Ninsori și viscol în aproape toată țara, joi. Când revine gerul


Ultimul update: Joi 10 Ianuarie 2019 10:25
Data publicarii: Joi 10 Ianuarie 2019 07:17
Categorie: Vremea

Joi o să ningă în multe zone, stratul de zăpadă creşte, iar vântul va fi din ce în ce mai intens în jumătatea estică a ţării şi va viscoli ninsoarea.

Maximele pleacă de la minus 6 grade în Bucovina şi ajung la 7 grade în zona Dobrogei. În zona Dobrogei se încălzeşte şi o să plouă. În rest se aşteaptă lapoviţa şi condiţii de polei, iar peste noapte vin şi ceva ninsori în zonă. Se intensifică şi vântul, iar cantităţile de apă pot depăşi 15-20 l/mp.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să avem vreme neplăcută, ninsori, lapoviţa şi un vânt tot mai insistent. Pe şosele se poate depune polei, aşa că mare atenţie dacă plecaţi la drum.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim vreme foarte rece şi ninsori destul de consistente. Vântul prinde putere şi o să viscolească ninsoarea, mai ales pe timpul nopţii.

În Maramureş şi în nordul Transilvaniei se încălzeşte faţă de ziua trecută. Maximele ajung pe la 1-2 grade, dar atmosfera se menţine închisă şi o să mai ningă din când în când.

Norii persistă şi în ţinuturile vestice. Mai vin ceva ninsori, dar prin Crisana zărim un pic soarele. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, depăşesc uşor pragul îngheţului.

În Transilvania se mai încălzeşte faţă de zilele trecute şi doar prin depresiuni mai avem valori negative la amiază. Ninsorile continuă; la munte stratul de zăpadă va creşte semnificativ, iar în zonele înalte va fi viscol.

Şi în Oltenia o să ningă, atât pe timpul zilei, cât şi după lăsarea nopţii. Termic nu sunt schimbări importante: maximele se opresc pe la 2 grad; iar minimele vor fi uşor negative.

Ninsorile nu ocolesc nici ţinuturile sudice şi se intensifică în orele serii şi la noapte. În Lunca Dunării apare trecător şi lapoviţă, aşa că este risc de polei pe şosele.

În Bucureşti, avem atmosfera închisă şi umedă, cu ninsori în special pe seară şi după lăsarea nopţii. Vântul devine activ, iar maximă termică depăşeşte uşor pragul îngheţului.

La munte, va ninge şi pe timpul zilei, dar ninsorile se înteţesc pe înserat. În zona Meridionalilor şi în Carpaţii Orientali, stratul de zăpadă creşte destul de mult; pe creste va fi viscol şi vântul depăşeşte 65 km/h.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Vineri se mai răceşte puţin, iar vineri noapte revine gerul. Peste zi mai apar ceva ninsori, slabe şi locale prin sud, centru şi est, dar sporadice în celelalte zone. Probleme ne-aduce vântul, care va spulbera zăpadă prin sudul şi estul ţării, dar şi pe la munte. Presiunea atmosferică va creşte.

Sâmbătă avem vreme rece, iar dimineaţa va fi chiar geroasă în Moldova şi Transilvania. Mai apar ceva ninsori în nord, centru şi vest, dar în rest zărim soarele. Vântul sufla mai tare prin sud şi pe la munte, iar minimele cresc perceptibil faţă de noaptea anterioară.

Duminică se încălzeşte în jumătatea vestică, în timp ce în est avem tot vreme rece, chiar geroasă în sud-est şi în depresiunile Transilvaniei. În Crisana, Maramureş şi Transilvania va ninge temporar, dar treptat, apar ploile şi lapoviţă. În rest: soare cu dinţi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Vremea se încălzește. Zonele din țară în care va ninge
Vremea se încălzește. Zonele din țară în care va ninge
Ger în toată țara. Localitatea unde s-au înregistrat -22 de grade
Ger în toată țara. Localitatea unde s-au înregistrat -22 de grade
VIDEO PROTVPLUS.RO
soare
Vreme schimbătoare miercuri. Regiunea unde se vor înregistra 28 de grade
Cod galben de ceață. Ce judeţe vor fi afectate toată ziua de marţi
Vremea se menține caldă și marți. Regiunile unde apar ceaţa şi burniţa
Alertă de vreme severă! ANM anunță cod galben în 15 județe în următoarele ore
Temperaturi neobișnuite pentru octombrie. Cum va fi vremea în următoarele zile
Vreme caldă în toată țară. Zonele în care temperaturile ajung și la 27 de grade
Vreme
Vreme neobișuit de frumoasă pentru această perioadă. La cât vor ajunge maximele
Prognoza meteo. Vremea se încălzește, iar maximele ajung la 23 de grade
Ploi și temperaturi maxime de 26 de grade. Cum va fi vremea în următoarele zile
Vremea începe să se încălzească. Zonele în care temperaturile vor trece de 20 de grade
Temperaturile vor crește considerabil în următoarele zile. Maximele vor atinge 26 de grade
Zona unde se vor înregistra -8 grade marți noaptea. Prognoza pentru următoarele zile