Povesti de groaza la pachet cu vestitele lacuri sarate. Cum reusesc ardelenii sa convinga turistii sa vina la Ocna Sibiului


Ultimul update: Marti 12 August 2014 03:26
Data publicarii: Sambata 09 August 2014 18:27
Categorie: Stiri Turism

Ardelenii sunt tot mai isteti, nu numai primitori. Ca sa ii caute cat mai multi turisti la Ocna Sibiului, in statiunea supranumita "Litoralul Ardealului", vin cu povesti de groaza la pachet cu bucatele traditionale si vestitele lacuri sarate.

Daca va cazati acolo, o sa constatati ca anumite case sunt bantuite.

Turistii, vanatori de mistere, se pot caza intr-o vila de un secol. Legenda spune ca aici ar bantui fantoma Luizei, o fata care s-a sinucis din dragoste, deoarece tatal ei nu i-ar fi permis sa se marite cu un fiu de miner.

Carmen Cira, reprezentanta unei pensiuni: "Intr-o alta camera, intr-o noapte, o prietena de a mea a dormit si s-a trezit dupa 12 noaptea cu senzatia ca cineva o acopera cu un aer rece."

Cei care trag la aceasta pensiune, fara sa stie povestea, o afla pe parcurs.

O alta legenda spune ca in urma cu multi ani o Dacie 1100 si o caruta au cazut intr-unul dintre cele 10 lacuri si nu au mai fost gasite nici pana in ziua de astazi. De acolo a primit si numele de Lacul fara fund.

Ocna Sibiului a devenit oficial statiune in anul 1846, iar pe locul fostelor saline s-a format o salba de lacuri sarate.

"Suntem din Munchen. E o senzatie ciudata, dar e bine. Inotatul este foarte placut! Inoti la suprafata si nu e nicio problema. Plutesti", spune un turist.

Daca va surade ideea, va puteti caza in camping, la cort sau la casuta, dar sunt si destule pensiuni. Preturile pleaca de la 70-80 de lei insa pot ajunge si la 220 de lei.

 

Se intampla pe litoralul Marii Negre. Statiunea in care vor
VIDEO PROTVPLUS.RO