Via Transilvanica, inclusă între cele mai grozave 100 de locuri din lume. Turiștii străini sunt încântați: ”A fost minunat!”
Prestigioasa publicație Time a inclus Via Transilvanica între 100 cele mai grozave locuri din lume în acest an. Stă alături de destinații de pe tot globul, din țări cu tradiție în turism, ca Portugalia, Italia, Thailanda sau Statele Unite.
Revista americană recomandă traseul celor activi, care vor să descopere păduri virgine și ecoturism lent. Turiștii au început să descopere Via Transilvanica de doar doi ani. O familie a venit aici din Montpellier.
Femeie: ”A fost minunat! Chiar dacă nu vorbim aceeași limbă, am glumit cu localnicii, ne-au dat indicații, au fost foarte primitori. Am trecut pe lângă ferme unde ni s-a dat pălincă, brânză”.
Acum, nu se mai satură de mers.
Bărbat: ”Suntem pe traseu de 6 zile, azi e a șaptea, iar ultima va fi mâine. Am făcut câte 8 ore pe traseu, pe zi. A fost foarte bine”.
Fiecare a rămas cu amintiri dragi.
Tânăr: ”Partea mea preferată au fost pădurile. Când am văzut animale sălbatice”.
Includerea în clasamentul Time este o recunoașterea importantă pentru cei care au creat acest traseu.
Via Transilvanica are 1.400 de kilometri și traversează România pe diagonală
Tibi Ușeriu, ambasador ViaTransilvanica: ”Mă bucur foarte tare că presa internațională recunoaște acest traseu. Avem și dovada că Via Transilvanica face parte din topul celor mai frumoase locuri care trebuie vizitate, au venit din Australia, au venit din America, cred că nu există țară de unde nu au fost”.
Via Transilvanica traversează șapte ținuturi cultural-istorice, unde localnicii abia așteaptă să primească oaspeți și să-i omenească.
Maria Bidian, proprietar punct gastronomic local: ”Începem cu plăcintă cu brânză și mărar, două feluri de ciorbă, două feluri principale, pâine caldă, desert, afinată, țuică”.
Dorin Ștefan este profesor universitar și architect în București. A traversat și el Via Transilvanica. Iar acum dă o mână de ajutor și construiește câteva refugii pentru drumeți.
Dorin Ștefan, voluntar: ”Un mic loc în care ai putea să te odihnești sau dacă cumva te prinde vreme rea să poți să te adăpostești, ca atare acest refugiu are duș, are wc și câteva locuri la prici”.
Via Transilvanica se întinde pe 1.400 de kilometri și traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin.
Sursa: Pro TV
Etichete: turisti, clasament, turisti straini, time, via transilvanica, myimpact,
Dată publicare:
30-07-2024 19:35