Reacția a doi turiști din Insulele Feroe ajunși la polul frigului din România
Excursii cu sănii trase de câini, expediţii prin păduri, sauna finlandeză şi cazare în cabane în stil scandinav.
Nu trebuie să călătoriţi până în ţările nordice ca să aveţi parte de un asemenea sejur. Şi în Harghita, la polul frigului din România, puteţi trăi experienţe inedite, doar că un astfel de weekend costă în jur de 1000 de lei de persoană.
Deşi pare un tărâm magic, din pădurile întinse ale Finlandei, cu elfi şi dragoni, aceste imagini au fost filmate în Munţii Ciucului, la 20 de kilometri de oraşul Miercurea-Ciuc.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Doi turişti, veniţi din Insulele Feroe încearcă în România această senzaţie. Traseul a durat 3 ore şi a costat 100 de euro de persoană.
Pentru o sanie este nevoie de 6 câini husky, care pot atinge o viteză de 40 de kilometri pe oră.
Turist: "E frumos, frig şi nu bate vântul. Câinii sunt frumoşi, e distractiv!"
Turist: "Nu am mai încercat asta înainte. Este o ţară foarte frumoasă, cu siguranţă mă întorc aici."
Fiecare om primeşte o sticluţă de buzunar, cu palincă.
Cei care vor să stea o zi întreagă în munţi trebuie să plătească 300 de euro de persoană şi parcurg 50 de kilometri.
Paradji Zoltan, organizator excursii cu câini: "Sportul ăsta se practică mai mult în ţările nordice şi Alaska. O plăcere de a lucra cu câinii, trebuie să le acorzi afecţiune, primeşti afecţiune. Nu avem frâie, bice, doar din vorbe putem lucra cu ei."
La Tușnad Băi puteţi alege o expediţie cu rachete de zăpadă. Închiriatul echipamentului şi ghidul costă în total 100 de lei.
Wolfgang Gassner, organizator de activităţi turistice: "A apărut în ţările nordice, se zice că acum 4000, 5000 de ani a fost reinventat în secolul al XX-lea şi e folosit de turişti. Avem nişte peisaje frumoase, păduri, multă zăpadă."
Gazdele oferă şi plimbări prin pădure, cu săniile trase de cai. Totul costă 80 de lei, bani în care este inclus şi un picnic la foc de tabără: cârnat de vânat şi pâine prăjită cu slană încinsă la foc de lemne.
Pentru o experienţă completă puteţi închiria cabane pentru ca apoi să admiraţi peisajul dintr-un ciubăr cu apă încălzită. La doar 30 de kilometri de Cluj, la poalele Munţilor Apuseni dăm de un astfel de loc.
În ciubăr apa are 35 de grade, iar afară sunt şase grade cu minus. Cu toate acestea puteţi sta liniştiţi cât doriţi. Pe lângă faptul că vă relaxaţi, aceste bai fierbinţi în aer liber ajuta organismul la îmbunătăţirea sistemului imunitar, dar şi în afecţiuni ale pielii, ori reumatism.
Locuri similare găsiţi şi la Făgăraş.
David, reprezentant cabană: "Iubim foarte mult stilul scandinav, aşa că am folosit foarte mult lemn, ne place lemnul masiv şi este extraordinară căldura pe care o obţii din lemn"
Cabană poate fi închiriată de un grup de 12 persoane cu 500 de euro pe weekend.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!