Pensiunile din Bucovina, pline de turiști, de Paște. Rețeta mielului pregătit 48 de ore
Toţi norocoşii care au putut evada din oraşe de Paşte spun că au ales cea mai bună destinaţie pentru relaxare. Unii or fi lăudăroşi, dar pe cei care au ales Bucovina nu-i putem contrazice.
Mănăstirile din zonă sunt vestite în toată lumea, iar soare a fost din belşug. În plus, gazdele s-au străduit să pună pe mese cele mai grozave bucate şi să-i distreze pe oaspeţi.
Faptul că Bucovina este destul de departe s-a transformat într-un avantaj pentru turişti: vor pleca acasă abia marți, pentru că toţi şi-au luat sejururi de 5 zile. Nu au timp să se plictisescă. În zona este un parc de aventuri, se pot plimba cu bicicleta sau cu ATV-ul sau pot să meargă în drumeţii.
Alţii au ales metode mai uşoare de relaxare, cum ar fi paintball, tir cu arcul sau plimbarea clasică.
"Am încercat să facem tot ce înseamnă sporturi în aer liber, mişcare, mese. Vacanţa este extraordinară. Mult soare, tras cu arcul, tiroliene, orice", este încântată o turistă.
Cum gazdele vor să le lase o amintire puternică oaspeţilor, pentru ultima seară au pregătit surprize.
Anișoara Rotaru, reprezentant pensiune: "Noi am gândit o ofertă de cazare pentru patru nopţi şi cinci zile, cu demipensiune şi acces la spa, jacuzi, fitness şi, având în vedere că e frumos afară, ne-am gândit să le pregătim pentru ultima zi o cină câmpeneasca."
Florin Sava, bucătar: "Acesta este un miel achiziţionat de la localnici. A fost pregătit timp de 48 de ore, marinat tradiţional, cu usturoi. Lăsăm la foc, cu protectie, timp de 6 ore, pentru a fi cât mai fraged. Apoi se dă această folie jos şi se va face o crustă de usturoi."
Cu aceste ingrediente, toţi cei din industria turismului bucovinean spera că vor avea de-acum încolo şi mai mulţi clienţi, pentru că, intotdeauna, un oaspete mulţumit va face recomandări.