Wello, profesoara virtuală de nutriție care va ajunge curând în toate școlile din România

×

Spune că îi place peștele și ar mânca oricând salată verde. Vorbim de preferințele unei profesoare virtuale, care predă cursuri de nutriție.  

Numele ei este Wello și este o aplicație bazată pe inteligență artificială. Învață copiii să ducă un trai sănătos prin lecții și jocuri interactive.

Profa virtuală a ajuns deja în zeci de școli, iar în curând o vom vedea în toate unitățile de învățământ din țară datorită unui parteneriat cu Ministerul Educației.

Wello, profesoara virtuală de nutriție: „Eu sunt Wello, profa virtuală de nutriție, așa îmi încep eu toate lecțiile la clasa cu copii. Sunt un influncer virtual și îmi doresc foarte mult să-i ajut atât pe copii, cât și pe părinți să aibă un stil de viață sănătos.”

Wello a fost ideea unui start-up înființat la Cluj-Napoca, în 2017. Câțiva tineri IT-iști au stat de vorbă cu specialiști în nutriție, în educație și, desigur, în jocuri online, și au creat-o împreună pe profesoara virtuala. Înfățișarea au ales-o elevii, iar personajul predă acum cursuri de nutriție la orele de dirigintie.

Citește și
Ciprian Ghisa
Ciprian Ghișa, cofondator "Școala Încrederii": Vrem să scoatem din școlile de stat frica și neîncrederea

Citește și VIDEO VIRAL. Creatura care a îngrozit un pescar: „Spuneți-mi că nu este un extraterestru”

Wello, profesoara virtuală de nutriție: „Am fost creată de copiii claselor a VI-a și a XII-a. Ei au zis exact cum vor să fie. Fetele au zis că vor să fie o profesoară, deci să fie la genul feminin, iar băieții vor să fie digitalizată, de aceea eu am o mână și un picior robotic.”

Reporter: Culoarea parului cine ți-a ales-o?

Wello, profesoara virtuală de nutriție: „Tot copiii, culoarea ochilor, îmbrăcămintea.”

Reporter: Cum te-au primit copiii și profesorii în scoală?

Wello, profesoara virtuală de nutriție: „Cu multă dragoste. Să știi că au fost foarte, foarte deschiși profesorii, iar copiii au vrut să vadă în fața lor un caracter virtual.”

Wello are un singur obiectiv: să ajute cât mai mulți copii să trăiască sănătos. Specialiștii spun că, în anul 2030, numărul tinerilor obezi va ajunge la 254 de milioane la nivel global. În România, situația e alarmantă: ţara noastră se află pe locul al doilea în Europa în privința numărului de copii cu exces de greutate.

Wello: „Masa mea preferată este pește cu salată și cartofi.”

Reporter: Și care ar fi preparatul vedetă, de sezon acum?

Wello: „Eu vara mănânc foarte multe salate. Deci eu v-aș recomanda salate. Nu uitați să vă distrați, dar să vă și hidratați în același timp pentru că este foarte cald afară, să mâncați sănătos, dar puteți adăuga și un mic dulce, dar să aveți grijă la sănătatea voastră.”

Roxana Hulpe a stat de vorba cu Wello la emisiunea Viitor cu Clasă. Emisiunea apare în fiecare miercuri, de la ora 10:00, pe stirileprotv.ro.

 

Citește și...
„Viitor cu Clasă”. Roxana Tănăsachi vorbește despre proiectul „Educaţie la Înălţime”
„Viitor cu Clasă”. Roxana Tănăsachi vorbește despre proiectul „Educaţie la Înălţime”

Profesorii şi-au mutat catedrele în natură, în diferite locuri frumoase din România, şi predau live cu ajutorul dronelor lecţii elevilor care sunt în clase.

Ciprian Ghișa, cofondator
Ciprian Ghișa, cofondator "Școala Încrederii": Vrem să scoatem din școlile de stat frica și neîncrederea

Ciprian Ghișa, cofondator al "Școlii Încrederii", a fost invitatul Roxanei Hulpe la emisiunea „Viitor cu clasă”, care apare vinerea, de la 20:30, pe www.stirileprotv.ro

„Viitor cu clasă”. Selly, despre absența Monicăi Anisie: Doamna ministru a fugit, nu a vrut să fie confruntată cu adevărul
„Viitor cu clasă”. Selly, despre absența Monicăi Anisie: Doamna ministru a fugit, nu a vrut să fie confruntată cu adevărul

Reprezentantul generației online Andrei Șelaru a declarat, vineri, că, în opinia sa, ministrul Educației Monica Anisie a fugit de confruntarea cu el, din cadrul emisiunii Viitor cu clasă, de pe Știrile Pro Tv, fiind probabil sfătuită să facă acest lucru.

Lectiile predate in natura pentru elevii de la clasa pregatitoare, incepand cu 2013

De anul viitor, elevii de la clasa pregatitoare ar putea invata despre zapada, plante si animale in afara scolii. Acest sistem, cu lectii predate in natura, este foarte raspandit in afara si le permite profesorilor sa le explice mai usor copiilor.

Isarescu: Vor reusi societatea si politicienii sa iasa din tiparul precedentelor cicluri electorale?

Principala preocupare pentru anul viitor este daca societatea si clasa politica vor reusi sa iasa din tiparul precedentelor cicluri electorale, cu promisiuni mai mult sau mai putin desprinse de realitate, afirma guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Recomandări
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,98% pe an, vineri
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,98% pe an, vineri

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a revenit sub pragul de 8% pe an, după ce vineri a coborât la 7,98%, de la 8,02% pe an, în ziua precedentă, conform BNR.

Washington Post: FBI a căutat la reşedinţa lui Trump de la Mar-a-Lago documente clasificate legate de arme nucleare
Washington Post: FBI a căutat la reşedinţa lui Trump de la Mar-a-Lago documente clasificate legate de arme nucleare

Agenţii federali americani care au percheziţionat săptămâna aceasta locuinţa fostului preşedinte Donald Trump din Florida căutau documente legate de arme nucleare, a relatat joi Washington Post, conform Reuters.

Noi bombardamente în Doneţk. Șapte civili au fost uciși
Noi bombardamente în Doneţk. Șapte civili au fost uciși

Vineri au loc noi bombardamente în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei. Bilanțul provizoriu arată că șapte civili au fost uciși.