Românii descoperă avantajele unei vacanțe cu autorulota. Cât costă să închiriezi una pentru destinații de vis din Europa
Din dorința de a explora cât mai mult și a ajunge ușor în locuri ferite de caniculă, mulți români merg în vacanță cu rulota.
O astfel de călătorie nu înseamnă neapărat un cost mai mic, dar oamenii își fac programul mai ușor, fără să depindă, de pildă, de orarul unui avion. În schimb, pot admira răsăritul ori apusul din locuri spectaculoase.
Vlad și iubita lui și-au petrecut ultima vacanță cu rulota în Italia, în Munții Dolomiți. În curând vor pleca tot așa, în Austria și Elveția.
Vlad Corbeanu: ”Am descoperit locuri în care nu am fi ajuns niciodată cu avionul. Mai vezi o chestie, în stânga în dreapta, mai vezi un drum și zicem hai să o luăm pe drumul ăsta”.
Camparea și închirierea unei autorulote pentru o vacanță în Alpii italieni sau austrieci, pentru două persoane, pot costa mai puțin decât biletele de avion și cazarea la hotel. Dar se adaugă prețul combustibilului și mâncarea. În schimb, cei care pleacă în concediu așa spun că experimentează alt mod de a călători.
Luciana Nemeth: ”Este un mod care îți oferă mai multă flexibilitate, mai multă libertate”.
Andreea și Ion au străbătut Islanda cu autorulota. Închirierea acesteia pentru 11 zile i-a costat 1.700 de euro.
"Avem acces în 41 de campinguri. Aragazul este inclus în prețul campereului, a trebuit să plătim separat grătarul și avem acest frigider".
Mulți dintre cei care pleacă în vacanță cu rulota au început să meargă în țări răcoroase. Cosmin Obogeanu are 12 astfel de vehicule pe care le închiriază, în funcție de dotări, cu până la 190 de euro pe zi.
Multe autorulote sunt autonome
Cosmin Obogeanu, antreprenor: ”Am putea vorbi de nordul Italiei ca și țară răcoroasă în care clienții se și duc efectiv, vorbim de un segment de 20-30 la sută pe sezon de vară”.
Maria Mircean, reprezentant firmă care închiriază autorulote: ”Grecia, Austria, chiar și în Elveția am avut clienți care merg. În perioada de vară închiriem pe 7 zile minim”.
Ca să reducă din costuri, Marinela și soțul ei au transformat o dubă într-o autorulotă. Acum sunt în drum spre Polul Nord. Bugetul călătoriei pe care au estimat-o la trei săptămâni este de aproape 2.500 de euro.
Marinela Răduța Lup: ”Suntem în Polonia, lângă Lublin. Avem noroc că bate puțin vântul ,într-adevăr, undeva la un 35 de grade ne arată termometrul. Ne-ar place să mergem puțin la un pic mai răcoare”.
În funcție de echipamentele pe care le are, cu o autorulotă se poate campa, în medie, până la 4 zile și în afara unui camping, dacă este permis. Multe astfel de vehicule sunt autonome și nu necesită neapărat racordare la canalizare și energie.
Sursa: Pro TV
Etichete: vacanta, europa, autorulote, inchiriere, myimpact,
Dată publicare:
28-07-2023 21:16