Cum e la „all inclusive” pe litoralul local. „La final de zi avem un volum mare de preparate pe care trebuie să le aruncăm”
Hotelurile all inclusive de pe litoralul nostru sunt, în vârf de sezon, pline de turiști care și-au dorit o vacanță previzibilă.
Cu 3 mese plus gustări, piscine și program de divertisment, cei aflați în vacanță nu au timp să se plictisească. Bucătarii gătesc pentru toate gusturile, dar tot cartofii prăjiți sunt în topul preferințelor. La ora prânzului, la hotelurile all inclusive, bucătarii nu stau o clipă.
Szabolcs Kovacs - bucătar: „Gătim de toate felurile, pește, pui și porc, de obicei în fiecare zi. Într-o cantitate de 500 de kg pe zi per total. Pe o persoană calculăm un kilogram sau un kilogram și jumătate de mâncare, chiar de carne, pe zi. La all inclusive trebuie să fie o masă foarte bogată, clientul dacă vede că e doar jumătate de tavă e așa aaaah."
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Turist: „Un pui Shanghai, cartofi prăjiți”.
Reporter: „De ce ați ales o vacanță la all inclusive?”
Turist: „Eu am copiii cu mine și ar fi mai greu să merg cu ei în altă parte să servească masa."
Alina Petrea – manager hotel all inclusive: „Sunt peste 20 de feluri de mâncare plus zona de live cooking, zonă de desert, zonă de bufet rece, salate, ciorbe."
Deși sunt multe preparate, cartofii prăjiți sunt cei mai ceruți.
Cătălin Dragomir – bucătar: „În fiecare zi la prânz și cină, clienților noștri le oferim cartofi fresh. În medie, 100-150 de kg pe zi, prăjiți”
Din păcate, multă mâncare ajunge la gunoi, pentru că unii își pun în farfurie mai mult decât pot mânca.
Iulian Tenie – manager hotel: „Mai e mult de lucrat la capitolul acesta al educației turistice, întrucât mulți dintre turiști nu își calibrează foarte bine posibilitatea de a consuma cu dorința. La finele unei zile ne confruntăm cu un volum foarte mare de preparate pe care trebuie să le aruncăm și asta e grav."
Pe litoral sunt peste 50 de hoteluri all inclusive ce oferă peste 28 de mii de locuri de cazare.
Ștefan Necula – manager agenție de turism: „Oamenii vor să beneficieze de servicii integrate, să aibă cazare, plajă, mese incluse plus alte servicii conexe precum locurile de joacă. Acei turiști care aleg all inclusive sunt cei care vor să își programeze și care știu sigur cât vor să cheltuiască în destinație."
Cele mai multe hoteluri all inclusive sunt în Mamaia și Eforie Nord.