Povestea a doi frati care, timp de trei ani, au infruntat ploile si vantul pentru a filma un colt de rai din Romania
Doi frati inimosi din Bucovina ne demonstreaza ca natura, cu toate frumusetile ei, inca ne poate surprinde cand credeam ca ne-a aratat totul.
Ei au stat la panda, pe ploaie, vant sau soare, ca sa filmeze un colt de rai. Iar acum, prin niste documentare de exceptie, copiii de altadata, care colindau muntii cu bunicul, spun lumii intregi cat de frumoasa este Bucovina lor.
Timp de cativa ani, indiferent de anotimp, cei doi frati, Stelian si Emil Bodnari, au strabatut padurile pentru a surprinde cadre cu cerbi la boncanit, cocosi de munte, haite de lupi sau mistreti. Inca din copilarile au descoperit frumusetile salbaticiei, alaturi de bunicul si de unchiul lor.
Stelian Bodnari: "Ei ne luau cu ei la boncanitul cerbilor toamna si asa ne-a intrat in sange aceasta pasiune."
Apoi, s-au gandit ca toti oamenii ar trebui sa vada ce vedeau ei. Au strans bani si si-au cumparat camere video cu care sa surprinda aceste splendori.
De multe ori, sunt nevoiti sa stea ore intregi nemiscati. Dar niciun sacrifiu nu este mare, in comparatie cu bucuria de a descoperi cele mai rare dintre vietuitoare.
Stelian Bodnari: "De trei ani de zile am vazut perechea de acvile si tot le-am urmarit, le-am cautat zona lor de cuibarit. Si in sfarsit, anul acesta, dupa doua zile de cautari prin ploaie si ceata am vazut acvilele, le-am urmarit unde insista mai mult cu planarea, cu rotitul, si am gasit cuibul."
Pentru ca pasiunea nu le aduce si un venit, cei doi frati au fost nevoiti sa plece sa lucreze in constructii, in Spania. Dar cu fiecare ocazie, cel putin unul dintre ei viziteaza locul care le ofera cele mai puternice emotii. Si posteaza pe internet tot ce filmeaza.
Vladut Botnari, tatal baietilor: "De mici au avut pasiunea asta de natura si au inceput sa mearga in natura, sa priveasca. La un moment dat, au inceput sa o fotografieze si s-au gandit la un timp sa fie cunoscuta natura si altor oameni."
Visul acestor tineri este sa conserve flora si fauna din Bucovina si sa transforme proiectul lor, Wild Bucovina, intr-un ONG. Apoi, cu organizatia, vor sa combata braconajul si sa implementeze programe educationale in scoli.