Reacţia unor turişti veniţi în Sibiu când primesc un desert din cânepă


Ultimul update: Luni 25 Martie 2019 10:37
Data publicarii: Luni 25 Martie 2019 08:01
Categorie: Stiri Turism

Conceptul de "Slow Food" nu este unul nou la noi în țară, dar, din păcate, mulți uită să gătească și să savureze mâncarea făcută din ingredinete simple, procurate din propriile gospodării.

Și cum putem învăța mai simplu acest lucru dacă nu pornind la pas prin gospodării, unde putem afla cum se obțin produsele și le putem și gustă. O astfel de călătorie este organizată la muzeul în aer liber din Dumbravă Sibiului.

Ajunşi în această gospodărie originară din Răşinari, vizitatorii au fost întâmpinaţi cu bunătăţi greu de refuzat.

"Am făcut nişte jumări de oaie ca pe vremuri. Topeau seul pentru lumânări şi rămâneau jumările. Se asezonau cu brânză sărată de oaie, jumările sunt grase, merg foarte bine”, explică un bucătar.

Îndrăgostiţii de experienţe culinare s-au oprit şi la o casă taranesca din Sebeşul de Jos. Oamenii au gustat miere de albine şi un desert din cânepă cu miere şi viorele. Plimbarea a continuat şi au ajuns la o stână, unde au învăţat cum se închega brânza.

Oaspeţii au păşit şi într-o gospodărie săsească, unde, pe vremuri, se producea vin. Şi, pentru că experienţa să fie completă, oamenii au primit o lecţie despre răsaduri.

Cristian Cismaru, organizator turului: “Ideea unui tur gastronomic a apărut cumva din dorinţa de a arăta oamenilor că poţi să înţelegi mâncarea şi vizitând nişte case tradiţionale în care să înţelegi cum funcţiona producţia mâncării.”

La acest tur puteţi participa în fiecare weekend - până în luna octombrie. Bazele conceptului de slowfood s-au pus în 1986 în Italia. Acum ideea este răspândită în peste 150 de tari. La noi exista 13 astfel de comunităţi locale care sprijină micii producători.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO