Paradisul din muntii Rodnei, alternativa la "cuptorul" din oras. Pretul unei nopti de cazare incepe de la 35 de lei
Sunteti satui de cuptorul din oras? Atunci este momentul ideal sa descoperiti noi oaze de racoare si aer curat.
In muntii Rodnei sunt deja mii de turisti care vor sa isi petreaca vacanta in inima naturii: printre lacuri glaciare, goluri montane si izvoare de apa minerala. Peisajul inca salbatic este extrem de apreciat si de oaspeti straini.
La 130 de kilometri distanta de Bistrita, acolo unde piscurile sunt cel mai adesea ascunse intr-o patura de nori, descoperim in toata splendoarea lor Muntii Rodnei. Taramul este pe cat de salbatic pe atat de
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Erica Chis, turista: “Totul e foarte natural, totul e din lemn. E aer curat, e mama natura.”
Dupa urcusul printre stanci se iveste Lala, unul dintre cele mai mari lacuri glaciare din Romania. Aici merg cei care vor sa admire spectacolul naturii de la cota 1815. Pentru inca o ora de mers pe jos, cei mai curajosi pot ajunge chiar pe varful Ineu.
“E extraordinar, nemaiponenit, e mai frumos decat ce am vazut in alti munti din Romania. Ma bucur ca am ajuns aici. Salbaticia, forma muntilor, faptul ca mergi printre jnepeni, lacul glaciar, salbaticia in primul rand...”, spune Radu Iliescu, turist.
Zvonul ca zona este una de vis s-a raspandit pana peste granite, asa ca oamenii locului s-au obisnuit deja cu prezenta strainilor. Niste polonezi se afla la a doua vizita in Romania si promit ca se vor intoarce. Spun ca muntii romanesti sunt deosebiti si ca avem o tara frumoasa. Au venit sa isi reincarce bateriile si recunosc ca se lasa ajutati si de... tuica.
Dincolo de frumusetea locului, si cei care locuiesc la poalele muntilor au pus umarul la treaba pentru a intretine acest colt de rai. In plus, gazduiesc turisti. O noapte de cazare costa intre 35 de lei si 95 de lei de persoana.