Tot mai mulți români merg în vacanțe cu rulota. Majoritatea preferă să le închirieze
De la an la an, crește numărul românilor care se lasă cuceriți de ideea unei vacanțe cu rulota, mai ales dacă au familii numeroase. Majoritatea preferă să le închirieze.
Prețurile pornesc de la 80 de euro pe zi, în funcție de perioada aleasă, iar pentru vânzare, de la 20.000 până la 200.000 de euro. Zilele acestea în Capitală este organizat și un târg de profil.
Atractia târgului este o rulotă de peste 200.000 de euro. Are spații de dormit, baie și bucătărie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Conceptul de vacanță cu rulota a început să prindă tot mai mult teren și la noi, din pandemie. Iar piața se tot dezvoltă de la un an la altul.
Dacă autorulotele pornesc de la 80.000 de euro, mai ieftine sunt rulotele, adică cele tractate. Unele se fabrică inclusiv la noi în țară. Iar cele mai multe dintre ele se pot închiria în orice perioadă a anului.
Manole Zaharia - antreprenor: „Prețurile variază destul de mult, între 80 și 100 și ceva de euro pe zi în funție de perioadă, de numărul de zile, dar și de model. Se poate merge și iarna cu ele. Crește costant numărul celor care își doresc acest tip de vacanțe.”
Rodica Ionescu, manager PR: „Se caută rulotele mici care se pot atașa la mașini, pentru vacanțe mici sau chiar partide de pescuit, dar și rulote mari perfecte pentru o familie. Există posibilitatea să mergi la mare și să înceapă ploaia. Te urci în rulotă și rezolvi problema.”
Deocamdată, în România există peste 100 de locuri de campare, însă numai un sfert se ridică la standarde internaţionale. Altfel spus să ofere posibilitatea recordării la toate utilităţile: energie electrică, apă curentă şi canalizare.