ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea Romana
iStock

Vremea se va răcori ușor la finalul sătămânii, în majoritatea regiunilor țării, iar în intervalul 31 iulie - 4 august se vor manifesta instabilități atmosferice, informează ANM, în prognoza pe două săptămâni.

BANAT

Vremea va fi în uşoară încălzire astfel că media temperaturilor maxime va creşte de la 29 de grade în prima zi, până la 31 de grade pe 31 iulie. Va urma o răcorire, care va dura până la sfârşitul primei săptămâni, când media maximelor termice va fi de 26 de grade.

Ulterior datei de 5 august, vremea se va încălzi din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea, în medie, valori între 28 şi 30 de grade. Evoluţia mediei temperaturilor minime va fi asemănătoare, cea mai ridicată, de 19 grade, se va înregistra în jurul datei de 1 august, cea mai mică, de 14 grade, pe 5 august dimineaţa, dată după care, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va situa între 14 şi 16 grade. Vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, pe arii mai extinse în intervalele 2-4 august şi 6-7 august şi doar pe suprafeţe mici în restul intervalului.

CRIȘANA

Citește și
canicula bucuresti
Prognoză specială pentru Bucureşti. Duminică după-amiază se va depăşi pragul critic
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Vremea va fi în uşoară încălzire şi în Crişana, astfel încât media temperaturilor maxime va creşte de la 29 de grade în prima zi, până la 31 de grade pe 31 iulie. Va urma o răcorire, care va dura până la sfârşitul primei săptămâni, când media maximelor termice va fi de 25 de grade. Ulterior datei de 5 august, vremea se va încălzi din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea, în medie, valori între 27 şi 29 de grade.

Evoluţia mediei temperaturilor minime va fi asemănătoare, cea mai ridicată va fi de 19 grade, în jurul datei de 1 august, cea mai mică de 13 grade, pe 5 august dimineaţa, iar ulterior se va situa între 13 şi 15 grade până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni. Vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, pe arii mai extinse în intervalele 2-3 august şi 6-7 august şi doar pe suprafeţe mici în restul intervalului.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va fi în creştere până la 31...32 de grade în datele de 30 şi 31 iulie, apoi, în următoarele patru zile va scădea cu aproximativ 6 grade, vremea devenind răcoroasă. În cea de a doua săptămână de prognoză, maximele termice nu vor mai avea variaţii semnificative şi se vor situa, în medie, între 25 şi 28 de grade.

Media minimelor termice va atinge un maxim de 17 grade, în dimineaţa zilei de 1 august şi un minim în dimineaţa de 5 august, când se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar ulterior se va menţine în jurul a 13 grade până la sfârşitul celor două săptămâni. Vor mai fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, îndeosebi în intervalele 31 iulie - 4 august şi 6-9 august.

MARAMUREȘ

În primele trei zile, media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade, apoi, până la finalul primei săptămâni, vremea se va răcori, iar aceasta medie va scădea spre 24 de grade. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variaţii termice semnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 26 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluţie relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii ale lor, de 16....17 grade, se vor înregistra în primele cinci dimineţi, cele mai coborâte între 4 şi 6 august când nu vor mai depăşi 12 grade, iar ulterior acestea se vor situa în jurul a 13 grade. Începând cu data de 30 iulie vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi.

MOLDOVA

În primele trei zile, media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade, apoi, până la finalul primei săptămâni, vremea se va răcori, iar această medie va scădea spre 26 de grade. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variaţii termice semnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 28 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluţie relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii ale lor, de 18....19 grade, se vor înregistra în primele patru dimineţi, cele mai coborâte între 4 şi 6 august când nu vor mai depăşi 13 grade, iar ulterior acestea se vor situa în jurul a 15 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare în intervalul 2-4 august.

DOBROGEA

La începutul intervalului, media temperaturilor maxime va creşte în Dobrogea spre 32 de grade în data de 31 iulie. Va urma o răcorire a vremii, care în ultima zi a primei săptămâni va aduce media maximelor termice la 26 de grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea, în medie, valori de 28 de grade.

Temperaturile minime vor avea cea mai ridicată medie de 22 de grade în dimineaţa de 1 august, cea mai mică de 16...17 grade în intervalul 4-6 august, iar ulterior aceasta va oscila uşor în jurul a 18 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare în intervalul 1-4 august.

MUNTENIA

Până în data de 31 iulie, media temperaturilor maxime va creşte spre 34 de grade. Va urma o răcorire a vremii, care în ultima zi a primei săptămâni va determina o medie a maximelor termice de 27 de grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea, în medie, valori de 30 de grade.

Temperaturile minime vor avea cea mai ridicată medie de 20 de grade în dimineaţa de 1 august, cea mai mică de 15...16 grade, în dimineţile de 5 şi 6 august, apoi aceasta va oscila uşor în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare în intervalul 31 iulie - 4 august.

OLTENIA

În Oltenia media temperaturilor maxime va creşte spre 33 de grade. Va urma o răcorire a vremii, care în ultima zi a primei săptămâni va determina o medie a maximelor termice de 27 de grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea, în medie, valori de 29 de grade.

Temperaturile minime vor avea cea mai ridicată medie de 20 de grade în dimineaţa de 1 august, cea mai mică de 14 grade, în dimineaţa de 5 august, iar ulterior aceasta va oscila uşor în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare pe 29 iulie şi în intervalul 2-4 august.

LA MUNTE

La munte, media valorilor termice maxime se va situa între 15 grade pe 4 august şi 21 de grade în 30 şi 31 iulie, iar cea a temperaturilor minime, va fi cuprinsă între 7 grade în dimineaţa zilei de 5 august şi 13 grade în primele trei dimineţi ale intervalului celor două săptămâni. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Vremea 29 iulie 2019. Regiunile în care se răcorește și revin ploile
Vremea 29 iulie 2019. Regiunile în care se răcorește și revin ploile

Luni, vremea se răcoreşte şi aşteptam ploi în sud, centru şi vest. În schimb, prin est arşiţa va persista. Maximele vor fi de la 24 la 34 de grade.

Prognoză specială pentru Bucureşti. Duminică după-amiază se va depăşi pragul critic
Prognoză specială pentru Bucureşti. Duminică după-amiază se va depăşi pragul critic

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală.

Vremea 28 iulie 2019. Regiunile unde se vor atinge 40 de grade
Vremea 28 iulie 2019. Regiunile unde se vor atinge 40 de grade

VREMEA 28 IULIE 2019. Astăzi, căldura devine şi mai chinuitoare, iar la câmpie se instalează canicula. Ploile vin în reprize scurte, dar abundente şi pot apărea alte vijelii, fenomene electrice şi grindină.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.