Românii plătesc 450 de lei pentru o noapte într-un cort din campinguri de 5 stele

Dată publicare: 07-07-2020 19:06
Dată actualizare: 07-07-2020 23:24


Dorinţa de izolare îi face pe mulţi să încerce noi experienţe: de pildă cazarea la cort.

Însă în condiţii aparte, pentru cei care vor un confort ridicat. Aşa a apărut şi la noi conceptul de ''glamping'', adică aşa-numitele campinguri de 5 stele. Corturile sunt încălzite, în cazul în care este frig, au lumină şi paturi matrimoniale.

În Azuga, la poalele pădurii cu vedere direct spre munţii Bucegi sunt instalate aceste corturi elegante. Musafirii găsesc înăuntru şemineu, televizor, minibar, aer condiţionat, toaleta complet echipată şi jacuzzi pe terasă.

Larisa Pușcașu, reprezentantul glampingului: „Un client obişnuit cu 5 stele reacţionează ca şi cum ar merge la 7 stele pentru că beneficiază nu numai de confortul unei camere, ci şi de confortul naturii. Avem o alarmă privată, cum ne place să-i zicem, care este cântecul păsărilor care te trezeşte dimineaţa.”

O noapte de cazare în acest camping costă 450 de lei pentru două persoane şi include micul dejun. Pentru 600 de lei, există şi oferta demipensiune.

În Braşov, o grădină umbroasă dintr-un cartier liniştit a devenit unul dintre cele mai atractive locuri de cazare de la poalele Tâmpei. 10 corturi confortabile sunt împrăştiate printre rondurile de flori şi straturile de de zarzavaturi ale gazdei.

Veniţi din Bucureşti, Andrei şi Ştefania au plătit 165 de lei, pe noapte, pentru cortul luminat şi încălzit, cu acces la bucătărie, baie şi dus. Vişinele, zmeura şi coacăzele din grădină sunt bonus.

Glampingul de la poalele Tâmpei a fost vizitat vara trecută de turişti din 65 de țări. Anul acesta profilul musafirilor s-a schimbat radical.

În satul Ciocanu, la poalele Pietrei Craiului se afla un alt camping de lux. Cele 12 corturi amplasate pe platforme de lemn, într-un cadru natural de poveste, pot fi încălzite, la nevoie, cu sobe. Oaspeţii sunt serviţi în regim de room service cu brânză şi şuncă aduse din gospodăriile ţărăneşti din apropiere.

Tags: glamping, camping,


VIDEO PROTVPLUS.RO