Inundatiile au lovit in toata tara si au afectat drumuri si sute de case. Ce masuri sunt pregatite in caz de urgenta
Apele s-au revarsat si au creat probleme in toata Moldova, amenintata de un cod portocaliu si unul galben de vreme rea, dar si in mai multe judete din Muntenia si Transilvania.
Suvoaiele au navalit si pe strazi, acolo unde sistemul de canalizare este facut doar pe hartie. In Bucuresti, de pilda, soferii si pietonii s-au trezit inconjurati de balti.
In judetul Vrancea, zece localitati, dar si municipiile Focsani si Adjud, au fost afectate de inundatii. Au cazut chiar si 40 de litri pe metru patrat.
Casa unei femei a fost inundata toata, iar din cauza umezelii peretii au inceput sa cada.
Gospodariile oamenilor din localitatea Bordeasca Veche s-au umplut de apa in mai putin de o jumatate de ora. Totul este acum un lac enorm, iar apa a intrat in mai multe locuinte. Grav este ploile nu s-au terminat, iar oamenii se tem ca nivelul apei va continua sa creasca. Fara putere in fata apelor, multi sateni si-au parasit locuintele, iar patru au fost evacuati de autoritati.
Dezastru este si in localitatea Sihlea, greu incercata de inundatii si acum doua luni. Zeci de gospodarii au fost inundate.
Ploaia din ultimele zile a adus cu ea o multime de probleme si in Bucuresti. Locuitorii unui bloc din sectorul 3 s-au trezit cu apa in case, intrata prin mansarda imobilului distrusa de un incendiu. Acoperisul nu a fost reparat de asigurator si nici de primarie. Edilul a oferit case celor care locuiau in mansarda, insa cei de la etajele inferioare au ramas in imobil si se lupta cu apa.
Si locuitorii unui complex din Popesti Leordeni au vazut cum apa urca spre locuintele lor. De cand au venit ploile, canalizarea pare inexistenta. Probleme sunt si in Orasul Pantelimon, unde canalizarea a fost construita in asa fel incat apa se scurge in strada.
La nivelul intregii tari, 4000 de militari sunt pregatiti sa ajute in situatii de urgenta.