Tot mai mulți români își fac cumpărăturile la Viena. Ei cheltuiesc, în medie, 250 de euro pe zi

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 15 Decembrie 2017 19:31
Categorie: Travel

Românii au prins gustul cumpărăturilor făcute la Viena. Sute de mii ajung în fiecare an, în capitala Austriei, mai ales în decembrie, la vestitele târguri de Crăciun. Oficialii austrieci au calculat că, în medie, un român cheltuieşte 250 de euro pe zi.

Cu cei opt milioane de locuitori, Austria este o ţară încărcată de istorie, dar şi de muzică şi artă. Wolfgang Amadeus Mozart s-a născut aici. La fel şi Johann Strauss. De la est la vest, în fiecare an, această ţară atrage milioane de turişti. Oamenii vin să vadă construcţiile cu arhitectură impresionantă, să guste din celebrul ştrudel cu mere şi să practice sporturi de iarnă.

Mulţi fac un popas şi la Viena, al doilea oraş din lume cu cea mai înaltă calitate a vieţii. Strada Mariahilfer Străße - Mahü, cum îi spun localnicii, găzduieşte magazine cochete ale unor mărci de renume, pline de turişti.

Cumpărăturile făcute la Viena au devenit o modă şi pentru romani. Turiștii ies din magazine cu pungi şi pachete şi par să fie cuprinşi de febra cumpărăturilor.

Seara, bulevardul este plin de lume. Printre renumitele magazine se strecoară şi mici buticuri, care ascund cadouri perfecte: cutii muzicale care îi vrăjesc pe oameni, jucării din lemn, păpuşi din ceramică sau ornamente speciale pentru Crăciun.

Cafenelele şic sunt locul ideal unde puteţi lua o pauză de la cumpărături. Alături de o cafea neagră, maronie, aurie sau cu lapte, puteţi gusta gugelhupf pufos, cornuri dulci, rulouri cu umpluturi delicioase, gogoşi ori ştrudele aromate cu mere sau brânză.

La Viena, vestite pentru cumpărături sunt şi Landstraßer Hauptstraße şi Kärntner Străße. Primul bulevard a fost refăcut complet la jumătate anilor 80 şi a dobândit un aer şarmant şi modern. Este mărginit de clădiri cu arhitectură unică, la parterul cărora se afla multe magazine şi buticuri. Iar dacă vreţi să savuraţi din bunătăţile Vienei, trebuie neapărat să vă opriţi în piaţa Rochusmarkt, aflată direct pe bulevard.

Nikolaus Grasei, purtător de cuvânt Consiliul de Turism Viena: „Avem o creştere continuă a oamenilor care vin din România. Anul trecut, în 2016, am avut peste 200.000 de nopţi de cazare. Şi în acest an, cifrele arată foarte bine. Avem deja o creştere de 7 procente, aşa că suntem foarte optimişti că vom avea 300.000 de nopţi de cazare, pentru prima dată, doar din partea romanilor."

La Viena, preţurile hainelor - de pildă - sunt comparabile cu cele din România. Cei care caută chilipiruri trebuie să meargă la outletul de la Parndorf, unde sunt reduceri tot anul. Locul se afla la cel mult 40 de minute de mers cu maşina de capitala Austriei. Autobuzele pleacă spre Parndorf din fata operei din Viena, iar biletul dus-întors costă aproximativ 10 euro.

Românii îşi îngrijesc mai bine casele decât pe ei înşişi. Cât de puţin săpun cumpără anual
Românii îşi îngrijesc mai bine casele decât pe ei înşişi. Cât de puţin săpun cumpără anual
VIDEO PROTVPLUS.RO
schi, echipamente, predeal
Cum trebuie alese schiurile pentru evitarea accidentărilor. Sfaturile specialiștilor
Orașul din Italia, cu case la 1 euro, luat cu asalt. Ce a urmat după anunțul autorităților
Reacția a doi turiști din Insulele Feroe ajunși la polul frigului din România
Sibiul, Regiune Gastronomică Europeană în 2019. Evenimentele pregătite
Orașul din Italia în care primăria vinde case cu 1 euro. Singura condiție de îndeplinit
Cum arată cel mai nou și luxos resort din Maldive. FOTO
munte
Reduceri mari la munte. Prețurile la cazare și la închirierea echipamentelor
Amenzi uriașe pentru 13 agenții de turism. Descoperirea făcută de autorități
Pârtia Cocoş din Bistriţa, închisă după numai 5 zile. Primăria s-a îndatorat pe 20 de ani
Revelion pe stil vechi, la Timişoara. De ce sparg sârbii paharele
”N-am auzit o mașină”. Sat ca în povești, unde puteți închiria toată pensiunea cu 800 lei
”Ziua Cârtiței” pe DN1: un nou weekend, aceeași aglomerație