Stațiunile, luate cu asalt de moldoveni și ucraineni. "Am umplut Poiana Braşov"

Ultima actualizare: 05-01-2020 19:34

Abia scăpate de Crăciun și Revelion, stațiunile de la munte se pregătesc iar de oaspeți.

Turiștii basarabeni și urcraineni au dat deja năvală pentru că la ei abia vin sărbătorile. Parcările sunt pline de mașini cu numere de Moldova, iar restaurantele și terasele au fost ocupate de oameni veseli care închină pahar după pahar în cinstea Crăciunului și a noului an.

Pestre o treime din locurile de cazare din zona Brașov și Bran - Moieciu sunt ocupate de turiști basarabeni și ucraineni. Sunt fascinați de frumusețea locurilor și mai ales de faptul că au găsit la noi și zăpadă. Pârtiile au răsunat de chiote de veselie.

Grătarele amplasate chiar la baza pârtiilor au sfârâit toată ziua, iar platourile pline de cârnăciori, ceafă și mititei s-au golit în timp record.

Femeie: „Întâlnim Crăciunul, aici pe loc. E foarte bine, e super, n-avem ce spune.”

Reporter: „La dumneavoastră zăpadă e?”

Femeie: „Nu prea e. E ploaie foarte multă.”

Turistă: „Nu faceți mare diferență. Suntem tot basarabeni. Am umplut Poiana Brașov.”

Gazdele spun despre musafirii de peste Prut că sunt foarte veseli și neobosiți când vine vorba de distracție. În plus, nu-s deloc pretențioși.

Managerul unui hotel: „Eu zic că sunt mai pătimași decât românii noștri, simt românește, îi simt aproape și sunt dornici de a cunoaște românii. Sunt foarte entuziasmați de a petrece Crăciunul în România."

Invazia turiștilor de peste Prut este evidentă încă de la intrarea în stațiunea Poiana Brașov. Parcările sunt înțesate de autocare înmatriculate în Republica Moldova.

Șofer: „I-am dus la schiat aicea la pârtiile dimneavoastră, de la Bran. Seara la ora cinci îi luăm și îi ducem înapoi. Mâine e excursie în Brașov, vizitează muzee, mai știu eu ce e pe acolo și după aia plecăm la Moldova înapoi.”

Și la Sinaia, musafirii din Republică au împânzit stațiunea. Un domn, de exemplu, recunoaște că nu a venit pentru schi, ci mai mult pentru sarmale, mici și vin fiert. A plătit 150 de euro pentru cele patru zile pe care le va petrece la noi.

Turist: „Avem saună, avem jacuzzi, avem bazin. Clar că nu se pune accentul la noi pe datul cu schi, fiindcă noi, mai în vârstă, mai răbdăm, dar simplu, noi am venit pentru copii. Copiii să se distreze, să se dea cu săniuța.”

Turist: „Suntem prima oară. Extraordinar. Nici nu ne-am așteptat. Ieri zăpada nu era azi. E extrardinar. Crăciunul pe stil vechi aici îl întâlnim, cu un pahar de vin fiert, jambon, pârjoale.”

Și că au dar din partea moșului, moldovenii vor avea parte de vreme foarte bună cu ninsoare și ger.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO