Cât ține frigul în România. Temperaturile coboară până la -20 de grade. Prognoza meteo pentru 6-19 februarie 2023

Frig

Vremea va continua să se răcească în toată țara, iar minimele vor coborî până la -20 de grade Celsius, anunță meteorologii de la ANM în prognoza meteo pentru perioada 6-19 februarie 2023.

Vremea va fi rece și în mai multe zone din țară temperaturile se vor situa sub media mijlocului lunii februarie. Meteorologii anunță că în toate regiunile țării va fi foarte frig, iar la munte se vor înregistra temperaturi extrem de scăzute, la fel și în Transilvania, Dobrogea și Moldova. 

Cum va fi vremea în Banat în perioada 6-19 februarie 2023

Până spre finalul primei săptămâni, în Banat va persista valul de frig, cu valori termice care se vor situa chiar sub cele specifice pentru luna februarie. Media temperaturilor maxime va fi de 0...4 grade, iar a minimelor de -9...-5 grade, în unele nopți fiind local ger (în jurul a -10 grade), cu precădere în zona depresionară din sudul regiunii, anunță ANM

Începând din 11 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire determinând la început un regim termic apropiat de normal, iar în cea de-a doua săptămână valori peste cele obișnuite perioadei, cu 8...11 grade ziua și -3...2 grade noaptea, mediat regional. Deficitul pluviometric va fi semnificativ, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar în ultimele zile din intervalul de referință.

Vremea în Crișana în perioada 6-19 februarie 2023

În Crișana, în prima săptămână, valul de frig va persista și se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de -3...1 grad și minime de -15...-8 grade - valori mult mai mici decât normal chiar și pentru luna februarie.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că după data de 13 februarie va deveni apropiată, iar apoi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu valori de 5...9 grade ziua și -4...2 grade noaptea, mediat regional. 

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în mare parte a intervalului de referință, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar după data de 15 februarie.

Vremea în Transilvania în perioada 6-19 februarie 2023

În Transilvania temperaturile vor fi cele mai scăzute din toată țara. Valul de frig va fi persistent pe parcursul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, valori maxime ale temperaturii aerului de -5...-2 grade, iar nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime de -18...-9 grade, izolat chiar mai mici în special în depresiuni.

După data de 13 februarie, vremea va fi în încălzire treptată, devenind normală pentru perioada din an, apoi chiar ușor mai caldă, cu temperaturi ce vor ajunge ziua la o medie regională de 4...7 grade și vor coborî spre -5...-2 grade în timpul nopților. 

Regimul pluviometric va fi în general deficitar. În primele zile și posibil în jurul datei de 12 februarie doar izolat vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații locale va crește după data de 16 februarie.

Prognoza meteo pentru Maramureș

Valul de frig va persista pe parcursul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, valori maxime ale temperaturii aerului de -2...2 grade și nopțile vor fi local geroase, cu minime de -15...-9 grade, izolat chiar mai scăzute.

După data de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, devenind normală pentru perioada din an, apoi chiar ușor mai caldă în orele amiezilor când media regională va fi de 5...7 grade, iar minimele se vor situa în general în ecartul -4...-2 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar în prima parte a intervalului de referință, cu probabilitate pentru precipitații slabe în perioada 11-12 februarie. Precipitații pe spații mai extinse vor fi posibile după data de 16 februarie.

Prognoza meteo 6-19 februarie 2023 în Moldova

Până spre finalul primei săptămâni, valul de frig va persista în Moldova, astfel că se vor înregistra maxime termice de -3...2 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -14...-8 grade.

Începând din 12 februarie, vremea se va încălzi treptat, devenind chiar ușor mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când vor fi 6...9 grade, iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la valori de -4...0 grade, mediat regional. 

Regimul pluviometric va fi în general deficitar; în primele zile și în jurul datei de 11 februarie pe spații mici, trecător, vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 16 februarie.

Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada 6-19 februarie 2023

În prima săptămână, valul de frig va persista și se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de -2...2 grade și minime de -10...-4 grade (valori mult mai mici decât normal chiar și pentru luna februarie, senzația de frig fiind amplificată în primele zile și de vântul mai intens).

Ulterior, este estimată o încălzire semnificativă a vremii, astfel că după data de 13 februarie va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu valori de 7...11 grade ziua și -2...3 grade noaptea, mediat regional. 

Regimul pluviometric va fi deficitar; în primele zile pe spații mici trecător vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 16 februarie.

Prognoza meteo pentru Muntenia 6-19 februarie 2023

Valul de frig va persista până spre sfârșitul primei săptămâni, astfel că se vor înregistra maxime termice de -2...3 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -13...-7 grade. 

Începând din 12 februarie, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, devenind chiar mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când sunt estimate valori de 7...11 grade, iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la -4...0 grade, mediat regional. 

Regimul pluviometric va fi deficitar; în primele zile pe spații mici, trecător, va fulgui, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere doar în ultimele zile ale intervalului de referință.

Vremea în Oltenia în perioada 6-19 februarie 2023

Până spre finalul primei săptămâni, valul de frig va persista; se vor înregistra maxime termice de -1...3 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -14...-8 grade. 

Începând din 12 februarie, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, devenind chiar ușor mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când sunt estimate valori de 6...10 grade, iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la -4...-1 grad, mediat regional. 

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în mare parte a intervalului de referință, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar după data de 15 februarie.

Cum va fi vremea la munte în perioada 6-19 februarie 2023

Valul de frig persistent de la începutul intervalului va aduce temperaturi sub pragul gerului în special în cursul nopților; vor fi valori maxime de -12...-8 grade și minime de -20...-14 grade, în medie.

Începând din 11 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimți la început mai ales la valorile diurne, determinând un regim termic apropiat de normal, iar la mijlocul lunii februarie chiar ușor peste cel specific perioadei. 

În primele zile și în jurul datei de 12 februarie, pe spații mici va ninge în general slab, iar probabilitatea pentru precipitații locale va crește la sfârșitul intervalului.

Puteți vedea AICI harta interactivă a calității aerului din România, în timp real. Nivelul de poluare din zona în care locuiești se află la doar un click distanță. Funcția este disponibilă pe stirileprotv.ro cu ajutorul platformei Airly.

Citește și...
Vremea azi, 2 aprilie. Nu scăpăm de ploi. Iarna își mai face simțită prezența
Vremea azi, 2 aprilie. Nu scăpăm de ploi. Iarna își mai face simțită prezența

Duminică cerul rămâne acoperit de nori, va ploua temporar în nord, centru, est şi sud-est, iar în zonele de munte, la altitudini mari, va fi lapoviţă.

Vremea azi, 1 aprilie. Ploile se extind în mai multe zone din țară
Vremea azi, 1 aprilie. Ploile se extind în mai multe zone din țară

Sâmbătă ploile se extind în vestul, în centrul şi în nordul ţării. În rest, se arată puţin soarele, iar în a doua parte a zilei, apar averse, posibil însoţite de fenomene electrice.

Vremea azi, 31 martie. Se încălzește în cea mai mare parte a țării. Se ating și 20 de grade în sud-vestul României
Vremea azi, 31 martie. Se încălzește în cea mai mare parte a țării. Se ating și 20 de grade în sud-vestul României

Vineri se încălzește în cea mai mare parte a țării. În jumătatea nord-estică va fi cam înnorat și o să plouă. În rest, avem vreme mai bună și ploi sporadice, iar maximele pleacă de la zece grade în depresiuni și ating 20 de grade în sud-vestul României.  

Recomandări
Au fost identificați doi dintre românii cu cetățenie canadiană care au murit în timp ce treceau ilegal granița în SUA
Au fost identificați doi dintre românii cu cetățenie canadiană care au murit în timp ce treceau ilegal granița în SUA

Doi dintre cei patru imigranți de origine română morți în Canada, într-o tentativă de a trece ilegal frontiera în Statele Unite, au fost identificați de poliția canadiană.

Război în Ucraina. Șeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene, mitropolitul Pavel, a fost arestat pentru că a susținut Rusia
Război în Ucraina. Șeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene, mitropolitul Pavel, a fost arestat pentru că a susținut Rusia

În anticipata sa contraofensivă, Ucraina va încerca să împartă trupele invadatoare în două, pentru a străpunge coridorul terestru dintre Rusia și peninsula Crimeea și să taie liniile de aprovizionare.

FOTO și VIDEO. Furtunile și tornadele au făcut ravagii în sud-vestul SUA. 21 oameni au murit până acum
FOTO și VIDEO. Furtunile și tornadele au făcut ravagii în sud-vestul SUA. 21 oameni au murit până acum

Şapte decese legate de evenimente meteorologice extreme au fost confirmate, sâmbătă, în Tennessee.