Romanul care "a vorbit cu Dumnezeu" si "patria lubenitelor dulci". Cele mai importante atractii turistice din Dolj

Ultimul update: Sambata 22 Aprilie 2017 07:15
Data publicarii: Vineri 10 Martie 2017 19:03
Categorie: Travel
Petrache Lupu

Din acest judet provin, cu siguranta, cei mai faimosi pepeni din Romania, insa judetul Dolj ne poate incanta si privirea, nu doar papilele gustative.

In 2004, trei sate numite Broasca, Ciungu si Dabuleni se comasaru si deveneau orasul Dabuleni. Astazi, este cunoscut mai degraba ca "patria lubenitelor dulci".

12.000 de oameni traiesc in acest loc cu sol nisipos, numit si "Sahara Olteniei", principala activitate fiind agricultura, capitol la care se pot lauda cu performante impresionante.

In fiecare vara, de aici pleaca tone de pepeni dulci ca mierea in toata Romania, iar orice cumparator stie ca nu va fi nevoie sa le mai faca dop, pentru ca niciunul nu da gres in a le satisface poftele.

Culele oltenesti din Valcea, locul unde se adaposteau boierii cand erau atacati de turci. Cum arata cladirile in prezent

Mai mult de atat, producatorii au experimentat in acest an o noua tehnica, altoirea lor cu dovleci, rezultatele fiind uimitoare: s-au copt mai repede, productia este cu 30% mai mare si gustul a ramas la fel. In loc de 1 iulie, lubenitele vor sosi in piete la sfarsitul primaverii.

Va dezvaluim acum un secret: stiti cum faceti diferenta dintre pepenele de Dabuleni si cel strain? Pepenele de Grecia, de exemplu, are dungile mai albe, in timp ce pepenele de Dabuleni este mai negru si mai lucios. Puteti fotografia doua astfel de exemplare si sa le trimiteti imaginile prietenilor, pentru a-i testa sa vedeti daca stiu trucul. Orange ofera acoperire 4G in toata zona, astfel ca metoda poate fi testata oricand.

Urmatorul loc din judetul Dolj pe care vi-l propunem sa il vizitati este Maglavit. De la Dabuleni pana aici aveti de mers peste 100 de kilometri, insa va merita efortul.

In comuna Maglavit, situata la doar 3 kilometri de Dunare, se afla Manastirea Maglavit, locul unde se spune ca ciobanul Petrache Lupu l-a intalnit pe Dumnezeu.

Potrivit legendei, Petrache Lupu era mut si a inceput sa vorbeasca in momentul in care i s-a aratat Dumnezeu si i-a daruit puterea de a vindeca. In scurt timp, Maglavit a devenit loc de pelerinaj, iar oameni din toate zonele tarii au inceput sa vina aici pentru a cauta vindecare.

O vizita in Dolj nu poate fi considerata incheiata daca nu dati o fuga si pana in Calafat, situat la doar cativa kilometri de Maglavit. Puteti verifica oricand Google Maps pentru a vedea cum ajungeti dintr-un punct in altul: Orange ofera acoperire 4G in tot judetul.

Cunoscut si sub numele de orasul rozelor, al castanilor si stejarilor seculari si al falnicelor monumente istorice, Calafatul se pregateste sa devina o importanta atractie turistica.

Planurile autoritatilor includ amenajarea unei plaje de 3 kilometri si investitii importante pentru a-i atrage pe turistii din Bulgaria, aflati la mica distanta.

pepeni, Dabuleni Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
pepene altoit Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Petrache Lupu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa:

Locul din Romania unde poti pasi pe urmele Imparatesei Sissi

Locul din Romania unde poti pasi pe urmele Imparatesei Sissi

Culele oltenesti din Valcea, locul unde se adaposteau boierii cand erau atacati de turci. Cum arata cladirile in prezent

Culele oltenesti din Valcea, locul unde se adaposteau boierii cand erau atacati de turci. Cum arata cladirile in prezent

munte

Pârtiile din Poiana Brașov, pline de turiști. Vreme perfectă pentru sporturile de iarnă

Turbulențe la Ryanair. Low-costul se retrage din 3 orașe din România. Piloții amenință cu greva de Paști

Wizz Air școlește piloți în România. Viitorii elevi nu trebuie să aibă experiență de zbor

Călătorie virtuală până în inima Pământului. Experiență de neuitat în Prahova

3 orașe medievale din Europa care merită vizitate

Wizz Air lansează 70 de rute noi, în această vară. Anunțul companiei pentru România

Capsule plutitoare

Turism inedit, în Japonia. Oamenii se pot caza în capsule care plutesc pe apă

Cine inedite pentru nonconformiști: garnitură cu greieri marinați și înghețată cu viermi de ceară

Concurs de alunecat pe zăpadă şi apă, la Păltiniş. O echipă a venit cu "grătarul plutitor"

Prețurile pentru o vacanță de Paște la munte sau pe litoral

Primul bronz pe 2018 pe litoral. ”Vreau neapărat, pentru asta am venit”

Povestea castelului Rhedey, care a fost recondiționat. A fost pierdut la cărți și incendiat