Au fost anunțate ofertele de 1 Mai, pe litoral. Prețul unei nopți de cazare la Mamaia


Ultimul update: Sambata 30 Martie 2019 20:00
Data publicarii: Sambata 30 Martie 2019 18:44
Categorie: Stiri Turism

Dacă vremea însorită vă duce cu gândul la mare, trebuie să ştiţi că pe litoral toată lumea se pregăteşte pentru vacanţa prelungită de Paşte şi 1 Mai.

Echipe de muncitori aranjează acum barurile şi terasele de pe plajă. La rândul lor, hotelierii îi ademenesc pe turişti cu oferte speciale şi ar fi bine să vă grăbiţi, dacă vreţi să mai prindeţi locuri libere de cazare. Zeci de mii de persoane sunt aşteptate la malul mării în mai puţin de o lună.

În centrul staţiunii Mamaia, muncitorii lucrează de zor la renovarea teraselor şi a barurilor de pe plajă.

Proprietarii unei terase spun că vor să fure startul şi să deschidă de la jumătatea lunii aprilie. Au însă o problemă: nu prea găsesc forţă de muncă.

Andi Nedelcu, administrator terasă: "Ne pregătim pentru 1 Mai, pentru Paşte, dar facem un apel către cei care vor să lucreze la mare pentru că avem nevoie de personal."

Pentru Paste şi 1 Mai, hotelierii au făcut pachete de vacanţă la preţuri speciale.

Cristian Bârhălescu, manager agenție de turism: "1 Mai este de fapt un test să vedem dacă preţurile sunt acceptate de piaţă. Discutăm de tarife care pleacă de la 70 de lei în cazul pensiunilor şi locurilor în apartamentele private, clasificate şi mergem bineînţeles către 100, 200 sau 300 de euro pentru penthouse-uri şi hotelurile de 5 stele."

Nordul staţiunii este cel mai căutat de turişti, mai ales de 1 mai.

Mamaia se pregăteşte să fie gazda perfectă pentru cei aproape 50.000 de turişti care vor veni aici de 1 Mai. Cele mai multe dintre locurile de cazare s-au rezervat în nordul staţiunii, unde, de altfel, are loc şi festivalul de muzică electronică.

Costina Ciorbaru, manager hotel: "Oferta este de 199 de euro pe noapte demipensiune, mic dejun şi prânz, acces la centrul SPA, la piscina exterioară. Avem momentan un grad de ocupare în jur de 80 la sută."

Elena Lutan, manager terasa: "Suntem foarte aproape de corturile festivalurilor. Noi încă de pe acum avem un grad foarte mare de ocupare în restaurant, avem foarte multe rezervări, pentru că este Mamaia Nord și este cea mai căutată zonă."

În sudul litoralului, la Vama Veche, proprietarii spun că aşteaptă cel puţin 20.000 de turişti. Aici, locurile de cazare au fost rezervate încă de la începutul anului. Dacă nu găsiţi camere de închiriat, pregătiţi-vă cu un cort, pe ţărmul generos al mării. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Zeci de hoteluri abandonate pe litoral, cumpărate de investitori. Cele mai multe sunt în Sud
Când se deschide sezonul estival 2019. Noutățile anunțate de hotelieri
VIDEO PROTVPLUS.RO