Ce primesc la schimb cei care platesc 700 de euro pentru un sejur pe iaht. "Nu poti sa vezi un asemenea rasarit de pe plaja"

Ultima actualizare: 27-06-2015 07:16

Uitati de concediul la hotel in strainatate si incercati vacantele pe iahturi de mici dimensiuni. Cei care au facut asta spun ca nu se compara cu nicio alta escapada.

Vizitezi zeci de plaje salbatice, te scufunzi in golfuri cu ape limpezi si inoti cu delfinii. Noaptea inlocuiesti cluburile cu petrecerile pe ponton, alaturi de prieteni.

Sejurul costa aproximativ 700 de euro, iar conditiile de pe ambarcatiuni sunt de 3 si 4 stele. In aceasta suma nu intra insa, banii de drum pana la destinatia aleasa.

Cativa tineri au preferat o aventura pe mare in locul concediului clasic, petrecut la hotel. Asa au vizitat Italia, Grecia si chiar Thailanda. Anul acesta au in plan sa ajunga in Caraibe.

Diana Dragoi, turista: "Un rasarit ca acesta sigur nu il poti vedea de pe plaja, nu te astepti sa vezi 10 delfini inotand cu tine in larg, sa gasesti un golf si sa vezi o splendoare de mare albastra".

Iahturile se inchiriaza din porturi. O ambarcatiune in care incap intre 8 -12 persoane costa intre 3000 si 5000 de euro pe saptamana. Turistii au bucatarie complet utilata, living, toalete si cabine confortabile.

Skipper-ul care conduce grupul in marea aventura are o taxa de 1.000 de euro. Daca adaugam mancarea, bautura si taxele de port costul sejurului pentru un turist nu depaseste 700 de euro.

Exista o varianta si mai ieftina daca omul achita un loc intr-o croaziera organizata de altii. Teo a dat 250 de euro pentru o saptamana in Mediterana. Tariful se dubleza in cazul Thailandei.

Baloo, cum ii spun prietenii, organizeaza astfel de croaziere si ii implica pe turisti in toate activitatile de la bord. Spune ca le vindeca raul de mare cand ii lasa pe ei la carma.

Vlad Staniloae, skipper: "De fiecare data cand am cerut ajutor, toti oamenii au fost saritori".

Seara velierul acosteaza in porturi sau in golfuri protejate de valuri. Turistii au sansa sa exploreze tarmuri exotice.

Teodora Miklosi, turista: "E altceva, in fiecare zi vezi alt loc, alti oameni, alte peisaje, pe care nu le-ai vedea intr-un concediu pe uscat."

Intr-o astfel de excursie se folosesc doar genti de voiaj mici, care se pot plia si nu ocupa mult spatiu. Aveti nevoie doar de costum de baie, tinute lejere si o pelerina in caz de furtuna in larg.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO