vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 26 ianuarie - 4 februarie.

Crișana

Şi în Crişana valorile termice se vor menţine sub cele specifice perioadei, în 24 şi 25 ianuarie, când la nivelul întregii regiuni, media maximelor va fi de -3...-2 grade, iar a minimelor de -12...-10 grade. Între 26 şi 28 ianuarie se va încălzi, astfel că maximele termice vor atinge în medie 3...5 grade, în timp ce minimele vor fi de -3...-1 grad. Din 29 ianuarie şi până la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variaţii între 2 şi 5 grade şi a minimelor între -6 şi -1 grad.

Citește și
Ger în toată țara. Cum va fi vremea în weekend
Ger în toată țara. Cum va fi vremea în weekend
Reacția lui Dmitri Medvedev, după atacul ucrainean cu rachete americane ATACMS

Temporar vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 26 ianuarie - 3 februarie.

Transilvania
 

În Transilvania, în primele trei zile de prognoză vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea, cu o medie a temperaturilor maxime de -5...-1 grad şi a minimelor de -16...-10 grade. Apoi, până în data de 28 ianuarie se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va creşte cu aproximativ 5 grade, iar a minimelor cu 6...7 grade. În zilele care vor urma, media maximelor termice va oscila între 0 şi 4 grade şi a minimelor între -9 şi -2 grade.

Temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare aproape în fiecare zi.

Maramureș
 

În Maramureş, în primele două zile, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea, cu o medie a maximelor termice în jurul a -5 grade şi a minimelor, în general, de -16...-14 grade. În următoarele trei zile se va încălzi, astfel că, până în data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge în medie 2...3 grade, iar minimele -3...-2 grade. Apoi, din 29 ianuarie şi până la finalul intervalului de prognoză, media maximelor termice va avea variaţii între -1 şi 3 grade, iar a minimelor între -6 şi -2 grade.

Din data de 25 ianuarie vor fi posibile precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi lapoviţă, aproape în fiecare zi.

Moldova
 

Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată în Moldova, de la o medie a maximelor termice, de -4 grade şi a minimelor de -10 grade, la începutul intervalului, până la 5...6 grade media maximelor şi -2 grade a minimelor, în jurul datei de 28 ianuarie. În zilele care vor urma, temperaturile maxime vor avea o medie care va avea variaţii între 2 şi 6 grade, iar temperaturile minime o medie, în general, de -5...-1 grad.

Temporar vor fi posibile precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, aproape în fiecare zi.

Dobrogea
 

În Dobrogea, în primele două zile se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei, media maximelor va fi de -2 grade, iar a minimelor de -6...-5 grade. Până în jurul datei de 28 ianuarie se va încălzi, astfel că maximele termice vor atinge în medie 5...6 grade, iar minimele -1...0 grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, valorile termice vor avea variaţii, între 3 şi 6 grade media maximelor şi între -3 şi o grade a minimelor.

Temporar vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 24-26 ianuarie, precum şi în primele zile ale lunii februarie.

Muntenia
 

Şi în Muntenia, valorile termice vor fi în creştere, de la o medie a maximelor de -1 grad şi o medie a minimelor de -9...-8 grade, la începutul intervalului, până la valori de 7...8 grade pentru media maximelor şi -3...-2 grade pentru cea a minimelor, în jurul datei de 28 ianuarie. În zilele care vor urma este posibilă, din nou, o uşoară scădere a temperaturilor, astfel că la finalul intervalului de prognoză media maximelor va fi de 4...6 grade, iar a minimelor de -6...-4 grade.

Până la finalul lunii ianuarie doar izolat vor fi precipitaţii slabe sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie. În primele zile din februarie, va fi posibil ca aria acestora să se extindă.

Oltenia
 

În Oltenia, până în jurul datei de 28 ianuarie, vremea va fi într-un proces treptat de încălzire. De la o medie a maximelor termice de 0 grade şi a minimelor de -11...-10 grade, în prima zi, se va ajunge la maxime termice care în medie să atingă 7...8 grade şi minime care în medie să fie de -3...-2 grade. În zilele care vor urma nu vor mai fi variaţii semnificative, media maximelor se va situa între 4 şi 7 grade, iar a minimelor între -5 şi -2 grade.

Probabilitatea de precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie va creşte după data de 28 februarie.

La munte
 

La munte, în tot intervalul de prognoză valorile de temperatură se vor menţine negative. Media maximelor termice va avea variaţii între -11 şi -3 grade, iar a minimelor între -18 şi -8 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în primele patru zile. Temporar va ninge în fiecare zi.

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
Citește și...
Vremea azi, 24 ianuarie. În ce zone va ninge
Vremea azi, 24 ianuarie. În ce zone va ninge

Luni avem o zi foarte rece. Mai către seară apar ceva ninsori în est și în sud-est și la munte și tot pe-acolo avem un vânt intens. Maximele pleacă de la minus 8 grade în depresiuni și ajung pe la 3 grade în sud-vest.

Ger în toată țara. Cum va fi vremea în weekend
Ger în toată țara. Cum va fi vremea în weekend

Vineri mai vin câteva ninsori slabe prin nord, nord-vest, la deal și la munte. În rest, avem o zi ceva mai însorită, cu 2...3 fulgi de zăpadă sau puțină lapoviță în sud-estul țării.  

Vremea rea a pus stăpânire pe România. În Cluj-Napoca vântul a împins pe pistă un avion, la aterizare
Vremea rea a pus stăpânire pe România. În Cluj-Napoca vântul a împins pe pistă un avion, la aterizare

Curenți puternici care au coborât din nordul Europei au adus în mai multe regiuni din România vânturi care, în unele locuri, au avut puterea unui uragan de gradul 1.

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar
UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar "marca o escaladare clară" din partea lui Putin

Un tir cu rachetă intercontinentală a Rusiei împotriva Ucrainei ar "marca o escaladare clară" din partea lui Vladimir Putin, a apreciat joi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de AFP.