Reacția unui turist finlandez după ce a mâncat cârnați la Sibiu

×
Codul embed a fost copiat

De luni, Sibiu a devenit oficial regiune gastronomică europeană, iar evenimentul a fost sărbătorit la înălţime, la 2000 de metri altitudine.

La hotelul de gheaţă de la Bălea Lac, turişti români, dar şi străini, s-au putut delecta la cină cu preparate speciale: păstrăv marinat cu spumă de rozmarin şi pesto de brad sau cerb sălbatic cu piure de sfeclă şi prune afumate.

Hotelul de gheaţă de la Bălea Lac s-a transformat preţ de câteva ore într-o bucătărie unde oaspeţii au putut să admire măiestria chefilor. Cei opt bucătari prezenţi la eveniment au împărtăşit din secretele pregătirii bucatelor pentru cină.

Radu Zărnescu, chef, bucătăria moleculară: "Această spumă este făcută dintr-un sos diluat, cu ingredientul care vrem să coloreze spuma. Ducem undeva la 60 de grade unde îl amestecăm cu lecitina, avem şi rozmarin, pătrunjel şi mărar. Ca să inducem în asociere cu păstrăvul, gustul apropiat de natură."

Nu au lipsit nici preparatele tradiţionale româneşti.

Citește și
turism sibiu
Reacția unui cuplu din California care a vizitat Sibiul pentru prima dată

Dan Lihăt, chef: "Avem un berbecuţ făcut la proţap, timp de 5-6 ore, băiţuit, vă daţi seamna că afară la frigul care este a ieşit foarte bun. O să ajungă pentru toată lumea şi cred ca o să şi rămână."

Turiştii s au declarat cuceriţi atât de mâncare, cât şi de priveliştile din munţii Făgăraş.

Turist din Finlanda: "Îmi place mâncarea romanescă, în special cârnaţii. Mâncarea e mereu o cale bună de a atrage turiştii."

Turista din Germania: "Când am spus prietenilor că voi călători prin România, mi-au spus că e musai să încerc atâtea preparate! Mâncarea e atât de delicioasă!"

Reprezentanţii fostelor regiuni gastronomice europene ne-au lăudat şi ne-au dat câteva sfaturi despre cum am putea să ne promovăm mai bine bucătăria noastră.

Diane Dodd, preşedinta Insitutului de Gastronomie Cultura Arte şi Turism: "Toată lumea din seara asta va intra pe reteel de socializare, for poştă pe Instagram, ce publiciaite mai bună aţi vrea decât să fiţi peste tot în aceste reţele de socializare. În principiu iubitori de mâncare care au urmăritori care la rândul lor iubesc mâncarea. Cred va fi o perioadă interesantă pentru Sibiu. E doar începutul călătoriei".

Elaine Donhue, reprezentantul Regiunii Gastronomice Europene din Galway, Irlanda: "Sfatul pe care îl dau Sibiului, e să promoveze autenticiatea României şi mâncărurile fabuloase pe care le are de oferit şi să fiţi siguri că Europa ştie totul despre Sibiu. Dacă vă gândiţi că un turist învăţa despre cultura prin mâncare, toată lumea mănâncă de 3 ori pe zi, aşa că e foarte uşor să legi turismul şi turiştii. Unii caută aventura sau nu, dar de mâncat, mănâncă toată lumea."

Ramon Castane, reprezentant Regiune Gastronomică Catalunya: "E o oportunitate incredibilă de a lucra împreună, de a aduce laolaltă fermierii, agricultorii, producătorii, restaurantele, chefii şi sectorul turistic."

Programul "Regiune Gastronomică Europeană" a ajuns la a 4 a ediţie şi până acum 9 regiuni au primit această titulatură. În 2019, Sibiul împarte titlul cu regiunea Egeea de Sud din Grecia.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Un tânăr și-a găsit fratele mort pe un câmp, în Sibiu. Victima dispăruse de 2 săptămâni
Un tânăr și-a găsit fratele mort pe un câmp, în Sibiu. Victima dispăruse de 2 săptămâni

Descoperire macabră pe un câmp din Sibiu. Un tânăr de 18 ani a fost găsit mort chiar de fratele său, după ce fusese dat dispărut în urmă cu două săptămâni.

Reacția unui cuplu din California care a vizitat Sibiul pentru prima dată
Reacția unui cuplu din California care a vizitat Sibiul pentru prima dată

Sibiul se înscrie în cursa celor mai bune destinaţii europene în 2020.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.