Povestea satului căzut în uitare, salvat de pisici. Acum e o populară destinație turistică


Ultimul update: Luni 01 Aprilie 2019 22:45
Data publicarii: Luni 01 Aprilie 2019 22:29
Categorie: Stiri Turism
Povestea satului căzut în uitare, salvat de pisici. Acum e o populară destinație turistică - 10

Un sătuc care la începutul secolului al XX-lea era cel mai mare și cel mai dezvoltat centru de minerit din Taiwan, rămas peste ani în paragină, a fost salvat de pisicile fără adăpost.

Datorită lor, din 2010, faima localității Hutong a crescut, devenind o populară destinație turistică în rândul iubitorilor de pisici, scrie CNN.

La începutul anilor 1900, satul Houtong, localizat în New Taipei City, era cel mai mare și mai performant centru miner din întregul Taiwan. Era o localitate prosperă, având aproximativ 6.000 de locuitori și muncitori. În 1990, însă, mina a fost închisă: tinerii s-au mutat la oraș, să aibă oportunități mai bune, iar Houtong s-a transformat într-un sat pustiu, cu doar 100 de rezidenți.

Deschideți galeria foto pentru a vedea imagini inedite din localitate.

Totul s-a schimbat în 2010, după ce un iubitor de pisici și fotograf a început să scrie pe propriul blog despre populația de pisici din acest sat. Astfel, Houtong s-a transformat într-un loc de întâlnire a iubitorilor de pisici, oferind în același timp o sursă de venit pentru localnici.

În Houtong au apărut cafenele și magazine tematice - și chiar un muzeu. Mai mult, aici există inclusv un pod în formă de pisică, pe trotuare se pot observa boluri de hrană pentru feline, semnele stradale sunt decorate cu motive feline, ele fiind libere să se plimbe peste tot. De pisicile fără stăpân se ocupă atât locanicii, cât și o brigadă de voluntari.

Cu toate acestea, popularitatea localității are și efecte negative: mulți stăpâni de animale își abandonează pisicile aici. Potrivit unui sondaj realizat de Oficiul pentru Protecția Animalelor și Inspecția Sănătătii din New Taipei, în sat locuiesc acum 286 de pisici, cu 50 mai mult decât în urmă cu doi ani.

Alții sunt îngrijorați de starea de sănătate a pisicilor, care sunt mângâiate și hrănite constant de vizitatori. De aceea, voluntarii se ocupă de vaccinarea lor și de îngrijirile medicale ale felinelor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Orașul în care studentele apelează la bărbați bogați pentru a le finanța studiile
Orașul din România care a rămas fără curent electric din cauza unui jder de piatră
Orașul care interzice tunsul și bărbieritul. Care este motivul
FULLSCREEN
Povestea satului căzut în uitare, salvat de pisici. Acum e o populară destinație turistică
  • /

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO