Stațiunile, luate cu asalt de moldoveni și ucraineni. "Am umplut Poiana Braşov"


Ultimul update: Duminica 05 Ianuarie 2020 19:34
Data publicarii: Duminica 05 Ianuarie 2020 19:34
Categorie: Stiri Turism

Abia scăpate de Crăciun și Revelion, stațiunile de la munte se pregătesc iar de oaspeți.

Turiștii basarabeni și urcraineni au dat deja năvală pentru că la ei abia vin sărbătorile. Parcările sunt pline de mașini cu numere de Moldova, iar restaurantele și terasele au fost ocupate de oameni veseli care închină pahar după pahar în cinstea Crăciunului și a noului an.

Pestre o treime din locurile de cazare din zona Brașov și Bran - Moieciu sunt ocupate de turiști basarabeni și ucraineni. Sunt fascinați de frumusețea locurilor și mai ales de faptul că au găsit la noi și zăpadă. Pârtiile au răsunat de chiote de veselie.

Grătarele amplasate chiar la baza pârtiilor au sfârâit toată ziua, iar platourile pline de cârnăciori, ceafă și mititei s-au golit în timp record.

Femeie: „Întâlnim Crăciunul, aici pe loc. E foarte bine, e super, n-avem ce spune.”

Reporter: „La dumneavoastră zăpadă e?”

Femeie: „Nu prea e. E ploaie foarte multă.”

Turistă: „Nu faceți mare diferență. Suntem tot basarabeni. Am umplut Poiana Brașov.”

Gazdele spun despre musafirii de peste Prut că sunt foarte veseli și neobosiți când vine vorba de distracție. În plus, nu-s deloc pretențioși.

Managerul unui hotel: „Eu zic că sunt mai pătimași decât românii noștri, simt românește, îi simt aproape și sunt dornici de a cunoaște românii. Sunt foarte entuziasmați de a petrece Crăciunul în România."

Invazia turiștilor de peste Prut este evidentă încă de la intrarea în stațiunea Poiana Brașov. Parcările sunt înțesate de autocare înmatriculate în Republica Moldova.

Șofer: „I-am dus la schiat aicea la pârtiile dimneavoastră, de la Bran. Seara la ora cinci îi luăm și îi ducem înapoi. Mâine e excursie în Brașov, vizitează muzee, mai știu eu ce e pe acolo și după aia plecăm la Moldova înapoi.”

Și la Sinaia, musafirii din Republică au împânzit stațiunea. Un domn, de exemplu, recunoaște că nu a venit pentru schi, ci mai mult pentru sarmale, mici și vin fiert. A plătit 150 de euro pentru cele patru zile pe care le va petrece la noi.

Turist: „Avem saună, avem jacuzzi, avem bazin. Clar că nu se pune accentul la noi pe datul cu schi, fiindcă noi, mai în vârstă, mai răbdăm, dar simplu, noi am venit pentru copii. Copiii să se distreze, să se dea cu săniuța.”

Turist: „Suntem prima oară. Extraordinar. Nici nu ne-am așteptat. Ieri zăpada nu era azi. E extrardinar. Crăciunul pe stil vechi aici îl întâlnim, cu un pahar de vin fiert, jambon, pârjoale.”

Și că au dar din partea moșului, moldovenii vor avea parte de vreme foarte bună cu ninsoare și ger.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33