Tot mai mulți români își fac cumpărăturile la Viena. Ei cheltuiesc, în medie, 250 de euro pe zi
Românii au prins gustul cumpărăturilor făcute la Viena. Sute de mii ajung în fiecare an, în capitala Austriei, mai ales în decembrie, la vestitele târguri de Crăciun. Oficialii austrieci au calculat că, în medie, un român cheltuieşte 250 de euro pe zi.
Cu cei opt milioane de locuitori, Austria este o ţară încărcată de istorie, dar şi de muzică şi artă. Wolfgang Amadeus Mozart s-a născut aici. La fel şi Johann Strauss. De la est la vest, în fiecare an, această ţară atrage milioane de turişti. Oamenii vin să vadă construcţiile cu arhitectură impresionantă, să guste din celebrul ştrudel cu mere şi să practice sporturi de iarnă.
Mulţi fac un popas şi la Viena, al doilea oraş din lume cu cea mai înaltă calitate a vieţii. Strada Mariahilfer Străße - Mahü, cum îi spun localnicii, găzduieşte magazine cochete ale unor mărci de renume, pline de turişti.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cumpărăturile făcute la Viena au devenit o modă şi pentru romani. Turiștii ies din magazine cu pungi şi pachete şi par să fie cuprinşi de febra cumpărăturilor.
Seara, bulevardul este plin de lume. Printre renumitele magazine se strecoară şi mici buticuri, care ascund cadouri perfecte: cutii muzicale care îi vrăjesc pe oameni, jucării din lemn, păpuşi din ceramică sau ornamente speciale pentru Crăciun.
Cafenelele şic sunt locul ideal unde puteţi lua o pauză de la cumpărături. Alături de o cafea neagră, maronie, aurie sau cu lapte, puteţi gusta gugelhupf pufos, cornuri dulci, rulouri cu umpluturi delicioase, gogoşi ori ştrudele aromate cu mere sau brânză.
La Viena, vestite pentru cumpărături sunt şi Landstraßer Hauptstraße şi Kärntner Străße. Primul bulevard a fost refăcut complet la jumătate anilor 80 şi a dobândit un aer şarmant şi modern. Este mărginit de clădiri cu arhitectură unică, la parterul cărora se afla multe magazine şi buticuri. Iar dacă vreţi să savuraţi din bunătăţile Vienei, trebuie neapărat să vă opriţi în piaţa Rochusmarkt, aflată direct pe bulevard.
Nikolaus Grasei, purtător de cuvânt Consiliul de Turism Viena: „Avem o creştere continuă a oamenilor care vin din România. Anul trecut, în 2016, am avut peste 200.000 de nopţi de cazare. Şi în acest an, cifrele arată foarte bine. Avem deja o creştere de 7 procente, aşa că suntem foarte optimişti că vom avea 300.000 de nopţi de cazare, pentru prima dată, doar din partea romanilor."
La Viena, preţurile hainelor - de pildă - sunt comparabile cu cele din România. Cei care caută chilipiruri trebuie să meargă la outletul de la Parndorf, unde sunt reduceri tot anul. Locul se afla la cel mult 40 de minute de mers cu maşina de capitala Austriei. Autobuzele pleacă spre Parndorf din fata operei din Viena, iar biletul dus-întors costă aproximativ 10 euro.