Zeci de turişti drogaţi pe Litoral, de 1 Mai. Unii au fost luaţi de ambulanţe direct de pe plajă

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 02 Mai 2018 18:14
Categorie: Travel

Poliţiştii de la Antidrog s-au autosesizat, şi încearcă să le identifice pe tinerele suprinse incidental, marţi seară, în relatarea live, a PRO TV, de pe plajă din Mamaia, în timp ce păreau că se droghează.

Nu sunt din păcate, singurele cazuri. Potrivit autorităţilor, mulţi au confundat distracţia, cu stupefiantele, iar finalul nu a fost unul fericit. Un italian, a fost arestat pentru trafic, iar alţi 15 străini, sunt cercetaţi pentru posesie.

Marţi seară, în timpul unei transmisiuni în direct pe plajă din Mamaia Nord au fost filmate incidental mai multe fete iar una dintre acestea părea că se droghează.

Cristina Vasile - ofiţer de presă IPJ Constanţa: ''Poliţiştii BCCOA s-au autosesizat şi fac verificări pentru identificarea tinerelor care apar în imagini".

Ofiţerii antidrog spun că în aceste zile de vacanţă au prins 15 tineri cu substanţe interzise, iar un italian a fost reţinut pentru 30 de zile sub acuzaţia de trafic de droguri. Avea la el 114 grame de muguri de canabis şi zeci de grame de cocaină.

Căpitan Sorin Trancă, ruparea Mobilă de Jandarmi Constanţa: ''Jandarmii grupării mobile au surprins în flagrant 15 persoane în Mamaia şi Vama Veche. Aestea consumau substanţe halucinogene interzise de lege"

În cele 120 de ore de vacanţă, medicii de la spitalul judeţean din Constanţa au pus pe picioare 51 de turişti care se simţeau extrem de rău. 44 dintre ei au ieşit pozitiv la testul antidrog. O poloneză, un britanic şi un român au fost luaţi cu ambulanţele chiar de pe plajă.

Psihologii şi medicii le atrag atenţia tinerilor ca o simplă încercare le poate schimba radical viitorul. ''Drogurile stimulente, aşa numitele droguri de club pot avea efecte imediate, cum ar fi diferite stări psihotice, instabilitate emoţională, agresivitate atacuri de panică sau chiar pierderea conştiinţei. L recomandăm tinerilor să evite consumul de droguri pentru că sunt substanţe care încă de la prima doză provoacă dependenţa ''

Pe de altă parte cei care fac trafic de droguri risca şi 20 de ani de închisoare. Pentru a limita traficul şi consumul de stupefiante în nordul litoralului poliţiştii şi voluntarii au organizat mai multe campanii de informare.

Pro TV condamnă cu tărie consumul de droguri şi va continua să prezinte campanii sociale pentru descurajarea acestui tip de comportament. ProTV reaminteşte că, potrivit statisticilor, consumul de alcool, tutun sau droguri poate duce la boli grave şi chiar la moarte.

Un bărbat și-a mușcat câinele, după ce a consumat droguri periculoase
Un bărbat și-a mușcat câinele, după ce a consumat droguri periculoase
VIDEO PROTVPLUS.RO
munte
Reduceri mari la munte. Prețurile la cazare și la închirierea echipamentelor
Amenzi uriașe pentru 13 agenții de turism. Descoperirea făcută de autorități
Pârtia Cocoş din Bistriţa, închisă după numai 5 zile. Primăria s-a îndatorat pe 20 de ani
Revelion pe stil vechi, la Timişoara. De ce sparg sârbii paharele
”N-am auzit o mașină”. Sat ca în povești, unde puteți închiria toată pensiunea cu 800 lei
”Ziua Cârtiței” pe DN1: un nou weekend, aceeași aglomerație
Copii cu sania
Stradă din Roman, luată cu asalt de copii. Reacția primarului
Care e de fapt cea mai bună perioadă pentru rezervarea vacanţelor. Reduceri şi de 40%
Alertă în Poiana Brașov. La ce trebuie să fie atenți turiștii
Staţiunea unde turiştii vin pentru "argila albastră". Efectele sunt uluitoare
Festival culinar la Sibiu fără telemea. De ce specialiştii spun că nu e "adevărată"
Suma scoasă din buzunar de părinți pentru ca cei mici să stea o săptămână pe pârtie