Se deschide oficial sezonul de schi în Poiana Brașov. Prețurile sunt mai mari decât anul trecut

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 07 Decembrie 2018 19:41
Data publicarii: Vineri 07 Decembrie 2018 18:42
Categorie: Travel

Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. De sâmbătă, 8 decembrie, se deschide oficial sezonul de schi în Poiana Braşov.

Turiştii trebuie să ştie că unele preţuri sunt mai mari decât anul trecut, dar beneficiază de reduceri dacă îşi cumpără abonamente pentru mai multe zile.

Nerăbdători, unii au testat deja zăpada.

"Mâine se deschide sezonul și am zis că vin să mă încălzesc puțin, ca sigur pârtiile sunt super bune”, a spus un turist.

Domeniul schiabil din Poiana Braşov se întinde pe 24 de kilometri. Doar pe Drumul Roşu pentru începători se poate schia complet, din vârf până la baza muntelui. Pe Drumul Lupului pentru avansaţi se poate coborî integral, cu excepţia unei porţiuni din mijloc, care este extrem de dificilă.

Celelalte părţii sunt deschise momentan doar în partea superioară a masivului.

Jos în staţiune, culoarele pentru copii sunt şi ele gata.

Dorin Drăgoi, administrator pârtii: "Am făcut zăpadă artificială şi acum în partea de sus avem 80 cm, iar în partea inferioară 50 de cm strat de zăpadă, perfect pentru schi."

Preţurile pentru instalaţiile de transport pe cablu au crescut cu 5% faţă de anul trecut. Un abonament de o zi costă 150 de lei. Dar cele pe mai multe zile sunt însă mai avantajoase.

Cei care preferă sania sau colacul - vor plăti 30 de lei pentru un adult şi 25 pentru un copil.

Centrele de închiriat echipamente sunt pregătite la rândul lor pentru noul sezon. Patronul unui magazin a adus schiuri noi pentru cei experimentaţi. Costă 700 de euro perechea, dar se pot închiria pentru o zi cu 70 de lei.

Un echipament complet care include şi cască şi ochelari costă 100 de lei. Dacă adăugăm şi schi pass-ul de 150 de lei, pentru o zi întreagă de schi în Poiana Braşov trebuie să scoatem din buzunar 250 de lei. La aceşti bani se mai adaugă şi cheltuiala pentru mâncare.

Alţi bani se pot duce pe o tură cu snowmobilul. 50 de minute costă 60 de euro, pentru două persoane.

La intrarea în staţiune exista o parcare unde turiştii îşi pot lăsa maşinile pentru 2,5 lei pe oră. De acolo sunt transportaţi gratuit cu un autobuz până la baza pârtiei.

În parcările hotelurilor, tarifele sunt duble pentru cei care nu sunt cazaţi acolo.

15-20 de centimetri la Straja

De asemenea, stratul de zăpadă în staţiunea Straja măsoară, în medie, 15-20 de centimetri, după ce administratorii pârtiilor au pornit tunurile de zăpadă artificială, trei dintre pârtii fiind pregătite pentru schiorii care au sosit deja în zonă.

"Tunurile de zăpadă sunt funcţionale de mai multe zile, iar ratracurile au lucrat la pregătirea pârtiilor de schi. La acest sfârşit de săptămână estimăm că se va putea schia pe pârtiile Constantinescu, Sfântu Gheorghe, circa un kilometru pe sub telegondolă şi Platoul Soarelui", a declarat vineri, pentru Agerpres, instructorul Marius Fodoran, coordonatorul Şcolii de schi din Straja.

Telegondola care urcă din Lupeni în Straja a fost pusă în funcţiune pentru turişti, iar cabanele sunt pregătite pentru a-şi primi oaspeţii.

10 centimetri în Parâng

În staţiunea Parâng, stratul de zăpadă ajunge la circa 10 centimetri la peste 1.600 de metri altitudine şi nu se poate schia.

"Este iarnă pe creste, unde a nins şi viscoleşte. De aceea, este periculos ca turiştii să abordeze acest gen de trasee, mai ales că ceaţa poate apărea în orice moment şi este foarte densă", a arătat şeful Salvamont Petroşani, Remus Popescu.

În ambele staţiuni montane din Valea Jiului au venit deja turişti, numărul acestora fiind aşteptat să crească mai mult după prima jumătate a lunii decembrie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Turisti americani
Croaziere în Marea Neagră. Reacția turiștilor americani când ajung în portul Constanța
Insulă privată cu o singură casă, scoasă la vânzare în Norvegia. GALERIE FOTO
Reacţiile unor turişti care au luat cina legaţi la ochi, în Sibiu. "Miroase a fân"
Situl Sarmizegetusa este deschis pentru turiști, deşi drumul nu poate fi folosit de mașini
Case tradiţionale din Deltă, vândute cu câteva mii de euro. De ce le cumpără orăşenii
Metoda de ultimă generație pentru curățarea obiectivelor turistice de graffiti
turist coreea de sud
Reacția unui turist din Coreea de Sud după ce vede clipul de promovare a României
Cum arată regiunea cu cei mai mulți vulcani activi de pe Terra. Sunt aproape 300
Turiștii din Poiana Brașov și Sinaia, supărați. De ce au fost oprite instalaţiile de transport
Cinci familii din România, expediție inedită pe muntele Kilimanjaro
Cele mai vizitate orașe din România. Străinii vin cu așteptări mici și pleacă impresionați
Concurs de sărituri cu schiurile în bazin, la Păltiniş. Care a fost premiul cel mare