Stațiunile de pe litoral cu cele mai bune oferte pentru românii cu bugete mici

Ultima actualizare: 03-07-2020 20:32

Românii care au copii, însă nu dispun de un buget prea mare pentru vacanță, dar care vor totuși să meargă anul acesta pe litoral, găsesc oferte convenabile la Eforie și Costinești.

În cele două stațiuni pot sta cinci zile cu aceeași bani pe care i-ar pregăti doar pentru un sfârșit de săptămână în Mamaia ori Vama Veche.

La fel de adevărat este că nu pot avea așteptări foarte mari în materie de cazare și mese la restaurant.

Cei mai mulți dintre românii care merg la Eforie sunt părinți cu copii trecuți de zece ani - susțin hotelierii. Sunt atrași aici, în special, de prețurile mici.

La un hotel de trei stele, o familie cu un copil plătește pentru o noapte de cazare 350 de lei. La pensiuni, tariful scade sub o sută de lei.

Turist: „Bugetul cu tot cu cazare este undeva la 2.500 de lei cu tot cu cazare, pentru cinci nopți, un prânz în jur de 60-70 de lei.”

Turist: „Pentru mine mi se pare stațiunea cea mai convenabilă la prețuri, comparativ cu Mamaia care e... nici nu mă duc că-i prea aglomerat. Aici mi se pare mai lejer și plaja mai liniștită.”

În Eforie, la ora prânzului, terasele nu se aglomerează pentru că cei mai mulți merg la autoservire.

Liviu Mocanu, bucătar: „Am păstrat prețurile de anul trecut și acum costul lor este de 20-25 de lei un meniu complet cu ciorbă și felul doi.”

Mai departe, la Costinești, tiparul turiștilor se schimbă. Cei mai mulți sunt elevi de liceu ori studenți sau tineri de până în 30 de ani, pentru care nu contează prea mult locul de cazare. Vin de obicei în grupuri și închiriază câte o vilă. Apoi împart costurile.

Turist: „E super ok cazarea și prețurile sunt bune aici. Nu știu, 30 și ceva de lei de persoană, ceea ce este ok.”

Turist: „Noi am dat pentru trei persoane 240 de lei.”

Turist: „Iți oferă mai multe posibilități din punct de vedere financiar. Poți să mergi la o terasă, poți să mănânci cu mulți bani, dar poți să te duci și la terase unde să fie la prețuri rezonabile.”

Când vine vorba despre distracție pe mare, turiștii care merg în Costinești pot alege între plimbări cu șalupa, hidrobicicleta ori caicul.

Dragoș, administrator baza nautică: „La un caiac este 15 lei de persoană pe oră, la o hidrobicileta este undeva la un 50 de lei, ambarcațiunea, adică patru persoane pe ea, o plimbare cu vaporașul este undeva la 10 lei copilul și 20 de lei adultul.”

Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc susțin că stațiunile Costinești și Eforie au devenit preferatele turiștilor cu bugetul de vacanța redus.

Dragoș Răducanu, vicepreședinte FPTR: „O familie care vine cu 1000 de lei în anumite locații pot să stea o săptămână.”

Acum în Costinești și Eforie sunt înregistrați oficial peste 20.000 de oaspeți.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!