Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pentru fiecare regiune

vremea rea
IMAGO

Intervalul următoarelor două săptămâni va aduce, din punct de vedere meteorologic, o vreme în general plăcută, însă ploile vor rămâne în peisaj în aproape toate regiunile, relevă prognoza de specialitate publicată luni de ANM.

 

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme rece pentru mijlocul lunii septembrie, media regională a temperaturilor maxime urmând a fi de 16 grade. Încălzirea se va resimţi în întreaga regiune încă din 17 septembrie, când sunt estimate maxime de 23 - 24 de grade, valori medii ce se vor menţine fără variaţii importante până spre finalul lunii. În unele zile sunt estimate valori chiar mai ridicate, spre o medie zilnică de 25 - 26 de grade. Rece va fi şi în primele nopţi, când media temperaturilor minime va fi de 6 - 7 grade, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori cuprinse între 9 şi 12 grade. În data de 16 septembrie va continua să plouă pe arii extinse, apoi ameliorarea va fi semnificativă, iar ploile vor mai fi posibile doar izolat. Următorul interval probabil cu ploi este între 25 şi 28 septembrie.

În Crişana, vremea va fi rece în prima zi, când media temperaturilor maxime va fi de 17 grade. Încălzirea se va resimţi în întreaga regiune, încă din a doua zi (marţi 17 septembrie), când sunt estimate maxime de 22 - 23 de grade. În perioada 18 - 25 septembrie, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 24 - 25 de grade, iar ulterior spre finalul lunii este posibilă o scădere uşoară, până spre 22 - 23 de grade. În primele nopţi din intervalul de prognoză, media temperaturilor minime va fi de 6 - 8 grade, iar în rest sunt estimate valori termice minime cuprinse între 9 şi 12 grade. Pe 16 septembrie va continua să plouă pe arii extinse, după care ameliorarea va fi semnificativă. Ploi se vor mai semnala între 25 şi 28 septembrie.

În Transilvania, media zilnică a temperaturilor maxime va creşte treptat, de la 20 de grade, în prima zi, până spre 23 de grade, în 18 septembrie, valoare ce se va menţine cu mici variaţii până spre finalul intervalului. Temperaturile minime vor avea o medie cuprinsă între 6 şi 10 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în depresiunile intra-montane (minime de un grad - două grade), în perioada 20 - 22 septembrie. Ploi slabe, pe arii restrânse, se vor semnala la începutul perioadei (16 - 18 septembrie) şi cu o probabilitate în creştere spre finalul lunii (după 26 septembrie).

În Maramureş, intervalul va debuta cu valori termice sub mediile multianuale specifice pentru jumătatea lunii septembrie, respectiv o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade. Încălzirea se va resimţi în întreaga regiune, încă din 17 septembrie, când sunt estimate maxime de 22 de grade. În perioada 18 - 25 septembrie, sunt estimate maxime în jurul a 24 de grade, iar spre finalul lunii este posibilă o scădere uşoară, la 21 - 22 de grade. Valorile termice minime se vor încadra, în general, între 7 şi 11 grade. Pe data de 16 septembrie va continua să plouă pe arii extinse, apoi ameliorarea va fi semnificativă, iar ploile vor mai fi posibile doar izolat. Următorul interval probabil cu ploi este estimat între 25 şi 28 septembrie.

Citește și
ploaie torențială românia
Vremea azi, 15 septembrie. Vin ploi în jumătatea de sud-vest pe unde se vor strânge 30 de litri de apă pe metru pătrat
Ce arme țineau rușii în depozitul aruncat în aer de dronele ucrainene. Explozia a fost atât de puternică, încât seismografele au înregistrat un cutremur

În Moldova, în a doua jumătate a lunii septembrie, sunt estimate temperaturi apropiate de mediile multianuale specifice acestei perioade. Media zilnică a temperaturilor maxime va creşte uşor şi treptat de la 22 de grade, până spre 24 de grade, în jurul datei de 24 septembrie şi o posibilă scădere la 22 de grade, spre finalul lunii. Minimele termice vor fi, în general, de 10 - 12 grade, cu valori uşor mai scăzute în perioada 20 - 22 septembrie, când media regională a acestora va scădea la 8 - 9 grade. În perioada 16 - 19 septembrie sunt prognozate ploi locale, iar izolat cantităţile de apă mai pot fi însemnate. Sunt posibile ploi şi după data de 26 septembrie, cu probabilitate în creştere.

În Dobrogea, în ansamblu, pe tot parcursul intervalului sunt prognozate temperaturi apropiate de mediile multianuale specifice acestei perioade. Media zilnică a temperaturilor maxime se va menţine în jurul a 24 de grade, iar cea a minimelor va oscila între 12 şi 15 grade, valori mai ridicate, până spre 17 - 18 grade, urmând a se înregistra pe Litoral şi în Deltă. În perioada 17 - 20 septembrie sunt prognozate ploi locale, iar izolat cantităţile de apă mai pot fi însemnate. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

În Muntenia, media temperaturilor maxime va creşte uşor, de la 22 de grade în prima zi, până spre 24 - 25 de grade, în zilele de 17 şi 18 septembrie, iar pe 19 septembrie va reveni la o medie de 22 - 23 de grade. Astfel de variaţii sunt posibile până spre finalul lunii, însă la valori apropiate de normalul climatologic, respectiv maxime în general de 24 - 26 de grade. De asemenea, media minimelor termice va fi în creştere şi va atinge 12 - 13 grade, în dimineţile de 18 şi 19 septembrie, pentru ca, în următoarele şase zile, să scadă în jurul a 10 - 11 grade. Spre finalul lunii sunt estimate minime de 12 - 13 grade. În perioada 17 - 20 septembrie sunt prognozate ploi pe arii restrânse. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată şi spre finalul lunii, în jurul datei de 28 septembrie.

În Oltenia, în prima zi, vremea se va menţine rece pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 19 grade. Încălzirea se va resimţi în întreaga regiune, încă din 17 septembrie, când sunt estimate maxime de 23 - 24 de grade, valori medii ce se vor menţine fără variaţii importante până spre finalul lunii. În unele zile sunt estimate valori chiar mai ridicate, spre o
medie zilnică de 25 - 26 de grade. Rece va fi şi în primele nopţi, când media temperaturilor minime va scădea la 7 - 8 grade, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori cuprinse între 10 şi 13 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 18 - 21 septembrie şi după data de 26 septembrie.

La munte, luni, media temperaturilor maxime va fi de 10 grade, iar ulterior va creşte la 14 grade, valoare ce se va menţine fără variaţii importante până spre finalul lunii septembrie. În primele dimineţi vor fi minime în jurul a 3 grade, iar în restul intervalului, media minimelor va fi, în general, de 5 - 6 grade. Ploi locale se vor semnala la începutul perioadei (16 - 19 septembrie) şi cu o probabilitate în creştere spre finalul lunii, după data de 26 septembrie. 

Articol recomandat de sport.ro
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Citește și...
Vremea azi, 16 septembrie 2024. Soare, ploi și frig pentru septembrie. La munte ninge
Vremea azi, 16 septembrie 2024. Soare, ploi și frig pentru septembrie. La munte ninge

Astăzi înnorările persistă și o să plouă în vestul, centrul și nordul României. În rest, găsim vreme mai bună, soare și un vânt mai insistent la munte și în nord-estul extrem. Temperaturile se mențin scăzute pentru pentru luna septembrie.

Vremea azi, 15 septembrie. Vin ploi în jumătatea de sud-vest pe unde se vor strânge 30 de litri de apă pe metru pătrat
Vremea azi, 15 septembrie. Vin ploi în jumătatea de sud-vest pe unde se vor strânge 30 de litri de apă pe metru pătrat

Duminică vin ploi zgomotoase în jumătatea de sud-vest a țării, pe unde se vor strânge 30 de litri de apă pe metru pătrat, iar spre seară vin câteva ploi şi în estul ţării.

Vremea ceva mai răcoroasă nu a stat în calea bucureștenilor dornici să se distreze în Centrul Vechi al Capitalei
Vremea ceva mai răcoroasă nu a stat în calea bucureștenilor dornici să se distreze în Centrul Vechi al Capitalei

Chiar dacă temperaturile au scăzut brusc vremea nu tocmai prietenoasă nu a stat în calea bucureștenilor dornici să se plimbe ori să se bucure de o întâlnire cu prietenii la o terasă.

Vremea azi, 14 septembrie. Se răceşte în cea mai mare parte a tãrii. În vestul României vor fi doar 10 grade
Vremea azi, 14 septembrie. Se răceşte în cea mai mare parte a tãrii. În vestul României vor fi doar 10 grade

Sâmbătă se răceşte în cea mai mare parte a tãrii. În vestul României vor fi doar 10...11 grade.

Ciclonul Boris face ravagii în România: Patru morți, zeci de localități inundate. Ciolacu: Armata, pregătită să intervină
Ciclonul Boris face ravagii în România: Patru morți, zeci de localități inundate. Ciolacu: Armata, pregătită să intervină

Vremea a schimbat drastic foaia în România. Începe un weekend rece, în care trebuie să ne așteptăm la fenomene meteo extreme. Cel puțin patru persoane au murit în județul Galați, după ce ploile torențiale au făcut prăpăd.

Recomandări
Nicolae Ciucă, absolut convins că intră în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu ajung? Păi, cum să nu ajung?”
Nicolae Ciucă, absolut convins că intră în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu ajung? Păi, cum să nu ajung?”

Nicolae Ciucă este absolut convins că va trece de primul tur al alegerilor prezidențiale, unde se va „duela” cu Marcel Ciolacu sau cu Mircea Geoană.

Cine este bărbatul care a pornit incendiul de la Parlament. Reacția lui Nicușor Ocheană când a auzit ce pedeapsă riscă
Cine este bărbatul care a pornit incendiul de la Parlament. Reacția lui Nicușor Ocheană când a auzit ce pedeapsă riscă

Bărbatul care a pus pe jar forțele de securitate pentru că a provocat intenționat un incendiu la Palatul Parlamentului a fost identificat și arestat preventiv pentru 30 de zile.

Avertismentul viitorului comisar pentru Apărare al UE. Când ar putea Putin să fie gata de o confruntare cu Europa
Avertismentul viitorului comisar pentru Apărare al UE. Când ar putea Putin să fie gata de o confruntare cu Europa

Uniunea Europeană trebuie să-şi întărească rapid apărarea, deoarece Rusia ar putea fi pregătită pentru o confruntare în şase până la opt ani, a declarat Andrius Kubilius, desemnat pentru a deveni primul comisar al UE pentru apărare.