Mini concert de muzică populară la Guvern, lângă Viorica Dăncilă: ”Cântă cucu-n Bucovina”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Premierul Viorica Dăncilă a avut parte la sediul Guvernului de o repriză de muzică populară LIVE, după ce ansamblul ”Doinița” a cântat melodia ”Cântă cucu-n Bucovina”.

Evenimentul a avut loc cu ocazia lansării programului de tabere "ARC" ediţia 2018, dedicat în acest an celebrării Centenarului Marii Uniri.

În cadrul evenimentului, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, au semnat un protocol de colaborare între MRP şi MTS dedicat programului de tabere "ARC", ediţia 2018 - "ARC CENTENAR".

În cadrul lansării, naistul Nicolae Voiculeţ, acompaniat de ansamblul "Doiniţa", a interpretat Imnul Naţional şi cântecul "Cântă cucu-n Bucovina".

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat că ediţia de anul acesta a taberelor 'ARC', cea de-a zecea, are o însemnătate istorică deosebită, fiind dedicată Centenarului Marii Uniri.

"Acesta este şi un motiv în plus pentru care continuăm cu cea de-a zecea ediţie într-o formă extinsă, astfel încât cât mai mulţi copii şi tineri din comunităţile istorice şi din diaspora să vină mai aproape de cei de acasă. Consider foarte important acest program şi vreau să felicit Ministerul Românilor de Pretutindeni şi Ministerul Tineretului şi Sportului pentru acest program, pentru faptul că s-au gândit să suplimenteze numărul de locuri şi pentru faptul că gândul şi programele lor merg întotdeauna nu numai pentru pentru copiii şi tinerii din ţară, dar şi pentru cei din diaspora. Este important ca acasă, aici în România, să avem cât mai mulţi tineri, cât mai mulţi copii, să-şi vadă ţara, să-şi cunoască foarte bine istoria, să vadă tradiţiile şi cultura şi atunci când pleacă spre noile comunităţi să plece în suflet cu un colţ de Românie .(...)", a declarat premierul Viorica Dăncilă, potrivit Agerpres.

Premierul a mulţumit şi celor 30 de reprezentanţi ai presei de limba română din comunităţile istorice prezenţi la eveniment pentru munca pe care o fac şi "pentru modul în care luptă pentru cei din Serbia, din Ungaria, din Republica Moldova, din Ucraina, pentru a citi în limba maternă ştiri despre România şi despre modul în care promovează România".

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO