Romanul care "a vorbit cu Dumnezeu" si "patria lubenitelor dulci". Cele mai importante atractii turistice din Dolj
Din acest judet provin, cu siguranta, cei mai faimosi pepeni din Romania, insa judetul Dolj ne poate incanta si privirea, nu doar papilele gustative.
In 2004, trei sate numite Broasca, Ciungu si Dabuleni se comasaru si deveneau orasul Dabuleni. Astazi, este cunoscut mai degraba ca "patria lubenitelor dulci".
12.000 de oameni traiesc in acest loc cu sol nisipos, numit si "Sahara Olteniei", principala activitate fiind agricultura, capitol la care se pot lauda cu performante impresionante.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In fiecare vara, de aici pleaca tone de pepeni dulci ca mierea in toata Romania, iar orice cumparator stie ca nu va fi nevoie sa le mai faca dop, pentru ca niciunul nu da gres in a le satisface poftele.
Mai mult de atat, producatorii au experimentat in acest an o noua tehnica, altoirea lor cu dovleci, rezultatele fiind uimitoare: s-au copt mai repede, productia este cu 30% mai mare si gustul a ramas la fel. In loc de 1 iulie, lubenitele vor sosi in piete la sfarsitul primaverii.
Va dezvaluim acum un secret: stiti cum faceti diferenta dintre pepenele de Dabuleni si cel strain? Pepenele de Grecia, de exemplu, are dungile mai albe, in timp ce pepenele de Dabuleni este mai negru si mai lucios. Puteti fotografia doua astfel de exemplare si sa le trimiteti imaginile prietenilor, pentru a-i testa sa vedeti daca stiu trucul. Orange ofera acoperire 4G in toata zona, astfel ca metoda poate fi testata oricand.
Urmatorul loc din judetul Dolj pe care vi-l propunem sa il vizitati este Maglavit. De la Dabuleni pana aici aveti de mers peste 100 de kilometri, insa va merita efortul.
In comuna Maglavit, situata la doar 3 kilometri de Dunare, se afla Manastirea Maglavit, locul unde se spune ca ciobanul Petrache Lupu l-a intalnit pe Dumnezeu.
Potrivit legendei, Petrache Lupu era mut si a inceput sa vorbeasca in momentul in care i s-a aratat Dumnezeu si i-a daruit puterea de a vindeca. In scurt timp, Maglavit a devenit loc de pelerinaj, iar oameni din toate zonele tarii au inceput sa vina aici pentru a cauta vindecare.
O vizita in Dolj nu poate fi considerata incheiata daca nu dati o fuga si pana in Calafat, situat la doar cativa kilometri de Maglavit. Puteti verifica oricand Google Maps pentru a vedea cum ajungeti dintr-un punct in altul: Orange ofera acoperire 4G in tot judetul.
Cunoscut si sub numele de orasul rozelor, al castanilor si stejarilor seculari si al falnicelor monumente istorice, Calafatul se pregateste sa devina o importanta atractie turistica.
Planurile autoritatilor includ amenajarea unei plaje de 3 kilometri si investitii importante pentru a-i atrage pe turistii din Bulgaria, aflati la mica distanta.