Vremea 28 iulie 2019. Regiunile unde se vor atinge 40 de grade

×
Codul embed a fost copiat

VREMEA 28 IULIE 2019. Astăzi, căldura devine şi mai chinuitoare, iar la câmpie se instalează canicula. Ploile vin în reprize scurte, dar abundente şi pot apărea alte vijelii, fenomene electrice şi grindină.

Vremea 28 iulie 2019. Duminică în ţară, avem de îndurat o nouă zi fierbinte, caniculara prin ţinuturile joase, unde aerul devine greu de respirat şi disconfortul termic sporeşte. În vest, nord-vest şi la munte apar noi serii de ploi torenţiale, cu tunete, fulgere, vijelii şi chiar grindină. În rest, vremea va fi însorită şi năucitor de caldă. Ieri s-au resimţit temperaturi de 38 de grade, astăzi s-ar putea depăşi 40 de grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor, iar pe seară vor fi ceva ploi şi în sud-vest. Maximele termice pleacă de la 28...29 de grade pe litoral, la 36...37 de grade în Lunca Dunării. Temperaturile percepute de noi vor fi mult mai mari din cauza zăpuşelii.

Vremea în fiecare regiune a ţării


Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune a ţării şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Stresul termic va fi accentuat, zăpuşeala creşte la amiază şi maximele le depăşesc pe cele de ieri. Se pot resimţi şi temperaturi de 40 de grade.

Căldură toropitoare găsim şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Nici vorbă de ploi, iar vântul va adia un aer fierbinte.

Mai sus, în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, se instalează canicula pe la prânz, iar atmosferă va fi de-a dreptul sufocantă.

Citește și
canicula
În weekend se întorc temperaturile caniculare. Zonele afectate
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Temperaturi greu de îndurat avem şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Apare canicula şi aici, aşa că încercaţi să vă retrageţi la umbră şi răcoare.

Temperaturi la pragul caniculei găsim şi în vestul ţării. Aici, însă, apar şi aversele din când în când, aşa că atmosfera devine respirabilă între două ploi.

În Transilvania aşteptăm o nouă zi de arşiţă. Se ating şi 35 de garde la umbră, dar în plin soare pot fi şi 40 de grade. Hidrataţi-vă bine şi staţi la umbră.

O nouă zi de pârjol se anunţă şi prin Oltenia. Soare necruţător, vânt fierbinte şi un disconfort termic extrem.

Atmosfera se încinge mai tare şi în sudul ţării. Ieri au fost 35 de grade, azi se ating 37 de grade şi zăpuşeala va fi şi mai apăsătoare.

În Bucureşti, acelaşi meniu meteo. Ne-aşteaptă o zi şi mai fierbinte. Ieri s-au atins 35 de grade şi s-au resimţit 37...38 de grade. Zăpuşeala creşte, la fel şi stresul termic, apar câţiva nori, dar nu va ploua. Barometrele indică o tendinţă de scădere.

Şi la munte va fi destul de cald, dar o să plouă zgomotos. Instabilitatea creşte şi aversele devin violente, cu răbufniri de vânt şi grindină. Munţii Banatului şi vestul Meridionalilor vor fi zonele cele mai afectate.

La mare se ating 30 de grade pe plajă şi 24-25 în apa mării. După prânz va fi zăpuşeala mare.


Vremea în următoarele 3 zile


Mâine, arşiţa se mai temperează, iar aerul fierbinte se restrânge deasupra Moldovei. Din vest, pătrund alte ploi şi cuprind sudul, centrul şi vestul ţării. Vor fi tot averse, zgomotoase şi violente, însă, prin ţinuturile estice va fi vreme frumoasă. Presiunea atmosferică începe să crească.

Marţi se încălzeşte din nou: pe la amiază se depăşesc 30 de grade cam peste tot, iar canicula poate apărea prin estul ţării. Ploile vin tot în vest, centru şi nord. În rest, soare toropitor. Căldură mare prindem şi miercuri. Amiază va fi caniculara în sud şi sud-est, iar soarele se va arăta mai mult prin Oltenia şi Banat. În rest, atmosferă va fi schimbătoare şi va ploua mai ales în jumătatea nordică. În noaptea următoare, o să plouă şi în est şi sud-est.

În Bucureşti, mâine avem vreme schimbătoare, dar temperaturi acceptabile. Vin şi câteva averse, iar maximă va fi în jur de 29...30 de grade. Noaptea va creşte şi presiunea atmosferică. Marţi se întoarce zăpuşeală. Norii vor fi rari, vântul domol şi se ating 34 de grade la umbră. Iar ziua de miercuri ne-aduce caniculă, soare dogoritor şi ceva ploi la apropierea nopţii.

La munte, luni se mai răcoreşte puţin, ploile vin în mai multe serii prin masivele vestice şi se adună cantităţi importante de apă. Marţi va fi ceva mai bine, deşi o să mai plouă local, prin unele masive. Miercuri se face mai răcoare, iar ploile se extind. Aversele vin cu toată suită de fenomene...

La mare, mâine, exact la fel: căldură mare, stres termic accentuat, aer irespirabil după prânz. Noutatea este că apar şi ceva nori de ploaie mai târziu. Marţi, se anunţă arşiţă mare. Se ating 32 de grade în aer, dar se vor resimţi cu vreo cinci grade mai mult, atmosfera devine sufocantă şi vântul abia va adia. Şi miercuri se anunţă căldura greu de suportat, zăpuşeala şi un soare necruţător.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vremea 27 iulie 2019. Temperaturi care ating pragul caniculei, în mai multe regiuni
Vremea 27 iulie 2019. Temperaturi care ating pragul caniculei, în mai multe regiuni

Sâmbătă se face şi mai cald, iar în sudul ţării se instalează canicula. Atmosfera devine sufocantă după prânz, iar ploile apar trecător pe la munte şi prin vest la apropierea serii.

În weekend se întorc temperaturile caniculare. Zonele afectate
În weekend se întorc temperaturile caniculare. Zonele afectate

Vineri avem soare, vreme călduroasă, mai ales în sud şi în vest şi câteva reprize de ploaie mai pe seară în zonele de deal şi de munte.

Prognoza ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Prognoza ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, însă la începutul luii august temperaturile urcă până la maxime de 34 de grade Celsius, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 22 iulie - 4 august.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.