Luni avem o zi foarte rece. Mai către seară apar ceva ninsori în est și în sud-est și la munte și tot pe-acolo avem un vânt intens. Maximele pleacă de la minus 8 grade în depresiuni și ajung pe la 3 grade în sud-vest.

În Dobrogea și în Bărăgan se mai răcește puțin față de duminică și maximele se opresc la minus 1 grad. Vremea va fi închisă, iar pe seară și la noapte o să ningă din când în când. Vântul suflă cu viteze de până la 55 de km/h și va spori senzația de frig.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem tot o zi mohorâtă, cu temperaturi negative. Și pe-aici o să ningă în orele serii, vântul va fi activ, iar în zona montană înaltă va spulbera zăpadă depusă cu viteze de peste 80 de km/h.

Se mai răcește și în nordul Moldovei și în Bucovina, pe unde se ating cel mult minus 3 grade. Înnorările persistă, însă ninsorile apar doar pe spații mici, îndeosebi din a două parte a zilei. La noapte temperaturile coboară până la pragul gerului, iar în Bucovina vor fi minus 12 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem o dimineață geroasă. Peste zi apare soarele, însă va fi foarte frig, iar după prânz se vor atinge cel mult minus 4 grade pe la Satu Mare. La noapte revine gerul, se vor atinge minus 15 grade în Maramureș și minus 17 grade în zona Bistriței.

În ținuturile vestice avem cer mai mult senin, însă maximele se opresc la minus 1 grad Celsius. După lăsarea nopții și pe-aici va fi ger.

În Transilvania ziua începe cu vreme geroasă. Pe parcursul zilei avem soare și vreme bună, dar foarte rece, cu maxime de minus 4 grade. La munte, pe creste, vântul suflă cu viteze de peste 80 km/h și spulberă zăpadă depusă, iar la noapte în estul provinciei temperaturile coboară până la minus 20 de grade.

În Oltenia prindem vreme schimbătoare, cu scurte momente însorite. Pe-aici va fi cel mai cald din țară, iar după prânz se vor atinge 3 grade. Pe timpul nopții se face însă foarte frig, iar în zonele deluroase temperaturile coboară până la pragul gerului.

În ținuturile sudice soarele se arată trecător și maximele ajung cu greu la 1 grad cu plus. La noapte va ninge temporar, iar în zonele de deal va fi ger.

București

În București, norii se înmulțesc treptat, iar pe seară și la noapte o să ningă trecător. Maxima se oprește la zero grade, iar vântul va fi activ și va spori senzația de frig. La noapte, temperatura coboară până la minus 4 grade în centru, însă la periferie vor fi minus 8 grade.

Munte

La munte avem vreme geroasă în unele zone. În sudul Carpaților Orientali vor fi înnorări și ninsori slabe, iar vântul spulberă zăpadă de pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură cu viteze de peste 80 de km/h.

Vremea în următoarele zile

 

În București, mâine prindem scurte momente însorite. Temperatura crește, dar vremea rămâne rece și după prânz vor fi cel mult 2 grade.

Miercuri se mai încălzește și maxima atinge 5 grade. Pe timpul zilei vor fi înnorări, dar în noaptea următoare se înseninează.

Joi se face mai cald și termometrele vor indica 7 grade Celsius. Din când în când se mai adună norii, vântul va fi activ, iar în noaptea următoare sunt ceva condiții de ceață.

La munte va fi foarte frig și mâine. Soarele se arată trecător, iar vântul rămâne activ în zona înaltă a masivelor sudice și sud-estice. Ziua o să ningă slab, pe spații foarte mici, dar în noaptea de marți spre miercuri apar ninsori pe arii extinse.

Miercuri se încălzește ușor. Cerul rămâne acoperit și o să ningă slab în majoritatea masivelor, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură va fi viscol.

Joi se face mai cald. Innorarile persistă, iar ninsorile apar în cea mai mare parte a zonei montane. La altitudini mari, vântul continuă să viscoleasca ninsoarea.