Tot mai mulți români își fac cumpărăturile la Viena. Ei cheltuiesc, în medie, 250 de euro pe zi

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 15 Decembrie 2017 19:31
Categorie: Travel

Românii au prins gustul cumpărăturilor făcute la Viena. Sute de mii ajung în fiecare an, în capitala Austriei, mai ales în decembrie, la vestitele târguri de Crăciun. Oficialii austrieci au calculat că, în medie, un român cheltuieşte 250 de euro pe zi.

Cu cei opt milioane de locuitori, Austria este o ţară încărcată de istorie, dar şi de muzică şi artă. Wolfgang Amadeus Mozart s-a născut aici. La fel şi Johann Strauss. De la est la vest, în fiecare an, această ţară atrage milioane de turişti. Oamenii vin să vadă construcţiile cu arhitectură impresionantă, să guste din celebrul ştrudel cu mere şi să practice sporturi de iarnă.

Mulţi fac un popas şi la Viena, al doilea oraş din lume cu cea mai înaltă calitate a vieţii. Strada Mariahilfer Străße - Mahü, cum îi spun localnicii, găzduieşte magazine cochete ale unor mărci de renume, pline de turişti.

Cumpărăturile făcute la Viena au devenit o modă şi pentru romani. Turiștii ies din magazine cu pungi şi pachete şi par să fie cuprinşi de febra cumpărăturilor.

Seara, bulevardul este plin de lume. Printre renumitele magazine se strecoară şi mici buticuri, care ascund cadouri perfecte: cutii muzicale care îi vrăjesc pe oameni, jucării din lemn, păpuşi din ceramică sau ornamente speciale pentru Crăciun.

Cafenelele şic sunt locul ideal unde puteţi lua o pauză de la cumpărături. Alături de o cafea neagră, maronie, aurie sau cu lapte, puteţi gusta gugelhupf pufos, cornuri dulci, rulouri cu umpluturi delicioase, gogoşi ori ştrudele aromate cu mere sau brânză.

La Viena, vestite pentru cumpărături sunt şi Landstraßer Hauptstraße şi Kärntner Străße. Primul bulevard a fost refăcut complet la jumătate anilor 80 şi a dobândit un aer şarmant şi modern. Este mărginit de clădiri cu arhitectură unică, la parterul cărora se afla multe magazine şi buticuri. Iar dacă vreţi să savuraţi din bunătăţile Vienei, trebuie neapărat să vă opriţi în piaţa Rochusmarkt, aflată direct pe bulevard.

Nikolaus Grasei, purtător de cuvânt Consiliul de Turism Viena: „Avem o creştere continuă a oamenilor care vin din România. Anul trecut, în 2016, am avut peste 200.000 de nopţi de cazare. Şi în acest an, cifrele arată foarte bine. Avem deja o creştere de 7 procente, aşa că suntem foarte optimişti că vom avea 300.000 de nopţi de cazare, pentru prima dată, doar din partea romanilor."

La Viena, preţurile hainelor - de pildă - sunt comparabile cu cele din România. Cei care caută chilipiruri trebuie să meargă la outletul de la Parndorf, unde sunt reduceri tot anul. Locul se afla la cel mult 40 de minute de mers cu maşina de capitala Austriei. Autobuzele pleacă spre Parndorf din fata operei din Viena, iar biletul dus-întors costă aproximativ 10 euro.

Românii îşi îngrijesc mai bine casele decât pe ei înşişi. Cât de puţin săpun cumpără anual
Românii îşi îngrijesc mai bine casele decât pe ei înşişi. Cât de puţin săpun cumpără anual
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
Turista la SPA
Suma plătită de o turistă pentru o săptămână la SPA: „Am făcut peste 3.500 de masaje”
Primele puncte gastronomice locale din România, pe modelul celor din Grecia și Italia
O mână gigantică a apărut în cel mai arid deşert din lume. Care e explicaţia
Reacţia unor turişti străini ajunşi prima dată la târgul de Crăciun din Sibiu
Târgurile de Crăciun se deschid din noiembrie. Oraşul din România care e în topurile globale
Românii se bat pe pachetele de Revelion în ţară. Govora şi Durău se întrec cu Thailanda sau Seychelles
targ craciun
Când încep târgurile de Crăciun și care sunt cele mai frumoase din Europa
Cât costă o cameră pe Litoral în această perioadă. Motivul pentru care vin tot mai mulţi turişti
Vremea bună a atras turiștii la munte. Caprele negre și-au făcut apariția în Piatra Craiului
Un primar a modernizat 37 km de drum în Apuseni. Câţi turişti vin acum în satul său
Castelul din România care a atras atenția producătorilor de la Hollywood. Turismul în zonă înflorește
Țara care scoate vizele pentru turiștii din România și alte 20 de țări, în decembrie și ianuarie