Reacţia unor turişti veniţi în Sibiu când primesc un desert din cânepă

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Luni 25 Martie 2019 10:37
Data publicarii: Luni 25 Martie 2019 08:01
Categorie: Travel

Conceptul de "Slow Food" nu este unul nou la noi în țară, dar, din păcate, mulți uită să gătească și să savureze mâncarea făcută din ingredinete simple, procurate din propriile gospodării.

Și cum putem învăța mai simplu acest lucru dacă nu pornind la pas prin gospodării, unde putem afla cum se obțin produsele și le putem și gustă. O astfel de călătorie este organizată la muzeul în aer liber din Dumbravă Sibiului.

Ajunşi în această gospodărie originară din Răşinari, vizitatorii au fost întâmpinaţi cu bunătăţi greu de refuzat.

"Am făcut nişte jumări de oaie ca pe vremuri. Topeau seul pentru lumânări şi rămâneau jumările. Se asezonau cu brânză sărată de oaie, jumările sunt grase, merg foarte bine”, explică un bucătar.

Îndrăgostiţii de experienţe culinare s-au oprit şi la o casă taranesca din Sebeşul de Jos. Oamenii au gustat miere de albine şi un desert din cânepă cu miere şi viorele. Plimbarea a continuat şi au ajuns la o stână, unde au învăţat cum se închega brânza.

Oaspeţii au păşit şi într-o gospodărie săsească, unde, pe vremuri, se producea vin. Şi, pentru că experienţa să fie completă, oamenii au primit o lecţie despre răsaduri.

Cristian Cismaru, organizator turului: “Ideea unui tur gastronomic a apărut cumva din dorinţa de a arăta oamenilor că poţi să înţelegi mâncarea şi vizitând nişte case tradiţionale în care să înţelegi cum funcţiona producţia mâncării.”

La acest tur puteţi participa în fiecare weekend - până în luna octombrie. Bazele conceptului de slowfood s-au pus în 1986 în Italia. Acum ideea este răspândită în peste 150 de tari. La noi exista 13 astfel de comunităţi locale care sprijină micii producători.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Clujenii, uimiți cu preparatele ciudate de la un târg de invenții culinare
Clujenii, uimiți cu preparatele ciudate de la un târg de invenții culinare
VIDEO PROTVPLUS.RO
VORBESTE LUMEA
Ce se va întâmpla mâine, 24 aprilie, în Vorbește Lumea

00:57
LAS FIERBINTI
Bobiță sperie toți peștii cu senzorii lui
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

04:27
FERMA
Fermierii s-au duelat pentru a câștiga mâncare în Ferma
Silviu Țolu și Kamara, în luptă pentru un loc în Fermă

08:45
LA MARUTA
Iulia Albu analizează ținutele vedetelor de pe Instagram

13:09
LA MARUTA
Andreea Raicu te scapă de stres prin meditații

11:51
FERMA
Matei o sărută pe Otniela, spre uimirea celorlalți concurenți
Otniela și Matei, în atenția tuturor

07:21
FERMA
Alegerea servitorilor a fost cu scântei! Florin Pastramă moare de gelozie din cauza lui Matei Negrescu
Cuvintele lui o fac pe Miss România să izbucnească în lacrimi

05:11
FERMA
S-a deschis scrisoarea lăsată de Silviu Țolu și s-a decis cine intră la duel
El este cel cu care se va duela pentru a rămâne în Ferma

03:57
FERMA
Alături de lei, gheparzi și urși, Morosanu și Brigitte s-au duelat pentru a conduce Ferma
Kamara își iese din minți și îi spune cuvinte dure Ioanei Filiomn

04:34
FERMA
Otniela se simte abandonată! Reacția ei l-a induioșat pe Florin Pastramă
Luptătorul MMA este pregătit să îl "distrugă" psihic

01:42
castelul peles
Petrecere în fața Castelului Peleș, transmisă în direct în toată lumea
La munte se schiază ca în plină iarnă. Stațiunile de pe Valea Prahovei, pline de turiști
Locul ideal pentru o vacanță de primăvară tihnită. Prețul unei nopți de cazare
Locul ocupat de România în clasamentul țărilor sigure pentru turism
„Zăpada mieilor”, motiv de bucurie pentru schiori. Vor face Paștele pe pârtie
Reacţia unui jamaican care a ajuns la Piatra Neamţ în timpul unui festival medieval
balti peste
Ideea unor tineri pentru a atrage pescarii amatori. Cum se pot relaxa alături de familie
Satul uitat din România, lăudat de presa din Spania: "E un loc binecuvântat"
80 de hoteluri deschise pe litoral de Paște. Prețul plătit pentru un sejur de Paște
(P) Cabana Harțagu, locul unde puteți trăi o experiență montană completă
Vacanța de Paște și 1 Mai la mare: vreme rece, taxe pentru parcare și pericolul drogurilor
Reacţia turiştilor după ce mănâncă pentru prima dată "chisătură". "Un lucru copleşitor"