Turistii au ales sa-si petreaca vacanta de Rusalii pe litoral. Mamaia si Vama Veche, la fel de aglomerate ca in plin sezon

Ultima actualizare: 05-06-2017 07:18

A venit vara, iar cel mai bine se simte acest lucru pe litoral. Cu atatea zile libere, romanii s-au indreptat in masa catre mare. La Mamaia si Vama Veche sunt zeci de mii de turisti.

Romania intreaga se bucura de vara si se arata la orizont un weekend plin de petreceri, mai ales ca vremea se anunta frumoasa.

Peste 40.000 de oameni sunt in acest moment la mare. Vineri au fost 26 de grade in aer, iar valurile nu mai sunt chiar de gheata. Cel putin in Mamaia, au fost destui cei care nu au rabdat sa stea toata ziua doar pe nisip. In Vama, in schimb, cei mai multi au apreciat muzica de la terase, berea, si cockteilurile.

In Mamaia, turistii, desi foarte tineri, si-au ocupat locurile la plaja devreme.

Turist: "- Ne bucuram de soare, de zile frumoase, cam tot ce face fiecare la mare."

Pacat totusi ca apa a avut doar 16 grade.


Turist
: "Cum sa fie, frumos, foarte frumos, cald, nisip. Imi era dor de vara, de soare, de tot ce e aici."

Destul de retinute domnisoarele au preferat cocktailurile dulci si pline de gheata si pe cat posibil au evitat valurile, iar barmanii au pregatit retete cu alcool, lapte sau fructe, in functie de preferinte.

Cei sportivi de fel au jucat volei ori au plutit pe placi cu padele.
Turist: "Este aventura, este distractie, este sport, miscare. Ma simt excelent si vreau sa intru din nou."

Statiunea Mamaia arata deja ca in plin sezon. Turistii si-au ocupat locurile pe plaja, ca sa prinda un bronz cat mai frumos.

 Vineri se vor inregistra pana la 28 de grade in Mamaia, iar apa marii incepe sa fie suportabila - are 16 grade. Nu e de mirare ca turistii au inceput sa se balaceasca.

Aproape la fel de aglomerat este si in Vama Veche.

Aici apa este si mai rece asa ca cei mai multi s-au multumit sa o admire.

Turist: "- Venim de vreo sase ani incoace doar aici si alegem sa venim macar trei zile pe an aici. Aici e super."
Reporter: "- Ce iti place aici?"
Turist: "- Lumea cu care venim si plaja si berea."

In cazul in care vreti sa le urmati exemplu e bine sa stiti ca vreme o sa fie perfecta.Daca nu ati plecat inca la mare, dar va bate gandul sa mergeti in Mamaia sau in Vama, s-ar putea sa aveti probleme la cazare: aproape toate locurile sunt ocupate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO