Ger în toată țara. Cum va fi vremea în weekend

×
Codul embed a fost copiat

Vineri mai vin câteva ninsori slabe prin nord, nord-vest, la deal și la munte. În rest, avem o zi ceva mai însorită, cu 2...3 fulgi de zăpadă sau puțină lapoviță în sud-estul țării.  

Vântul continuă să agite atmosfera și se răcește: maximele pleacă de la minus 5 grade în depresiuni și ajung la 6 grade în sudul extrem.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe-aici atmosfera va fi schimbătoare, izolat va fi lapoviță și se răcește. Ieri la Constanța au fost 10 grade, însă astăzi se ating cel mult 4 grade.

Se mai răcește puțin și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Avem vreme destul de bună, soare, câțiva nori și un vânt ceva mai insistent. La noapte, minimele ajung pe la minus 5 grade.

Vedem soarele și în nordul Moldovei și în Bucovina, însă vântul se întețește și va atinge viteze de 45...55 km/h. Temperaturile scad și se vor situa între 1 și 4 grade Celsius.

Citește și
Vremea azi, 19 ianuarie. Zi tipică de ianuarie, cu temperaturi în scădere. Unde va fi cel mai frig
Vremea azi, 19 ianuarie. Zi tipică de iarnă, cu temperaturi în scădere. Unde va fi cel mai frig
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

În nordul Transilvaniei și în Maramureș s-a lăsat gerul în această dimineață, când temperatura a coborât până la minus 14 grade la Dej. Vremea rămâne foarte rece și peste zi: vor fi înnorări persistente, câteva ninsori slabe și maxime negative cam peste tot.

În ținuturile vestice, ninsorile apar doar sporadic, se arată puțin și soarele printre nori, iar temperaturile ajung până la 3 grade în Timișoara.

În Transilvania, acum dimineață este foarte frig mai ales în depresiuni, pe unde minimele au atins minus 11 grade. Pe parcursul zilei o să ningă slab în majoritatea zonelor, iar la munte va fi viscol. Se face mai frig ca ieri și vom avea valori negative.

În sud-vestul țării găsim soare, mai ales în zonele de deal și de munte. Vântul va avea unele porniri pe parcursul zilei, iar temperaturile scad cu 5...6 grade față de ziua trecută.

În ținuturile sudice se anunță vreme schimbătoare și temperaturi în scădere ușoară. La amiază vor fi cel mult 6 grade în Lunca Dunării.

Vremea în România

Astăzi se răcește. O să mai ningă puțin în nord, nord-vest, la deal și la munte; pe creste o să fie viscol, iar prin sud-estul țării s-ar putea să cadă un pic de lapoviță.

Sâmbătă se face și mai frig, iar dimineața și noaptea o să fie ger, mai ales în nord-vest, centru și în dealurile sudice. Vor fi ninsori slabe în nord, centru și prin vestul țării, iar vântul va avea intensificări aproape peste tot.

Vreme rece avem și duminică, vânt destul de activ și ninsori la munte, în Moldova, dar și prin centrul și sud-estul țării. Vântul va mai viscoli ninsoarea în zona montană înaltă.

Luni se răcește și mai tare. O să avem o dimineață geroasă și o amiază cu temperaturi negative în majoritatea zonelor. Doar prin sud și est mai apar ceva înnorări și e posibil să fulguiască, iar vântul mai are unele intensificări pe creste.

Vremea în București

În zona Capitalei, astăzi vântul rămâne activ. Se mai adună norii, iar temperatura scade și se oprește la 5 grade după prânz. La noapte se răcește foarte tare și minima atinge minus 8 grade.

Sâmbătă avem soare, dar se face mai frig și la amiază se ating cel mult 3 grade. Vântul va sufla cel mult moderat.

Duminică, atmosfera va fi schimbătoare și o să fulguiască puțin pe parcursul zilei. Vântul va crește în intensitate și se răcește ușor.

Luni răcirea vremii continuă și în termometre se ating valori de minus 1 grad, poate zero grade Celsius. Vor fi condiții de ceață și chiciură, iar în noaptea următoare la marginea orașului va fi ger.

Vremea la munte

La munte se face foarte frig. Mai vin câteva ninsori slabe, iar pe creste vântul suflă cu peste 100 km/h și se transformă în viscol.

Sâmbătă, în primele ore ale zilei va fi ger, iar la altitudini mari gerul persistă și pe timpul zilei. Norii vor fi numeroși, va mai ninge slab, iar vântul prinde putere pe creste, pe unde va viscoli ninsoarea cu viteze de 70-90 km/h.

Duminică avem vreme foarte rece, chiar geroasă la altitudini de peste 1.400 de metri. Ninsorile vor fi destul de consistente, iar vântul va continua să sufle tare pe creste, pe unde va fi viscol și vizibilitatea va scădea foarte mult.

Ziua de luni ne-aduce vreme geroasă, cer variabil și intensificări izolate ale vântului la altitudini mari. Se vă forma ceață cu depuneri de chiciură.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Vremea azi, 20 ianuarie. Cresc temperaturile, dar vântul suflă în continuare
Vremea azi, 20 ianuarie. Cresc temperaturile, dar vântul suflă în continuare

Vremea azi, 20 ianuarie. Temperaturile încep să crească, mai ales în sudul și în estul României. În jumătatea nord-vestica se adună norii şi o să ningă sau o să cadă lapoviţă.

Vremea azi, 19 ianuarie. Zi tipică de iarnă, cu temperaturi în scădere. Unde va fi cel mai frig
Vremea azi, 19 ianuarie. Zi tipică de iarnă, cu temperaturi în scădere. Unde va fi cel mai frig

Vremea azi, 19 ianuarie. Avem vreme frumoasă în cea mai mare parte a ţării şi doar prin nord-est e posibil să fulguiască trecător.

Vremea astăzi, 18 ianuarie. Vântul continuă să pună probleme în majoritatea regiunilor din țară
Vremea astăzi, 18 ianuarie. Vântul continuă să pună probleme în majoritatea regiunilor din țară

Vremea astăzi, 18 ianuarie. Marți avem un vânt puternic în cea mai mare parte a țării, iar la altitudini mari se vor atinge 110 km/h.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.