Zona litoralului Mării Negre care revine la viață, după mulți ani în care a fost abandonată

Ultima actualizare: 08-06-2020 21:20

Sudul litoralului românesc, o zonă până nu demult uitată de investitorii din turism, dar şi de autorităţi, încearcă să devină noul pol de atracţie de la Marea Neagră.

Zeci de hoteluri vechi au fost cumpărate, reamenajate şi transformate în unităţi all-inclusive. Pe lângă acestea, investiţiile din Neptun-Olimp par să readucă la viaţă o zonă care ani la rând a fost abandonată.

Cu peste 15 milioane de euro, un investitor a ridicat în Olimp un complex hotelier de lux. De pe terasele apartamentelor, care vor putea fi închiriate de la 1 iulie, turiştii vor vedea marea. Lângă este şi o pădure.

Primii turişti şi-au rezervat deja un sejur aici. Preţurile pentru o noapte încep de la 200 de euro însă pot ajunge la 700 de euro - în funcţie de mărimea apartamentului şi de condiţiile de cazare.

Tisa Opriş, reprezentant complex: "Este un complex doar din apartamente de tip studio, apartamente cu două, cu trei camere şi apartamente de tip penthouse. Am pregătit şi spaţii de joacă şi piscine, avem o piscină de de 1.400 de metri pătraţi, cu apă încălzită, plajă privată cu beachbar și cu şezlonguri."

Puţin mai la sud, în Jupiter, mai multe hoteluri vechi au fost concesionate sau cumpărate de operaturi din turism care au început să le modernizeze. Programele de investiţii se întind pe următorii cinci sau zece ani.

Anca Nedea, manager complex hotelier: "Am vrut eu şi cu familia mea să cumpărăm o proprietate veche de pe vremea lui Ceauşescu, onstruită foarte bine şi cu o structură sănătoasă accesând un credit pe zece ani, am făcut investiţii de peste 700 de mii de euro. Considerăm ca sudul litoralului este o destinaţie pentru nişa de familie".

În Venus, un hotel vechi de trei stele a fost şi el modernizat.
Din aceasta vară oferă condiţii all-inclusive şi un grad sporit de confort.

În apropiere a fost ridicat şi un parc de distracţii, pe care investitorii vor să îl deschidă peste o săptămână.

Şi autorităţile au început să îşi dea seama de importanța staţiunilor din sudul litoralului. Încă din toamnă au început lucrări de reamenajare a aleilor pietonale, a falezelor şi ilumintului public.

Dragoş Angelescu, viceprimar Mangalia: "Avem în staţiunile din sudul litoralului proiecte pe fonduri europene în staţiunea Neptun, Saturn şi parţial în Olimp. Sunt proiectele în valoare totală de peste 10 milioane de euro pentru cele trei staţiuni."

Lucrările au ca termen de execuţie începutul sezonului estival 2021.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO