Stațiuni all-inclusive pentru o vacanță fără griji aproape de România. Cum să alegi cea mai bună destinație pentru concediu

Stațiuni all-inclusive pentru o vacanță fără griji aproape de România. Cum să alegi cea mai bună destinație pentru concediu
GETTY/SHUTTERSTOCK

Să planifici o vacanță poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă pleci cu familia sau faci parte dintr-un grup mai mare de prieteni.  

De aceea, din ce în ce mai mulți români aleg stațiunile all-inclusive, care au o gamă largă de facilități pentru adulți, dar și pentru copii. Totul este asigurat: de la cazare la mese, divertisment și activități. Dacă vrei să te bucuri de o vacanță de neuitat, fără să te îndepărtezi prea mult de România, ai la dispoziție o serie de stațiuni all-inclusive situate în țările vecine. Vei avea parte de o vacanță din care nu îți va lipsi nimic.

Ce să știi înainte de a rezerva o vacanță la all-inclusive

Un sejur la un resort all-inclusive acoperă toate aspectele esențiale în costul rezervării. Acest lucru include, de obicei, cazare, mese, băuturi, activități și divertisment, toate fără costuri suplimentare. Deși pot exista opțiuni de luat masa specializate, excursii sau facilități premium disponibile contra cost, majoritatea caracteristicilor și serviciilor esențiale sunt incluse inițial în prețul plătit.

Când iei în considerare o vacanță all-inclusive, este important să ții cont de bugetul și de obiectivele tale. Unul dintre principalele avantaje ale unei vacanțe all-inclusive este confortul pe care îl oferă, în special pentru cei care au un buget limitat. Spre deosebire de resorturile obișnuite, unde trebuie să monitorizezi constant cheltuielile pentru mese, activități și divertisment, pachetele all-inclusive înglobează totul.

Iată ce ar trebui să faci înainte de a rezerva o vacanță la all-inclusive:

Citește și
hotel
Cât costă acum, în vacanța de Rusalii, o noapte de cazare la hotel de 3 stele în Mamaia, în regim all inclusive
„Monstrul din Avignon” a violat-o de 4 ori pe soția drogată a prietenului său. Vă avertizăm că urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Stabilește un buget realist - calculează bugetul pentru întreaga excursie, inclusiv zboruri (dacă e cazul) și orice activități suplimentare pe care plănuiești să le faci în afara pachetului all-inclusive. Dacă mergi în România sau în apropiere, calculează câtă benzină vei consuma și care e prețul total.

Rezervă din timp - multe stațiuni all-inclusive oferă adesea reduceri pentru rezervările timpurii sau promoții speciale. Rezervarea din timp nu doar că îți asigură locul la resortul ales, dar poate duce și la economii semnificative.

Fii flexibil cu datele de călătorie - fii flexibil cu datele călătoriei. Tarifele pot varia în funcție de perioada anului și de cerere. Călătoria în extrasezon sau în perioadele mai puțin aglomerate poate duce la oferte mai bune și la o experiență mai liniștită. Dacă poți, fă-ți vacanța în zilele săptămânii: e mai puțin aglomerat și mai ieftin.

Stațiunile all-inclusive sunt ideale pentru familii. Unele dintre ele acceptă și animale de companie, iar activitățile pe care le poți face sunt diverse și adaptate pentru toate gusturile.

Stațiuni all-inclusive pentru o vacanță fără griji aproape de România

Albena, Bulgaria

Stațiunea Albena din Bulgaria oferă o gamă variată de opțiuni de cazare în hoteluri și vile cu servicii all-inclusive.

Plaja din Albena este renumită pentru curățenie, fiind premiată cu distincția Blue Flag, care garantează calitatea sa.

Cu o lungime de 6 km și o lățime de până la 150 m în anumite zone, plaja oferă nisip fin și șezlonguri și umbrele gratuite pentru oaspeții stațiunii. O caracteristică unică a plajei din Albena este biblioteca în aer liber, unde vizitatorii pot citi cărți în diverse limbi, inclusiv engleză, germană, rusă și română.

În spatele unor hoteluri precum Gergana, Mura, Slavuna, Nona, Elitsa și Boriana, se află Rezervația Naturală Baltata, așa că poți explora natura într-un cadru spectaculos.

Albena găzduiește și Aqua Mania, un parc acvatic perfect atât pentru copii, cât și pentru adulți. Oaspeții cazați la hotelurile și vilele Primasol Ralitsa Aqua Club, Primasol Ralitsa Superior, Vita Park și Ralitsa Aqua Club au acces gratuit la acest parc acvatic.

Thassos, Grecia

Thassos este una dintre destinațiile de top pentru românii care vor o vacanță relaxantă aproape de casă. La doar 550 de kilometri distanță, poți ajunge pe Thassos în aproximativ 7 ore și jumătate de condus, urmate de o scurtă călătorie cu ferryboat-ul.

Nu e de mirare că atât de mulți români merg an de an în această stațiune grecească, pentu că în Thassos sunt plaje spectaculoase, mâncare delicioasă și grecii sunt foarte ospitalieri. În plus, faptul că este o destinație din Grecia aproape de România este un alt factor important.

Dar popularitatea insulei printre români se datorează, în mare parte, prețurilor accesibile, nisipului fin și apei de un albastru perfect. Printre cele mai renumite plaje se numără Marble Beach, Paradise, La Giola, Golden Beach și Skala Prinos.

Hotelurile all-inclusive din Thassos oferă de toate și multe dintre ele sunt situate direct pe plajă. În cadrul acestor stațiuni ai la dispoziție o varietate de facilități și servicii.

Balcic, Bulgaria

Balcic este una dintre cele mai cunoscute destinații de pe litoralul bulgăresc. La doar 310 kilometri de București, accesibil prin vama Ruse, Balcic oferă peisaje spectaculoase, relaxare, prețuri accesibile și tot confortul resorturilor all-inclusive și este o opțiune ideală pentru cei care își doresc o vacanță de vis la bulgari.

Deși orașul în sine are câteva hoteluri situate central, farmecul adevărat al zonei vine din resorturile situate în imediata vecinătate a stațiunii, unde te poți bucura de o oază de liniște și de priveliști superbe asupra Mării Negre.

Printre cele mai cunoscute resorturi din Balcic se numără Hotel Topola Skies Resort Aquapark și complexul White Lagoon, celebru.

Aceste resorturi all-inclusive din Balcic îți oferă tot ce ai nevoie pentru o vacanță fără griji. De la camere confortabile și spațioase, până la servicii de top și facilități diverse, totul este gândit pentru a-ți oferi relaxare completă.

Pentru cei care doresc să exploreze și alte locuri mai puțin cunoscute de pe litoralul bulgăresc, Balcic este un punct de plecare excelent. Plajele din localitățile Durankulak, Krapets, Ezerets sau Sabla sunt destinații ideale pentru cei care vor să se plimbe și să se bucure de natură.

Tot în Bulgaria veți găsi plaja Veleka, un loc mai puțin cunoscut de turiști, dar care oferă o priveliște spectaculoasă.

Kavala, Grecia

Kavala este un oraș fermecător situat pe malul Mării Egee, în nord-estul Greciei și este un loc de vacanță ideală pentru cei care doresc să se bucure de o experiență all-inclusive, aproape de România. Durează 7 ore să conduci din Giurgiu până în Kavala, o stațiune grecească aflată la 500 de km de granița cu România.

Acest oraș fermecător este ideal pentru cei care vor să se bucure de o vacanță all-inclusive, dar vor să și exploreze natura și locuri frumoase. De la plimbările pe faleza însorită sau portul plin de viață, până la vizitarea cetății impunătoare, situată pe o colină, Kavala are ceva de oferit pentru toți vizitatorii.

Stațiunile all-inclusive din Kavala sunt situate în locații perfecte, cu acces direct la plajele cu nisip fin și ape cristaline ale Mării Egee. Kavala nu este doar o destinație ideală pentru familie, ci și un loc unde poți experimenta frumusețea autentică a Greciei. În plus, prețurile sunt foarte accesibile, ca peste tot în Grecia, așa că bugetul tău nu va avea de suferit.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Citește și...
Cum e la „all inclusive” pe litoralul local. „La final de zi avem un volum mare de preparate pe care trebuie să le aruncăm”
Cum e la „all inclusive” pe litoralul local. „La final de zi avem un volum mare de preparate pe care trebuie să le aruncăm”

Hotelurile all inclusive de pe litoralul nostru sunt, în vârf de sezon, pline de turiști care și-au dorit o vacanță previzibilă.  

Cât costă acum, în vacanța de Rusalii, o noapte de cazare la hotel de 3 stele în Mamaia, în regim all inclusive
Cât costă acum, în vacanța de Rusalii, o noapte de cazare la hotel de 3 stele în Mamaia, în regim all inclusive

Dacă în alți ani în această perioadă marea abia se dezmorțea, acum avem 30 de grade în aer pe litoral și 23 în apă. Nu este de mirare că de Rusalii sunt așteptați în stațiuni 80 de mii de turiști.

Stațiunile de top de pe litoralul românesc. Cât costă un sejur all inclusive pentru o familie
Stațiunile de top de pe litoralul românesc. Cât costă un sejur all inclusive pentru o familie

Vacanța de vară bate la ușă, iar hotelurile all inclusive de pe litoral se bucură deja de clienți. În plus, înregistrează o creștere a rezervărilor pentru acest sezon cu 25% mai multe decât anul trecut.  

Bucovina, în topul preferințelor turiștilor pentru vacanța de Crăciun și de Revelion. Cât costă un sejur all inclusive
Bucovina, în topul preferințelor turiștilor pentru vacanța de Crăciun și de Revelion. Cât costă un sejur all inclusive

Vechea Bucovină își încântă oaspeții. Zona a căpătat un suflu nou, devenind a treia destinație turistică din România, după litoral și județul Brașov, ca număr de locuri de cazare.

Cât costă o vacanță la final de septembrie pe litoralul românesc. Este ultima săptămână cu vreme frumoasă și prețuri mici
Cât costă o vacanță la final de septembrie pe litoralul românesc. Este ultima săptămână cu vreme frumoasă și prețuri mici

Este ultima săptămână de vacanță pe litoral, cu cele mai mici prețuri și vreme încă frumoasă. Ca să vă faceţi o idee, un sejur de șapte zile la un hotel în regim all inclusive poate să coste doar 200 de lei.

Recomandări
România este în alertă. Un ciclon care a pus stăpânire pe centrul Europei vine către noi. Avertismentul meteorologilor
România este în alertă. Un ciclon care a pus stăpânire pe centrul Europei vine către noi. Avertismentul meteorologilor

Autorităţile de mediu din România sunt în alertă. Un ciclon care a pus stăpânire pe centrul Europei vine către noi.

Cum a reușit un cuplu din Bihor să pună mâna pe averea unui bătrân, străin de ei. Cenușa bărbatului, găsită în casa acestora
Cum a reușit un cuplu din Bihor să pună mâna pe averea unui bătrân, străin de ei. Cenușa bărbatului, găsită în casa acestora

O notăriţă din Oradea a fost trimisă în judecată după ce a ajutat doi iubiți să pună mâna pe averea unui bătrân, care a murit în condiţii suspecte, în urmă cu 5 ani.

VIDEO. Un polițist de la Rutieră aflat pe motocicletă a lovit o femeie, pe trecerea de pietoni, în București
VIDEO. Un polițist de la Rutieră aflat pe motocicletă a lovit o femeie, pe trecerea de pietoni, în București

S-au derulat scene dure în faţa Guvernului României. O femeie de 36 de ani a fost lovită pe trecerea de pietoni de un motociclist al Poliției Rutiere, aflat în misiune.