Mica stațiune din România după care a fost numit un județ. Puțini știu care este „Orașul celor 1.000 de izvoare”

Baile Covasna
visitcovasna.com

În județul care poartă același nume, Stațiunea Băile Covasna strălucește și își deschide porțile turiștilor an de an.  

La o distanță de doar 35 de kilometri de Sfântu Gheorghe și 60 de kilometri de Brașov, această stațiune balneo-climaterică oferă o experiență unică, combinând farmecul natural al mediului montan cu puterea vindecătoare a apelor minerale.

Datorită climatului său benefic și turismului diversificat, Băile Covasna atrag vizitatori din întreaga țară și din străinătate, în căutare de relaxare, refacere și beneficii pentru sănătate. Nu degeaba se mai numește și Orașul celor 100 de izvoare.

Unde se află și cum ajungi la Băile Covasna

Băile Covasna se remarcă nu doar prin frumusețea lor naturală și beneficiile terapeutice, ci și prin accesibilitatea sa pentru vizitatori din toate colțurile țării.

Dacă vrei să ajungi cu mașina:

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

• Din direcția Sfântu Gheorghe, urmează drumul național DN13E.

• Din Târgu Secuiesc, mergi pe drumul DJ121 către destinație.

• Dacă vii din oricare altă parte a țării poți ajunge la Băile Covasna cu ușurință, urmând indicațiile rutiere către orașul Covasna și apoi spre stațiune.

Cu trenul

• Stațiunea este deservită și de căi ferate, cu rute disponibile pe traseul Brașov-Bretcu.

Transportul public:

• Microbuzele asigură conexiuni directe între Brașov și Covasna, precum și între Sfântu Gheorghe și Covasna, facilitând călătoriile pentru cei care preferă mijloacele de transport în comun.

Pentru cei care aleg să vină dinspre orașul Sfântu Gheorghe, traseul începe de la Piața Gării, unde mergi spre stânga, apoi prima stradă la dreapta.

De aici, drumul pe E577 trece prin Târgu Secuiesc, iar indicațiile îți vor arăta direcția către Covasna. De-a lungul traseului, vei traversa satele Reci, Tofalău, Brateș și Pachia, până când vei ajunge la destinație.

Baile Covasna

Apele termale din Băile Covasna

Stațiunea balneo-climaterică Băile Covasna, situată la baza Munților Vrancei, este recunoscută pentru apele sale termale și terapeutice.

În inima stațiunii, turiștii au acces la facilități medicale de ultimă generație, inclusiv un Spital de Cardiologie și centre specializate în tratamente pentru o gamă variată de afecțiuni.

Indiferent dacă suferi de boli cardiovasculare, afecțiuni reumatice, tulburări dermatologice sau alte probleme de sănătate, aici vei găsi tratamente personalizate, sub supravegherea atentă a medicilor specialiști.

Stațiunea este deschisă pe tot parcursul anului, oferind servicii adaptate tuturor categoriilor de vârstă, de la pensionari la tineri și copii. Cu toate acestea, pentru a beneficia de tratamentele oferite, este necesar un consult prealabil al medicului de familie și bilete de trimitere din partea medicilor specialiști.

Apele minerale din Băile Covasna sunt renumite pentru proprietățile lor curative, conținând o varietate de compuși benefici, inclusiv fier, iod, brom și clor. Aceste ape sunt recomandate în special pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare, disfuncții hepatobiliare sau boli digestive.

Stațiunea este supranumită „Orașul celor 1000 de izvoare”, funcționând de aproape un secol.

Dar Băile Covasna nu se remarcă nu doar prin apele sale minerale, ci și prin mofetele sale unice.

Originea termenului "mofetă" derivă din latină, din cuvântul "mephitis", care înseamnă "emanatie puturoasă".

Mofetele reprezintă emanații de gaze naturale provenind din surse vulcanice, având un conținut ridicat de bioxid de carbon, între 95 și 98%.

Gazul mofetic reprezintă produsul activității postvulcanice, fiind compus preponderent din dioxid de carbon (CO2) și este folosit în tratamentele balneare.

Mofetele din zona Covasna se remarcă în Europa prin concentrația ridicată de CO2 din gazele de mofetă. Acțiunea gazului mofetic are un efect direct asupra musculaturii netede a vaselor de sânge, în special la nivelul arteriolelor, fiind considerată superioară medicamentelor vasodilatatoare periferice.

Baile Covasna

Obiective turistice în Băile Covasna și împrejurimi

Dacă ajungi în Băile Covasna, ia-ți câteva zile pentru a vizita toate atracțiile turistice din județul Covasna. Peisajele montane și numeroasele obiective turistice îl fac unul dintre cele mai frumoase și vizitate județe din România, iar o vizită aici îți va confirma de ce. Iată ce poți vizita în Băile Covasna și în împrejurimi:

Băile Balvanyos

Situată între Târgu Secuiesc și comuna Turia, în județul Covasna se găsește o adevărată perlă a turismului balnear românesc: Balvanyos, sau Băile Balvanyos în varianta românească. Această stațiune balneoclimaterică permanentă de interes local este înconjurată de un cadru natural spectaculos. Are izvoare de apă minerală și emanații mofetice de bioxid de carbon ce poartă o moștenire postvulcanică.

Situată la nordul județului Covasna, între localitățile Turia la est și Bixad la vest, pe valea străbătută de DJ113, Balvanyos se bucură de o poziționare privilegiată.

Baile Covasna

Muzeul Etnografic Haszmann Pal

Acest muzeu, situat în Cernatul de Sus, adăpostește peste 8000 de exponate ce ilustrează zona spirituală, etnografică, istorică, industrială și geologică a secuilor din regiune. Colecția sa impresionantă de porți secuiești și pietre funerare cioplite din lemn este însoțită de o expoziție unică de mașini agricole.

Orașul Sfântu Gheorghe

Reședința județului Covasna, Sfântu Gheorghe, este un oraș cu tradiție și cultură vie. Aici poți vizita diverse instituții culturale și monumente istorice remarcabile, precum Biserica Reformată Fortificată și Muzeul Național Secuiesc.

Biserica Fortificată Sf. Emeric din Ghelința

Această biserică fortificată, situată în Ghelința, este un monument istoric unic, atât din punct de vedere arhitectural, cât și al istoriei artei. Cu trei clădiri anexe, este o destinație fascinantă pentru cei pasionați de istorie și arhitectură.

Târgu Secuiesc

Cunoscut și ca orașul breslelor, Târgu Secuiesc impresionează prin piața sa centrală unică în Europa și prin numeroasele sale obiective turistice, inclusiv Biserica Romano-Catolică și Casa cu Arcade.

Castelul Kalnoky de la Micloșoara

Un castel nobiliar din Micloșoara adăpostește Muzeul Vieții Transilvănene și oferă o incursiune în istoria și cultura locală. Parcul său superb completează atmosfera de poveste.

Orașul Covasna

Faimos pentru apele sale minerale și mofetele unice, în orașul Covasna poți vizita Cetatea Dacică, Vulcanul Balta Dracului și alte obiective turistice impresionante.

Baile Covasna

Peștera Puturosu din Covasna

Peștera Puturosu este renumită pentru concentrația sa unică de sulf, oferind o experiență naturală fascinantă. Totodată, este un loc de importanță istorică și geologică. Este cea mai mare mofetă naturală din Europa și este situată la peste 1000 de metri altitudine. Se mai numește și Grota Sinucigașilor, din cauza numărului mare de sinucideri care a avut loc aici.

Castelul Mikes din Zăbala

Acest conac unguresc din secolul al XVI-lea, situat în Zăbala, este o atracție remarcabilă, cu o istorie bogată și un decor impresionant. Parcul său înconjurător este ideal pentru plimbări liniștite. Aici a funcționat o școală, apoi un spital. Te poți caza aici și vei avea parte de facilități și activități distractive.

Dealul Pivnițele Mari din Moacșa

Dealul Pivnițele Mari adăpostește Parcul Memorial al Maghiarilor și oferă ocazia de a explora peisaje naturale impresionante și de a descoperi vestigiile istorice din zonă. Parcul memorial al maghiarilor are o suprafață de peste 3 hectare și este amenajat din lemn și piatră. Aici se organizează curse de cai și atelaje.

Castelul Szentkereszty din Arcuș

Acest castel neobaroc și neorenascentist, situat în Arcuș, este înconjurat de un parc englezesc de-a dreptul superb și găzduiește diverse evenimente culturale și expoziții de artă. Aici a funcționat pe vremuri un orfelinat, o școală de inginerie agricolă, apoi sa fost sediul cooperativei Agricole. Clădirea a fost preluată de Ministerul Culturii după comunism și găzduia Centrul de Cultură Arcuș până de curând.

Valea Zânelor din Covasna

Valea Zânelor este o destinație foarte populară cu un peisaj natural impresionant și diverse atracții turistice, cum ar fi cascada din apropiere și monumentul istoric al Cetății Dacice. Vei găsi în zonă și o mocăniță, dar și o cetate dacică. Sunt o mulțime de legende pe care le poți afla de la oamenii locului.

Desigur, aici vei păs și Castelul de Lut, un loc desprins din basme, potrivit atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Articol recomandat de sport.ro
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Citește și...
Comorile ascunse sub o țară iubită de români pentru vacanțe. Atracțiile turistice de care nu ai auzit până acum. GALERIE FOTO
Comorile ascunse sub o țară iubită de români pentru vacanțe. Atracțiile turistice de care nu ai auzit până acum. GALERIE FOTO

Turcia a fost inima a numeroase imperii ce au lăsat în urmă atracții arheologice ce rivalizează cu minunile sale naturale. Însă nu toate sunt la vedere, deasupra solului.

Taxa de pod de la Fetești-Cernavodă în 2024: Cât costă și cum se plătește
Taxa de pod de la Fetești-Cernavodă în 2024: Cât costă și cum se plătește

Prețul taxei de pod Fetești-Cernavodă se stabilește în funcție de tipul autovehicului și de numărul de treceri, putând fi achiziționate o trecere, două sau douăzeci de treceri.

Litoralul se pregătește să prindă din nou viață. Primii turiști au ajuns deja la mare pentru vacanța de 1 Mai
Litoralul se pregătește să prindă din nou viață. Primii turiști au ajuns deja la mare pentru vacanța de 1 Mai

Pentru mulți tineri a început deja vacanța de 1 Mai. Trenuri arhipline au adus la Costinești mii de turiști. Weekendul acesta sunt programate două festivaluri de muzică. Și Vama Veche se va dezmorți curând.

Recomandări
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”

Economia Rusiei nu își poate permite să câștige sau să piardă războiul din Ucraina, spune un specialist în domeniu. Asta pentru că Rusia nu poate să suporte costurile de reconstrucție și securizare a Ucrainei.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.